Wygląda na to, że wysyłanie maili "daily statement" groziłoby likwidacją Bossy skoro przedstawiciele starają się od tego wymigać pod byle pozorami. Jestem przerażony. Przez ich związek z bankiem wierzyłem, że będą prowadzić biznes wystarczająco rzetelnie, żeby powierzyć im kontrolę nad majątkiem znacznej wartości (dla nieświadomych - kilka otwartych pozycji, co jest typową liczbą, ma wartość rezydencji). Do biura maklerskiego nie miałem zastrzeżeń, ale bossa fx to według mnie zwykły przekręt (scam).GawronB pisze:no nie potrafiłam się powstrzymać. Takich bzdur, bredni i fantazyjnych opowiastek jakie snuje przedstawiciel bossy nie powstydziłby się H.Ch. Andersen, no bajki. Bosa jest cacy, dba o klienta i dlatego nie wysyła mailem ststementów.s_zadora pisze:Przypuszczam że to nie ze mną chciałby Pan dalej spekulować o "niefałszowanych" powodach dla których nie wysyłamy statementów mailem oraz o możliwych nadużyciach ze strony brokera które rzekomo mają w związku z tym miejsce
Ponieważ jednak nikt inny nie podjął tematu a ja nie chciałbym zostawiać Pana z wątpliwościami samego, polecam portal poświęcony bezpieczeństwu cyfrowemu - niebezpiecznik.pl, który zawiera opisy setek przypadków łamania zabezpieczeń i różnych innych oszustw dokonywanych w sieci (lub w związku z siecią) internet. Być może po ich lekturze lepiej zrozumie Pan nasze konserwatywne stanowisko w tym obszarze. A jeśli nie to przynajmniej dowie się Pan czegoś nowego o sposobach walki z cyberprzestępcami w banku, który postawił Pan za wzór - najświeższy przypadek tam opisany.![]()
![]()
![]()
![]()
Parodia dbania o klienta![]()
![]()
Bo baossa to gigant ,najlepszy z najlepszych . A mForex ,BZWBK, Saxo Bank to takie bee , bo wysyłają. Wspominam tylko o brokerach kraiowych ale oczywiście zagraniczni również wysyłają , bo nie dbają o bezpieczeństwo klienta.
PYTAM : Skąd u Pana taka wyobraźnia ? Zmarnowany talent, gdyby zechciał Pan bajki pisać myślę że zrobiłby Pan karierę , światową karierę . Tyle tylko że te forum nie jest o bajkach.
Ziemia PanieProszę o powrót na ziemię
BOSSAFX
Re: BOSSAFX
A dlaczego nie możesz sobie Daily Statement pobrać z platformy?kl3 pisze:Wygląda na to, że wysyłanie maili "daily statement" groziłoby likwidacją Bossy skoro przedstawiciele starają się od tego wymigać pod byle pozorami.
@ t-time
Bardzo dziękuję za zgłoszenie. Jak się okazało problem wynika z błędu związanego z zaokrąglaniem kwot, jest już znany naszym programistom i w dość krótkim czasie należy się spodziewać jego naprawy.
-- śr 21-05-2014, 16:37 --
Zachęcam do przetestowania nowej wersji naszej aplikacji wyszukującej formacje techniczne na wykresach - Pattern Recognizer. Dotychczasowa wersja automatycznie wyszukiwała 18 najważniejszych formacji liniowych, obecnie dołożyliśmy moduł związany z formacjami świecowymi (wykrywa 72 takie formacje). Więcej na temat aplikacji można poczytać tu:
http://bossafx.pl/fx/narzedzia/patterns-recognizer/
i w instrukcji:
http://bossafx.pl/redir.do?aid=41361&na ... AFX-PR.pdf
Dla tych którzy być może nie są do końca przekonani co do sensu stosowania analizy technicznej jako takiej, polecam najnowsze artykuły w Magazynie BossaFX: http://bossafx.pl/fx/edukacja/magazyn/
"Czy analiza techniczna może być skuteczna?"
oraz na blogi.bossa.pl.
Bardzo dziękuję za zgłoszenie. Jak się okazało problem wynika z błędu związanego z zaokrąglaniem kwot, jest już znany naszym programistom i w dość krótkim czasie należy się spodziewać jego naprawy.
