NieBedeSpamowal pisze:Kusus pisze:Trochę mnie poniosło i powiem wam, że wróżbiarsko do Fedu widziałbym to.. : (będą jaja jak się sprawdzi : -D)
Świetna analiza, ja licze na farta i czekam az troche moze spadnie i uda się zamknąc pozycje z mniejszymi stratami

Edek po tym spadku przy danych i korekcie tak niesamowicie napompowanej, ze szła az miło było patrzec obronił się nieziemsko dobrze, Twoja analiza i przewidywania całkowicie mnie zadowalają tyle, ze wciąż wisze na S z 3 pozycjami

Pytanie czy ciąć straty czy czekać.
Ja kiedyś tak zostałem z pozycjami i raz zaliczyłem MC a za drugim razem 40% depo w plecy. Ostatnio nawet na kangurze wisiałem tak z L'ką i to po kilku latach gry na forex ale tym razem zminimalizowałem straty i ucięło tylko 2.4% depo bo nabrałem doświadczenia i nauczyłem się zarządzać ryzykiem a że wcześniej dużo zarobiłem na kangurze to mogłem poszaleć.
Także ten... Co do Edka Jesteśmy w newralgicznym punkcie więc może być brak płynności na tych poziomach - Zależy gdzie masz MC i jaki stosujesz Risk OFF i jak długo jesteś w stanie wytrzymać - jeśli jest on duży no to... cóż, masz głowe, zobacz wykres, pomyśl. Z klina wyjść nie powinniśmy do Fed'u. Większych posuwistych ruchów także bym się nie spodziewał więc teraz pytanie - Czekać i liczyć na to aż Fed fartem umocni USD czy może lepiej zamknąć te pozycje, pogodzić się ze stratą i zagrać coś innego nie blokując kapitału? - odpowiedź należy do Ciebie.
Pamiętaj, że może stać się wszystko.
Poza tym jest jeszcze niedomknięta luka... pomyśl o tym.