BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

luxtorpeda pisze: Niezłe, jeden post i pełno sprzeczności. Jak nie wiesz, to się po prostu nie wypowiadaj, bo wychodzisz na totalnego głupka.
Dolączyłeś do tego forum kilka miesięcy temu. Gdzie się przez tyle czasu uchował taki wszechwiedzący człowiek? Wydaje Ci się, że jesteś najmądrzejszy ze wszystkich. Obrażasz ludzi. Dajesz tym świadectwo swojej wrodzonej kultury.
Jak jesteś taki najmądrzejszy to po co się tu wypowiadasz i zadajesz pytania.
To wolny kraj. Nie pasuje Ci to , że ktoś ma swoje zdanie na tym forum -- nie pisz, nie czytaj.
Taką postawą to Ty faktycznie wychodzisz na głupka.
Tyle w temacie.
Może lepiej by było podzielić się tą swoją mądrością-- napisać coś na temat a nie opluwać i krytykować innych.
Wypowiadaj się na temat-- bo po to jest ten wątek.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2014, 19:05 przez andrzej-sk, łącznie zmieniany 2 razy.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

luxtorpeda pisze:
raposo pisze:Może sobie nawet przepisać ręcznie na karteczkę ale chyba nie o to chodzi, prawda...?
Nie o to, bo tu wystarczy kliknąć i masz statement na dysku.
Problem w tym, że by mieć pełną historię musiałbyś to robić w każdym dniu kiedy handlowałeś. Więc często codziennie. A w dobie komputerów chyba chodzi o to by one nam życie ułatwiały a nie utrudniały prawda ?
Green
Obrazek
Obrazek

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

andrzej-sk pisze:Tyle w temacie.
No gratuluje. Szkoda, że jesteś tchórzem - napisz po prostu, że nie masz nic merytorycznego do napisania i daruj sobie personalne ataki. Jeśli nie potrafisz panować nad sobą, to publiczne forum nie jest najlepszym miejsce dla Ciebie.
andrzej-sk pisze:Jak jesteś taki najmądrzejszy to po co się tu wypowiadasz i zadajesz pytania.
No próbuję się czegoś dowiedzieć. Ale rozmawiając z Tobą niczego się nie dowiem - piszesz o swoich fantazjach i fobiach, nie umiesz odpowiedzieć jednak na proste (i merytoryczne) pytanie.
andrzej-sk pisze:Wypowiadaj się na temat-- bo po to jest ten wątek.
Wypowiadam się na temat, jak na razie to ty podwijasz ogon i rozwodzisz się nad moją osobą. Śmierdzi tu tchórzem nawet przez kable światłowodowe.
green7 pisze:Problem w tym, że by mieć pełną historię musiałbyś to robić w każdym dniu kiedy handlowałeś. Więc często codziennie. A w dobie komputerów chyba chodzi o to by one nam życie ułatwiały a nie utrudniały prawda ?
Zgadzam się z Tobą. Taka jest ich polityka i trudno, mamy wolny rynek. Ale uważam za niesprawiedliwe wysuwanie teorii spiskowych i nie uzasadnianie ich.

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

czy tylko ja mam brak polaczenia z platforma ?

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

luxtorpeda pisze:
openinvestment pisze:Oczekujesz, że przedstawiciel Bossy udzieli Ci rzetelnej odpowiedzi na to pytanie?
Oczekuje, że zwolennicy teorii spiskowych (czyli np. Ty) udzielą mi tej odpowiedzi. Dalej im się to nie udało, ale oczywiście oni w tym problemu nie widzą.
Rzekomo "oni" (w tym ja) uchylają się od odpowiedzi na twoje pytanie i knują teorie spiskowe. Nie odciągaj uwagi od tematu. Bossa nie wysyła daily statementów. W odpowiedzi przedstawiciel Bossy skompromitował się pisząc bzdury dla pozoru. Zatem nie oczekuj rzetelnej odpowiedzi od niego. Nie wymyślaj jakiś innych "ich", którzy mieliby udzielić Ci odpowiedzi (i wśród których mógłbym być rzekomo ja).

W celu rozwinięcia tematu może warto wypisać jakie są lub mogą być plusy "daily statmentów"? Napiszcie proszę swoje przemyślenia. Zacznę. Pierwsze sześć:
1) możliwość zweryfikowania rozliczeń,
2) łatwość prześledzenia/analizowania dziennych ruchów cen, kolejności transakcji, czasu i wysokości pobranych opłat
3) szybki dostęp do najważniejszych informacji (oszczędność czasu i pieniędzy - nie trzeba kupować i czekać na te dane od wystawcy). Teraz, gdy dostęp do tych informacji jest utrudniony można się zniechęcić do wyjaśniania wątpliwości
4) dowód sądowy w ręku (pomocny również dla mediatora, prawnika, biegłego itp. Bez tego trudno w ogóle przekazać komuś sprawę do rozpatrzenia)
5) walor edukacyjny i porównawczy (np. można porównać różnice pomiędzy różnymi dostawcami, różnicą w działaniu/rozliczaniu)
6) dane łatwe do przetworzenia komputerowo (, np. można napisać skrypt do agregowania danych, można łatwo zintegrować z innymi systemami do wysyłania powiadomień/alertów, automatyzacji itp.)

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

openinvestment pisze:W odpowiedzi przedstawiciel Bossy skompromitował się pisząc bzdury dla pozoru.
Tak ładnie wypunktowałeś zalety daily statementów, na pewno nie będziesz miał problemów z wypunktowaniem tych kompromitujących elementów jego wypowiedzi. Zapraszam :)
openinvestment pisze:3) szybki dostęp do najważniejszych informacji (oszczędność czasu i pieniędzy - nie trzeba kupować i czekać na te dane od wystawcy). Teraz, gdy dostęp do tych informacji jest utrudniony można się zniechęcić do wyjaśniania wątpliwości
Nie wiedziałem, że za pobranie statementu pobierane są jakieś opłaty oraz że trzeba czekać na te dane. Mógłbyś podać źródło tych rewelacji?
openinvestment pisze:6) dane łatwe do przetworzenia komputerowo (, np. można napisać skrypt do agregowania danych, można łatwo zintegrować z innymi systemami do wysyłania powiadomień/alertów, automatyzacji itp.)
Jeżeli łatwiej jest parsować maile niż kliknąć "zapisz raport" w platformie, to nie pozostaje mnie nic innego jak pogratulować pomysłowości :)

rycerz_83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rycerz_83 »

Czy długo się oczekuje na odpowiedź supportu Bossa?
Wysłałem zapytanie 26 lipca i nadal nie mam żadnej odpowiedzi.
(Pytanie dotyczyło tego co w temacie
http://forex-nawigator.biz/forum/cena-z ... 25398.html).

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Zwykle odpowiadamy max. w ciągu kilku (2-3) dni choć wiele zależy od typu sprawy. Powyżej tygodnia to zdecydowanie za długo, dlatego sprawdzam stan zgłoszenia. Jeśli nie dostanie Pan odpowiedzi do jutra, proszę o kontakt ze mną.
Za dłuższy czas procesowania tego zgłoszenia przepraszam.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

Czy BossaFX współpracuje z jakimś IB przez którego można otworzyć konto?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

A dlaczego nie może Pan otworzyć bez IB?
Odpowiadając wprost - są IB, ale nie moją rolą jest ich reklamować.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

ODPOWIEDZ