Czyli Pan też o SL/TP - stąd nieporozumienie odnośnie częstości kwotowań - bo jak sam Pan napisał jej zwiększenie w jednym może pomóc, w drugim zaszkodzi (przy obecnej polityce dla zleceń rynkowych - instant) i stąd trochę o dwóch rzeczach rozmawialiśmy.Szwajcar pisze:Co do jakości kwotowań.
U Was w BossaFx jest ten problem, że SL stale przeskakuje i jestem stratny zawsze na transakcji średnio 0.6-1 pips. Zwiększycie częstotliwość kwotowania i będzie ok z tym. Ja wiem, że tą różnicę też sobie do kieszeni pchacie, ale już spread na EUR/USD macie wysoki 1.6 pipsa to bardzo wysoko z tymi poślizgami na SL to prawie 2.5pipsa.
Moim zdaniem polityka instant, gdzie klient może (ale nie musi) kontrolować poślizg ma sens rynkowy - daje klientom możliwość wyboru trybu realizacji ich zleceń natychmiastowych, co jest na rynku usług FX coraz rzadsze. Jeśli Pan chce to nazywać retro czy starociem - proszę, ja wiem że wielu klientom na takiej możliwości zależy a nie dostają tego w ECN nie dlatego że są one nowocześniejsze, tylko nie mają możliwości technicznej.
Nie wiem gdzie to Pan wyczytał (o wciskaniu). Cały temat jest przecież o tym, że jeśli drogi kliencie nie chcesz rekwotów, to ich nie będziesz miał. Tylko nie myśl, że brak rekwotów nie wiąże się z konsekwencjami - na każdej platformie, czy to MM czy ECN. Tylko tyle i aż tyle. O to zresztą było pierwotne pytanie. Przy dostępnej opcji "Max. odchylenie...." w MT4 tak naprawdę trudno o konsekwencję przy zleceniach natychmiastowych i oczekujących bo każdy klient ma prawo wybrać realizację natychmiastowych.Szwajcar pisze:No i najważniejsze. Egzekucję macie Instant z requotami a realizację SL po swoim wymyślonym Market?
Klientowi wciskacie, że wejść po cenie musi bezpiecznie tej co kliknął a już wyjście przez SL to jak u najgorszego brokera STP z poślizgiem.
Wszystkie ze strony wszystkich klientów czy wszystkie z Pańskiej strony?Szwajcar pisze:Ja mam radę dla BossaFx. Wprowadźcie pełną egzekucję market jako opcję i wszelkie lamenty i narzekania skończą się.

Wcale nie żartuję - to pokazuje naszą sytuację i punkt widzenia.
Tak czy inaczej bardzo dziękuję za konstruktywną podpowiedź a przede wszystkim rzeczowe argumenty.