-- śr 21-05-2014, 16:37 --
Zachęcam do przetestowania nowej wersji naszej aplikacji wyszukującej formacje techniczne na wykresach - Pattern Recognizer. Dotychczasowa wersja automatycznie wyszukiwała 18 najważniejszych formacji liniowych, obecnie dołożyliśmy moduł związany z formacjami świecowymi (wykrywa 72 takie formacje). Więcej na temat aplikacji można poczytać tu:
http://bossafx.pl/fx/narzedzia/patterns-recognizer/
i w instrukcji:
http://bossafx.pl/redir.do?aid=41361&na ... AFX-PR.pdf
Dla tych którzy być może nie są do końca przekonani co do sensu stosowania analizy technicznej jako takiej, polecam najnowsze artykuły w Magazynie BossaFX: http://bossafx.pl/fx/edukacja/magazyn/
"Czy analiza techniczna może być skuteczna?"
oraz na blogi.bossa.pl.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
-
- Pasjonat
Litości--- o czym Pan piep... tzn piszesz. O co dbacie , o jakie dane się pytam. Czy Bank Ochrony środowiska i masa innych nie wysyła na maila na życzenie klienta wyciągu z rachunku???? Znaczy się , że łamią prawo? Milion brokerów wysyła Statement i jest ok. Wy niby jesyeście najlepsi i najbardziej dbacie o klientów??? Bez jaj. Zobacz Pan sobie na wasze Swapy spready i wtedy będziemy rozmawiać. Wy dbacie o klientów---s_zadora pisze:Niestety nie do końca Pan zrozumiał. Nie wysyłając statementów nie tylko dbamy o klienta, ale przede wszystkim ograniczamy ryzyka ewentualnych roszczeń związanych z udostępnieniem wrażliwych danych klientów (loginy, nr rachunków, dane osobowe i chronione tajemnicą zawodową dane transakcyjne) i ich konsekwencji. Te ryzyka byłyby po naszej stronie, bo takie dane znajdują się w tych w żaden sposób niezabezpieczonych mailach. Mówię tu o platformie MT4, gdzie opcję wysyłania tych danych otwartym tekstem można albo włączyć dla wszystkich klientów albo wyłączyć (nie ma opcji "wysyłaj na życzenie").
Takie są prawdziwe powody dla którego nasi klienci pobierają statementy przez platformę a nie mailem. Czy Pan w to wierzy czy nie, lub też jak to Pan ocenia to nie moja sprawa. Inni brokerzy przyznam tu akurat nie są dla nas jakimś szczególnym punktem odniesienia. Skomentowałem tylko dlatego że niektórzy uczestnicy forum mają dużo większą wyobraźnię ode mnie - szczególnie w zakresie tropienia fałszów i rzekomych nadużyć.

Tak sobie czytam i .... cokolwiek się dziwię ....s_zadora pisze:Niestety nie do końca Pan zrozumiał. Nie wysyłając statementów nie tylko dbamy o klienta, ale przede wszystkim ograniczamy ryzyka ewentualnych roszczeń związanych z udostępnieniem wrażliwych danych klientów (loginy, nr rachunków, dane osobowe i chronione tajemnicą zawodową dane transakcyjne) i ich konsekwencji. Te ryzyka byłyby po naszej stronie, bo takie dane znajdują się w tych w żaden sposób niezabezpieczonych mailach. Mówię tu o platformie MT4, gdzie opcję wysyłania tych danych otwartym tekstem można albo włączyć dla wszystkich klientów albo wyłączyć (nie ma opcji "wysyłaj na życzenie").
Takie są prawdziwe powody dla którego nasi klienci pobierają statementy przez platformę a nie mailem. Czy Pan w to wierzy czy nie, lub też jak to Pan ocenia to nie moja sprawa. Inni brokerzy przyznam tu akurat nie są dla nas jakimś szczególnym punktem odniesienia. Skomentowałem tylko dlatego że niektórzy uczestnicy forum mają dużo większą wyobraźnię ode mnie - szczególnie w zakresie tropienia fałszów i rzekomych nadużyć.
Dla uściślenia: w statemencie mt4 zawarte są: imię, nazwisko oraz numer rachunku. Czy są to dane osobowe chronione zgodnie z odpowiednimi ustawami ?
Zapewne co prawnik to inna opinia. Ale moim zdaniem nie - wyroki naszych sądów mówią o tym, że (przykład naszej klasy) imię, nazwisko, nazwa szkoły, klasa i rocznik to za mało by bez trudu zidentyfikować daną osobę. I nie są to chronione dane osobowe.
Tym bardziej więc tu.
Ale jeśli macie Państwo z Bossy wątpliwości to po prostu w statemencie dane te częściowo "zagwiastkujcie". Podajcie pierwszą i ostatnią cyfrę rachunku, imię, pierwszą i ostatnią literę nazwiska (lub w ogóle pomińcie nazwisko).
I sprawa załatwiona. Wy jesteście kryci a klienci zadowoleni. Dodatkowo dodajcie opcję w panelu do włączenia czy klient chce statmenty mailem czy nie (z wszelkimi ostrzeżeniami, wyłączeniami odpowiedzialności itd.) i jest pełnia szczęścia.
To żaden problem - trzeba tylko ...chcieć. Trzeba chcieć "zrobić dobrze" klientowi - nie mówić, że nie bo nie i przytaczać cokolwiek słabe argumenty. Zwłaszcza powoływanie się na bezpieczeństwo jest niezbyt fortunne, zważywszy, że Wasza strona np. umożliwia zapisywanie hasła w pamięci przeglądarki - co raczej do zbyt bezpiecznych nie należy prawda ?
Zadaliście sobie pytanie - czemu klienci chcą tych statementów ? Ano zapewne temu bo z nimi czują się bardziej bezpiecznie. Mając go mają pewność, że nagle z niego nie "wyparuje" jakaś pozycja albo nie zostanie zmodyfikowany np. naliczony swap.
Co bywa, że się zdarza (nie mówię oczywiście, że u Was, ale osobiście nie raz miałem takie "niespodzianki").
Smutne jest to, że nastawiacie się raczej na konfrontację z klientami a nie współpracę.
Witam, to zachęcony chciałem przetestować ale niestety...s_zadora pisze:Zachęcam do przetestowania nowej wersji naszej aplikacji wyszukującej formacje techniczne na wykresach - Pattern Recognizer. Dotychczasowa wersja automatycznie wyszukiwała 18 najważniejszych formacji liniowych, obecnie dołożyliśmy moduł związany z formacjami świecowymi (wykrywa 72 takie formacje). Więcej na temat aplikacji można poczytać tu:http://bossafx.pl/fx/narzedzia/patterns-recognizer/i w instrukcji:http://bossafx.pl/redir.do?aid=41361&na ... AFX-PR.pdf
Moja wersja platformy to v4.00 Build 646.
Folder danych mam w standardowej lokalizacji C:\Program Files\BOSSAFX
Oczywiście import dll itp zaznaczone, dll-ka z komunikatu w wymienionym folderze też jest.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@kris007
Lokalizacja plików MT4 wskazuje że prawdopodobnie pracuje Pan na systemie Windows XP. Od pewnego czasu (marzec 2014) Pattern Recognizer (od ver. 1.40) wykorzystuje elementy środowiska .NET, które jak wiadomo nie muszą działać poprawnie w XP w związku z zaprzestaniem wsparcia tego systemu przez producenta (http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind ... pport-help)
Stąd nasza aplikacja również jest napisana pod środowiska Vista/7/8 (chodzi o lokalizację plików) bo na XP i wcześniejszych i tak nie wyświetlałyby się poprawnie formatki graficzne pochodzące z .NET. Zdecydowaliśmy się na ich zastosowanie ponieważ MQL4 cały czas jest bardzo ubogi jeśli chodzi o możliwość budowania interfejsu użytkownika. Z drugiej strony nie powinny one sprawiać problemów na wszystkich systemach operacyjnych wspieranych przez producenta.
Lokalizacja plików MT4 wskazuje że prawdopodobnie pracuje Pan na systemie Windows XP. Od pewnego czasu (marzec 2014) Pattern Recognizer (od ver. 1.40) wykorzystuje elementy środowiska .NET, które jak wiadomo nie muszą działać poprawnie w XP w związku z zaprzestaniem wsparcia tego systemu przez producenta (http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind ... pport-help)
Stąd nasza aplikacja również jest napisana pod środowiska Vista/7/8 (chodzi o lokalizację plików) bo na XP i wcześniejszych i tak nie wyświetlałyby się poprawnie formatki graficzne pochodzące z .NET. Zdecydowaliśmy się na ich zastosowanie ponieważ MQL4 cały czas jest bardzo ubogi jeśli chodzi o możliwość budowania interfejsu użytkownika. Z drugiej strony nie powinny one sprawiać problemów na wszystkich systemach operacyjnych wspieranych przez producenta.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
-
- Gaduła
Gdyby brak "daily statementów" był bzdetem, to by przedstawiciel Bossy Nas nie zwodził. I jeszcze zauważ, że taki nie-bzdet kosztuje 200 zł (pkt 6 cennika: Potwierdzone zaświadczenie o stanie rachunku wstecz: powyżej 3 lat) i każde "Wystawienie zaświadczenia na wniosek Klienta, odszukanie dokumentów archiwalnych – powyżej 3 miesięcy (płatne z góry za każdy dokument lub zaświadczenie)" kosztuje 30 PLN.andrzej-sk pisze:Litości--- o czym Pan piep... tzn piszesz. O co dbacie , o jakie dane się pytam. Czy Bank Ochrony środowiska i masa innych nie wysyła na maila na życzenie klienta wyciągu z rachunku???? Znaczy się , że łamią prawo? Milion brokerów wysyła Statement i jest ok. Wy niby jesyeście najlepsi i najbardziej dbacie o klientów??? Bez jaj. Zobacz Pan sobie na wasze Swapy spready i wtedy będziemy rozmawiać. Wy dbacie o klientów---s_zadora pisze:Niestety nie do końca Pan zrozumiał. Nie wysyłając statementów nie tylko dbamy o klienta, ale przede wszystkim ograniczamy ryzyka ewentualnych roszczeń związanych z udostępnieniem wrażliwych danych klientów (loginy, nr rachunków, dane osobowe i chronione tajemnicą zawodową dane transakcyjne) i ich konsekwencji. Te ryzyka byłyby po naszej stronie, bo takie dane znajdują się w tych w żaden sposób niezabezpieczonych mailach. Mówię tu o platformie MT4, gdzie opcję wysyłania tych danych otwartym tekstem można albo włączyć dla wszystkich klientów albo wyłączyć (nie ma opcji "wysyłaj na życzenie").
Takie są prawdziwe powody dla którego nasi klienci pobierają statementy przez platformę a nie mailem. Czy Pan w to wierzy czy nie, lub też jak to Pan ocenia to nie moja sprawa. Inni brokerzy przyznam tu akurat nie są dla nas jakimś szczególnym punktem odniesienia. Skomentowałem tylko dlatego że niektórzy uczestnicy forum mają dużo większą wyobraźnię ode mnie - szczególnie w zakresie tropienia fałszów i rzekomych nadużyć.![]()
![]()
![]()
Wolny żart. Napisz Pan , że się nie da bo nie i bedzie ok. Oczywiscie jest to bzdet bo zawsze mozna sobie ściągnąć z platformy ale wkurza mnie robienie z tego otoczki dbałości o interes klienta.
Przejdźmy do meritum - w jakim celu Bossa "specjalnie" nie wysyła statementów mailem, bo pewnie macie jakąś teorie spiskową, godną szumu, jaki tu robicie?openinvestment pisze:Gdyby brak "daily statementów" był bzdetem, to by przedstawiciel Bossy Nas nie zwodził.
Opłaty za takie rzeczy są powszechne, a jeśli nie dostrzegasz różnicy pomiędzy mailem a papierowym dokumentem to czas odpocząć od komputera - świadczy to o zaburzeniach w odróżniany rzeczywistości wirtualnej od realnej.openinvestment pisze:I jeszcze zauważ, że taki nie-bzdet kosztuje 200 zł (pkt 6 cennika: Potwierdzone zaświadczenie o stanie rachunku wstecz: powyżej 3 lat) i każde "Wystawienie zaświadczenia na wniosek Klienta, odszukanie dokumentów archiwalnych – powyżej 3 miesięcy (płatne z góry za każdy dokument lub zaświadczenie)" kosztuje 30 PLN.