DayTrading: Wtorek 20.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 maja 2014, 00:00

Wzrost
15
60%
Bez zmian
3
12%
Spadek
7
28%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 20.05.2014

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Usunąłem swoje widgety z myfxbook bo głupio mi będzie jak zamknę pozycje ze stratami :) Oczywiście głupio mi będzie przed wami :) Zresztą zauważyłem że ogranicza to moją psychikę . Ogranicza mnie to w analitycznym myśleniu. Ma to duży wpływ na trading, osoba ciągle wpatrująca się w swoje dość dobre wyniki a do tego udostępniająca je do wglądu dla innych czuje się za pewnie, czuje się że jest tak dobra że nie może się poniżyć przed innymi. Nie polecam zamieszczania czegoś takiego. Chyba że od czasu do czasu , tak żeby się pochwalić :) :) :)

-- Dodano: wt 20-05-2014, 18:36 --
highend pisze:
harymilloki pisze:Czyżbym musiał zrealizować stratę !!!???? Nie ciekawie mi to wygląda :( Nie no nie może tak być ... Jedziemy po mojemu :) Trzymamy się strategi i do przodu :) Jedno z mich podstawowych haseł to "don't panic" :) SP 500 powinno chyba teraz odbić :) CHYBA !!!!
nie odgapiaj ;) też mam zawsze "don't panic".... też mam daxa na minusie.
Cierpliwości :)
ewentualnie: nie zawsze się wygrywa, pociesz się, że nie jesteś sam ;) haha.
Często bywałem w gorszych tarapatach... Ale zgodę się z tobą ... Cierpliwość to podstawa ...
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

harymilloki pisze:Nie polecam zamieszczania czegoś takiego. Chyba że od czasu do czasu , tak żeby się pochwalić :) :) :)
Uważam, że wtedy grasz pod presją mając widgety w stopce.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

harymilloki pisze:Czyżbym musiał zrealizować stratę !!!???? Nie ciekawie mi to wygląda :( Nie no nie może tak być ... Jedziemy po mojemu :) Trzymamy się strategi i do przodu :) Jedno z mich podstawowych haseł to "don't panic" :) SP 500 powinno chyba teraz odbić :) CHYBA !!!!
Post dnia, Hary :)
Zaznaczony fragment jest najważniejszy, a często bastardzi tak szczują że o nim zapominamy.

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

Nic nie mowcie. Ja dzisiaj 25% rachunku straciłem... Średnia krajowa poszła w odchlan. Teraz trzeba odrobić jakoś... Jak widzicie USD/JPY ?? Nie znam się na tej parze ale chyba ciekawe miejsce do kupna jest ;)

elusia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: elusia »

też sobie zawsze powtarzam jak mam dax na minus "don't panic" ale myślę że jeszcze trochę odbijemy i dopiero zjazd

Ja część S już zamknęłam a jak podejdziemy do góry to znów będe chciała podebrać

Zastanawiam się nad u/j czy poleci w dół czy nie bo znów próbuje się przebić :/

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

zastapmnie pisze:

Zastanawiam się czy na kangurze większej zwały nie będzie - do okolic 0.85 - ostatnie ruchy wpisują się jako korekta abc - a ostatnie 5 fal up - zawiera załamaną falę 5 - (5 poniżej fali 3)
Też mam wrażenie, że możemy mieć mega zjazd na aussie[/quote]

chmura ichimoku ładnie zadziałała, ale jeszcze korekta może trwać na dziennym - 4 fale są pokręcone

trwałe zejście poniżej 0.9 zaneguje ten układ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

ByQ pisze:Nic nie mowcie. Ja dzisiaj 25% rachunku straciłem... Średnia krajowa poszła w odchlan. Teraz trzeba odrobić jakoś... Jak widzicie USD/JPY ?? Nie znam się na tej parze ale chyba ciekawe miejsce do kupna jest ;)
Skasowałem screena z wczoraj, ale na UJ IMO wyszliśmy z trójkąta na D1 i przed nami bardziej możliwe dalsze 250P spadku niż 50 UP

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

ByQ pisze:Nic nie mowcie. Ja dzisiaj 25% rachunku straciłem... Średnia krajowa poszła w odchlan. Teraz trzeba odrobić jakoś... Jak widzicie USD/JPY ?? Nie znam się na tej parze ale chyba ciekawe miejsce do kupna jest ;)
a ja tracę trzeci dzień pod rząd ale nie w takich rozmiarach, bo gram małymi pozycjami ale tak samo jeśli chodzi o zyski, małe zyski pokryte zostały przez małe straty .. :?

nie poddawać się i do przodu !!!
Swing

turboburbo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: turboburbo »

Widzę, że dzisiaj nikt się nie chwali zyskami :P No to ja też 45% depo w 2 tygodnie. :oops:
No ale co, powoli do przodu :) :564: :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

turboburbo pisze:Widzę, że dzisiaj nikt się nie chwali zyskami :P No to ja też 45% depo w 2 tygodnie. :oops:
No ale co, powoli do przodu :) :564: :564:
ale 45% zysku czy straty?
DAX mi doszedł prawie do LT z wykresu co wklejałem rano i odbił do góry. Ja jestem dobrej myśli (na up).
te 9600 punktów nadal aktualne, a obecnie kotłujemy się na 9590-95 ;)
Dałem d... z teslą bo jak zamknęła lukę to było zamykać dwie pozycje na małej stracie i walić eSkę..... ;)
ale obiecałem sobie kiedyś - nie będę shorcił Tesli ;) dla zasady. Ot taka strategia ;)

edit: no ale to zamykacie stratne pozycje, że macie 25-40% depo w plecy? nie da się "przetrzymać" ? czy lepiej zamknąć i odrobić.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany