luxtorpeda pisze:openinvestment pisze:Oczekujesz, że przedstawiciel Bossy udzieli Ci rzetelnej odpowiedzi na to pytanie?
Oczekuje, że zwolennicy teorii spiskowych (czyli np. Ty) udzielą mi tej odpowiedzi. Dalej im się to nie udało, ale oczywiście oni w tym problemu nie widzą.
Rzekomo "oni" (w tym ja) uchylają się od odpowiedzi na twoje pytanie i knują teorie spiskowe. Nie odciągaj uwagi od tematu. Bossa nie wysyła daily statementów. W odpowiedzi przedstawiciel Bossy skompromitował się pisząc bzdury dla pozoru. Zatem nie oczekuj rzetelnej odpowiedzi od niego. Nie wymyślaj jakiś innych "ich", którzy mieliby udzielić Ci odpowiedzi (i wśród których mógłbym być rzekomo ja).
W celu rozwinięcia tematu może warto wypisać jakie są lub mogą być plusy "daily statmentów"? Napiszcie proszę swoje przemyślenia. Zacznę. Pierwsze sześć:
1) możliwość zweryfikowania rozliczeń,
2) łatwość prześledzenia/analizowania dziennych ruchów cen, kolejności transakcji, czasu i wysokości pobranych opłat
3) szybki dostęp do najważniejszych informacji (oszczędność czasu i pieniędzy - nie trzeba kupować i czekać na te dane od wystawcy). Teraz, gdy dostęp do tych informacji jest utrudniony można się zniechęcić do wyjaśniania wątpliwości
4) dowód sądowy w ręku (pomocny również dla mediatora, prawnika, biegłego itp. Bez tego trudno w ogóle przekazać komuś sprawę do rozpatrzenia)
5) walor edukacyjny i porównawczy (np. można porównać różnice pomiędzy różnymi dostawcami, różnicą w działaniu/rozliczaniu)
6) dane łatwe do przetworzenia komputerowo (, np. można napisać skrypt do agregowania danych, można łatwo zintegrować z innymi systemami do wysyłania powiadomień/alertów, automatyzacji itp.)