DayTrading: Wtorek 20.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 maja 2014, 00:00

Wzrost
15
60%
Bez zmian
3
12%
Spadek
7
28%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 20.05.2014

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

Bemowo1 pisze:
P4W3L pisze:
hehe czy na pewno? banki już się ustawiaja na kupno dołków, ja sam uważam że niedługo zobaczymy 1,70
jeden prosty wykres kabel h4
I tu pies pogrzebany

- mam schemat jazdy na 1.72

u mnie ta linia inaczej wygląda
nakładając oba wykresy mamy pat i należałoby czekać na wybicie w górę bądź w dół :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:
Nowy123 pisze: vix12 13 niema mowy o wzrostach
nie zrozumiałem ? :?:

przeanalizuj sobie VIx

-- Dodano: wt 20-05-2014, 21:48 --

Russell 2000 - ponownie nerwowo w obrębie kluczowych wsparć
Tomasz Gessner - Dom Maklerski BDM
20 Maja 2014 16:38

W ostatnim czasie inwestorzy coraz częściej zwracają uwagę na indeks Russell 2000, a więc mniej więcej odpowiednik naszego WIG250 (WIG250), czyli mniejszych spółek. W ostatnich dniach toczy się tu zacięta walka w obszarze minimów z lutego oraz listopada. Już sam fakt dotarcia do nich powinien budzić niepokój), bowiem układ coraz wyżej położonych minimów zaczyna się załamywać (na razie jedynie przez zrównanie dołków). Ten indeks świadczy także o pewnego rodzaju dywergencji między zachowaniem sektora małych spółek, a przedstawicielami szerokiego rynku), czy spółek przemysłowych). Kierunek Russell 2000, widoczny od początku marca, w połączeniu z S&P500 (^SPX, Fut: ES.F) i Dow Jones (^DJI) sygnalizuje zatem, że trend wzrostowy za oceanem traci szerokość, a takich sygnałów raczej nie powinno się ignorować.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

P4W3L pisze:
nakładając oba wykresy mamy pat i należałoby czekać na wybicie w górę bądź w dół :564:[/quote]

obecnie traktować to można jako retest TL, więc może urwać

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

ale mnie bawi analiza u.chf na stronie xpuls :) przeciez ta para nic nie ma wzpolnego z analiza , lustrzane odbicie edka wiec po co sie wysilaja :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Dla mnie na G/U mamy kanał i blizej jesteśmy wyjścia z niego dołem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

tymczasem na GBPAUD jedna z najdłuższym świeczek dziennych ostatnich lat;
na godzinowym już trzy formacje spadkowe, blisko oporów, zostały zanegowane (młotek, objęcie i gwiazda wieczorna teraz)
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

bideks123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bideks123 »

P4W3L pisze:
Bemowo1 pisze:
P4W3L pisze:
hehe czy na pewno? banki już się ustawiaja na kupno dołków, ja sam uważam że niedługo zobaczymy 1,70
jeden prosty wykres kabel h4
I tu pies pogrzebany

- mam schemat jazdy na 1.72

nakładając oba wykresy mamy pat i należałoby czekać na wybicie w górę bądź w dół :564:

liczac fale eliota to jestesmy w korekcie abc jak sie nie myle. tym samym powinni zaczac fale spadkowa C jak dobiegnie konca fala B.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

zastapmnie pisze:tymczasem na GBPAUD jedna z najdłuższym świeczek dziennych ostatnich lat;
na godzinowym już trzy formacje spadkowe, blisko oporów, zostały zanegowane (młotek, objęcie i gwiazda wieczorna teraz)
Ostatnich lat?
23/01 i 12/02 ponad 300P UP.
Nie żartuj z tymi formacjami odwrócenia trendu - ledwo rozpoczęli marsz Ty ich chcesz zawracać? Lepiej poczekać na potwierdzenia, nie wpadnie tyle pipsów ile ze szczytu, ale przynajmniej SL uratowany i to nie jeden.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Ciapul pisze:
adk77 pisze:kabel kierunek 1,676 - może nawet jeszcze dzisiaj
a moim zdaniem dziś powalczymy o żółty obszar
https://www.tradingview.com/x/B4vPCTbr/
dzisiejszy cel zrealizowany... https://www.tradingview.com/x/6VaYBIK6/
jutro będzie bujało - z protokołem może być róźnie, ale sprzedaż detaliczna ostatnio była bardzo dobra...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

cajto pisze:
zastapmnie pisze:tymczasem na GBPAUD jedna z najdłuższym świeczek dziennych ostatnich lat;
Ostatnich lat?
23/01 i 12/02 ponad 300P UP.
Nie żartuj z tymi formacjami odwrócenia trendu - ledwo rozpoczęli marsz Ty ich chcesz zawracać? Lepiej poczekać na potwierdzenia, nie wpadnie tyle pipsów ile ze szczytu, ale przynajmniej SL uratowany i to nie jeden.
A gdzie napisałem, ze chcę zawracać? Skoro wskazuje, że formacje spadkowe zostały zanegowane, w dodatku w pobliżu oporów, to wydaje Ci się, że namawiam na spadki? Czytaj dokładniej, nim coś odpowiesz
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany