DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
1
3%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

harymilloki pisze:Ja nawet nie dopuszczam innej opcji że na DAX i SP500 nie zawrócą!!! Plan jeszcze nie został osiągnięty.
http://charts.mql5.com/4/460/sp500-m30- ... ets-as.png
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 17:52 przez ZbychuM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

ZbychuM pisze:Dla Polski. W interesie RP leży to, aby powstało silne i niezależne od Rosji państwo Ukraińskie, bo odgrodzi nas od Rosji i przejmie rolę zderzaka. Wyrwanie się z objęć Rosji długoterminowo również jest korzystne dla Ukrainy. Zresztą co teraz im pozostało ? Albo się poddać i przystać na warunki Rosji, co w istocie oznacza sprowadzenie do roli wasala Rosji, albo walczyć.
I wydaje Ci się, że Ukraina może być niezależna ? Jak nie od Moskwy to od Brukseli i Waszyngtonu...
Ukraińcy już pokazali jak sie potrafią sami rządzić najpiew Kuczma, potem Juszczenko i ta z warkoczem, Janukowycz i teraz Jaceniuk - jak on chce być niezależny jak jeździ po całym świecie i żebra i jęczy jak im źle... wydaje Ci się że w dzisiejszych czasach ktoś coś dostanie za darmo ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

harymilloki pisze:Ja nawet nie dopuszczam innej opcji że na DAX i SP500 nie zawrócą!!! Plan jeszcze nie został osiągnięty.
wejdź na wyższy TF, wtedy ci przejdzie niewiara
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Ciapul, w dzisiejszych czasach nikt tak naprawdę nie jest niezależny. Każdy od kogoś zależy. Ja już wolę, żeby jęczeli na zachodzie niż na wschodzie. Nie potrafią się rządzić ?? A Polska potrafi ?? Spójrz też na to, ile liczy państwowość ukraińska, a ile polska. Nikt niczego nie dostaje za darmo. Ale uważam, że w interesie RP i zachodu też, leży wyrwanie Ukrainy z orbity wpływów Rosji.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

ZbychuM pisze:Ciapul, w dzisiejszych czasach nikt tak naprawdę nie jest niezależny. Każdy od kogoś zależy. Ja już wolę, żeby jęczeli na zachodzie niż na wschodzie. Nie potrafią się rządzić ?? A Polska potrafi ?? Spójrz też na to, ile liczy państwowość ukraińska i ile polska. Nikt niczego nie dostaje za darmo. Ale uważam, że w interesie RP i zachodu też, leży wyrwanie Ukrainy z orbity wpływów Rosji.
Popatrz na białoruś - są pod wpływem Rosji i czy to nam w jakikolwiek sposób szkodzi ?
a białoruś, podobnie jak ukraina nie mają europie niczego do zaoferowania...
A co do umiejętności rządzenia w PL - w pełni się zgadzam.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

as28 pisze:
Co masz na myśli?
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

to samo było z egiptem - był mubarak wszyscy chodzili tam jak w zegarku i byl spokoj, mozna bylo wygrzewac tam tylki bez obaw... zapanowała demokracja i co ? ... ja już tam na urlop nie jade :)

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

harymilloki pisze:
as28 pisze:
Co masz na myśli?
na wyższych TF widać jakie ruch potrafi robić rynek i że nie warto obstawić że jeżeli spadło 200 to nie spadnie 500.
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Damiano1100 pisze:
niemiaszek pisze:
Bo w moim przypadku od wielu lat obserwuje tylko edka, którego zachowanie znam choć ostatnio planuje przerzucić sie na kabla
proponowałbym mieć kilka par na podglądzie z mniejsza lub większa korelacją :idea:
naprawdę ciężko tylko z edka wyżyć ostatnimi czasy :(
jak brak płynności to stoją w miejscu, że oczy bolą a jak dane, wystrzały z d..py i zabawa na całego to ani to łapać, grać...totalny bezsens :roll:

może to tylko moje odczucia, bo gram tylko DT i max zasięgi jakie łapię to od kreski do kreski(poziomy), gdzie bardzo często zamykam na kilku czasami kilknastu pipsach i czekam na kolejny sygnał, ale to robię na 12 parach które mam ciągle na podglądzie :p

8)
https://www.youtube.com/watch?v=NxfhMQOl86k
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Damiano1100 pisze:
niemiaszek pisze:
Bo w moim przypadku od wielu lat obserwuje tylko edka, którego zachowanie znam choć ostatnio planuje przerzucić sie na kabla
Kabel to ścierwo :wink: dla mnie najgorsza para nigdy na nim nie potrafiłem zarabiać, może i ma większą zmienność niż edek ale co z tego skoro tam potrafią nagle zrobić strzał 30 pipek i po chwili zawrócić 30 pipek. Edek jest o wiele bardziej przewidywalny i tyle. Jak szukasz zmienności to poszukaj na aud lub jpy. Na koniec jeszcze raz kabel to gów** i tyle :twisted:
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Zablokowany