DayTrading: Czwartek 24.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
5
16%
Spadek
13
42%

Liczba głosów: 31

NieBedeSpamowal
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 24.04.2014

Nieprzeczytany post autor: NieBedeSpamowal »

Kusus pisze:Trochę mnie poniosło i powiem wam, że wróżbiarsko do Fedu widziałbym to.. : (będą jaja jak się sprawdzi : -D)
Świetna analiza, ja licze na farta i czekam az troche moze spadnie i uda się zamknąc pozycje z mniejszymi stratami :D Edek po tym spadku przy danych i korekcie; tak niesamowicie napompowanej, ze szła az miło było patrzec, obronił się nieziemsko dobrze, Twoja analiza i przewidywania całkowicie mnie zadowalają tyle, ze wciąż wisze na S z 3 pozycjami :D

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

NieBedeSpamowal pisze:
Kusus pisze:Trochę mnie poniosło i powiem wam, że wróżbiarsko do Fedu widziałbym to.. : (będą jaja jak się sprawdzi : -D)
Świetna analiza, ja licze na farta i czekam az troche moze spadnie i uda się zamknąc pozycje z mniejszymi stratami :D Edek po tym spadku przy danych i korekcie tak niesamowicie napompowanej, ze szła az miło było patrzec obronił się nieziemsko dobrze, Twoja analiza i przewidywania całkowicie mnie zadowalają tyle, ze wciąż wisze na S z 3 pozycjami :D
Pytanie czy ciąć straty czy czekać.
Ja kiedyś tak zostałem z pozycjami i raz zaliczyłem MC a za drugim razem 40% depo w plecy. Ostatnio nawet na kangurze wisiałem tak z L'ką i to po kilku latach gry na forex ale tym razem zminimalizowałem straty i ucięło tylko 2.4% depo bo nabrałem doświadczenia i nauczyłem się zarządzać ryzykiem a że wcześniej dużo zarobiłem na kangurze to mogłem poszaleć.

Także ten... Co do Edka Jesteśmy w newralgicznym punkcie więc może być brak płynności na tych poziomach - Zależy gdzie masz MC i jaki stosujesz Risk OFF i jak długo jesteś w stanie wytrzymać - jeśli jest on duży no to... cóż, masz głowe, zobacz wykres, pomyśl. Z klina wyjść nie powinniśmy do Fed'u. Większych posuwistych ruchów także bym się nie spodziewał więc teraz pytanie - Czekać i liczyć na to aż Fed fartem umocni USD czy może lepiej zamknąć te pozycje, pogodzić się ze stratą i zagrać coś innego nie blokując kapitału? - odpowiedź należy do Ciebie.

Pamiętaj, że może stać się wszystko.

Poza tym jest jeszcze niedomknięta luka... pomyśl o tym.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Kusus pisze:Poza tym jest jeszcze niedomknięta luka... pomyśl o tym.
Dlaczego przyjmujecie, że luka MUSI być bezwzględnie domknięta? To nie jest pytanie z haczykiem, tylko pytanie laika (laiczki ;)).

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dzis mial byc podobno nowy szczyt na SP500 cos go nie widac hmm

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Poniżej symulacja możliwego ruchu ceny EUR/USD pod FED na przykładzie ostatnich tego typu wystąpień.

EUR / USD D1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

melpomena pisze:
Kusus pisze:Poza tym jest jeszcze niedomknięta luka... pomyśl o tym.
Dlaczego przyjmujecie, że luka MUSI być bezwzględnie domknięta? To nie jest pytanie z haczykiem, tylko pytanie laika (laiczki ;)).
Bo luki są zawsze domykane, przewertuj wykres po D1 wstecz na różnych parach, sama się przekonasz. Czasem zamykają następnego dnia, czasem mija wiele tygodni...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Eur / Usd D1

Update ostatniego rysunku.

Zaznaczyłem istotne dla tych poziomów flagi i klina w obrębie którego pewnie będziemy się poruszać, wybicie z flagi górą potwierdzi założenia, wybicie dołem - zaneguje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Nowy123 pisze:dzis mial byc podobno nowy szczyt na SP500 cos go nie widac hmm
poczekaj do zamknięcia :wink: spadek pozniżej es.f 1860 preferuje twoja wizje spadków powrót pod maxy 1881 mój scenario wzrostowy :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

http://finance.yahoo.com/news/ban-tesla ... 00563.html

ktoś wątpi w "L" na tesli? :) - niebawem dokładam, poczekam aż rynek jeszcze "siądzie".

rzeźnik musi narysować drugi dołek na M1 teraz - okolice 171.6xx (jest łuk już gotowy), by znowu "odpalić". UP.
Jak myślicie sprawdzi się mój tok rozumowania? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

cajto pisze:Bo luki są zawsze domykane, przewertuj wykres po D1 wstecz na różnych parach, sama się przekonasz. Czasem zamykają następnego dnia, czasem mija wiele tygodni...
Dzięki, Cajto, za odpowiedź. Ostatnio wyczytałam w książce o AT, że właśnie taki pogląd jest błedny (tzn. o tym, że wszystkie luki muszą być bezwzględnie domknięte), stąd moje pytanie.
pozdrowienia!

Zablokowany