DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
1
3%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

niemiaszek pisze:
Damiano1100 pisze:
niemiaszek pisze:
Bo w moim przypadku od wielu lat obserwuje tylko edka, którego zachowanie znam choć ostatnio planuje przerzucić sie na kabla
proponowałbym mieć kilka par na podglądzie z mniejsza lub większa korelacją :idea:
naprawdę ciężko tylko z edka wyżyć ostatnimi czasy :(
jak brak płynności to stoją w miejscu, że oczy bolą a jak dane, wystrzały z d..py i zabawa na całego to ani to łapać, grać...totalny bezsens :roll:

może to tylko moje odczucia, bo gram tylko DT i max zasięgi jakie łapię to od kreski do kreski(poziomy), gdzie bardzo często zamykam na kilku czasami kilknastu pipsach i czekam na kolejny sygnał, ale to robię na 12 parach które mam ciągle na podglądzie :p

8)
https://www.youtube.com/watch?v=NxfhMQOl86k
Na Kangurze S złapane dzisiaj ?:)
Ja ciągle L'ki kiszę i teraz pasowałby mi retest przebitej LT od dołu...

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Ciapul pisze:
ZbychuM pisze:Ciapul, w dzisiejszych czasach nikt tak naprawdę nie jest niezależny. Każdy od kogoś zależy. Ja już wolę, żeby jęczeli na zachodzie niż na wschodzie. Nie potrafią się rządzić ?? A Polska potrafi ?? Spójrz też na to, ile liczy państwowość ukraińska i ile polska. Nikt niczego nie dostaje za darmo. Ale uważam, że w interesie RP i zachodu też, leży wyrwanie Ukrainy z orbity wpływów Rosji.
Popatrz na białoruś - są pod wpływem Rosji i czy to nam w jakikolwiek sposób szkodzi ?
a białoruś, podobnie jak ukraina nie mają europie niczego do zaoferowania...
A co do umiejętności rządzenia w PL - w pełni się zgadzam.
Nie szkodzi dopóty, dopóki Rosja zadowala się tym co ma. Niestety uważam, że się nie zadowala. Całkowite opanowanie Ukrainy powoduje, że Polska z powrotem znajduje się na linii strzału. Moim zdaniem jest to sytuacja absolutnie przełomowa. Putin nie tylko może podporządkować sobie całą Ukrainę, ale też pokazał całemu światu, ile są warte gwarancje USA i Wlk. Bryt. Pokazuje więc pośrednio ile jest warte NATO, co stawia kraje takiej jak Litwa, Łotwa i Estonia w sytuacji absolutnie katastrofalnej. Polskę po części również. Uważam, że Polska powinna zrobić wszystko by pomóc rządowi Jaceniuka, łącznie w wysłaniem własnych "zielonych ludzików" w postaci GROM-u. I piszę to nie jako polski patriota, bo nim nie jestem, ale - tak mi się przynajmniej wydaje - jako racjonalnie myślący człowiek, który dąży przede wszystkim do zapewnienia sobie bezpieczeństwa.

Awatar użytkownika
elwis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: elwis »

Ciapul pisze:to samo było z egiptem - był mubarak wszyscy chodzili tam jak w zegarku i byl spokoj, mozna bylo wygrzewac tam tylki bez obaw... zapanowała demokracja i co ? ... ja już tam na urlop nie jade :)
Na Białorusiusi Łukaszenko jeżdził l...ke Putinowi robił. TV BIAŁORUŚ działała prężnie i co teraz ---Cisza pieniążki z Moskwy zdziałały cuda zrobiły co swoje .Coś słychać w naszych mediach o Białorusi ?????? :roll: :lol:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

MaciejWLKP pisze:
Damiano1100 pisze:
niemiaszek pisze:
Bo w moim przypadku od wielu lat obserwuje tylko edka, którego zachowanie znam choć ostatnio planuje przerzucić sie na kabla
Kabel to ścierwo :wink: dla mnie najgorsza para nigdy na nim nie potrafiłem zarabiać, może i ma większą zmienność niż edek ale co z tego skoro tam potrafią nagle zrobić strzał 30 pipek i po chwili zawrócić 30 pipek. Edek jest o wiele bardziej przewidywalny i tyle. Jak szukasz zmienności to poszukaj na aud lub jpy. Na koniec jeszcze raz kabel to gów** i tyle :twisted:
coś nie tak się skopiowało w poście wyżej, bo cytowane słowa nie ja pisałem tylko Damiano1100 :p

nie klikaj na danych to nie będzie strzałów :idea: :564:
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 18:14 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

elwis pisze:
Ciapul pisze:to samo było z egiptem - był mubarak wszyscy chodzili tam jak w zegarku i byl spokoj, mozna bylo wygrzewac tam tylki bez obaw... zapanowała demokracja i co ? ... ja już tam na urlop nie jade :)
Na Białorusiusi Łukaszenko jeżdził l...ke Putinowi robił. TV BIAŁORUŚ działała prężnie i co teraz ---Cisza pieniążki z Moskwy zdziałały cuda zrobiły co swoje .Coś słychać w naszych mediach o Białorusi ?????? :roll: :lol:
I uważasz, że Twój post cokolwiek wnosi do Day Tradingu ?

17 pipek wyżej na kangurze i bede na 0 :)
25 pipek niżej i będę na SL :)

Where will it be?

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

BEZ PANIKI na AUD....
Nadal imho może być scenariusz wzrostowy intraday.

Obrazek

Kierunek to 0.95 - 0.952. ostatnia fala 5 of 5 + 78.8%
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

AUD dopiero bedzie o 4 00 jazda pod dane z CHIN :)

a na SP500 jak psalem ze kreca kota śmierdziuszka :)

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

To co ma miejsce na indeksach to oznaka paniki.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

harymilloki pisze:To co ma miejsce na indeksach to oznaka paniki.
a czy to nie ty kupowales ? L na indexach :?
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
elwis
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: elwis »

Kusus pisze:
elwis pisze:
I uważasz, że Twój post cokolwiek wnosi do

Nie nie uważam tym bardziej jeżeli czytam posty wyżej coś wiesz o polityce? nasz były premier ten co krzyczał YES YES YES dostał iurko w pewny banku i przez 2 powtarzam DWA lata pensyjka 50000 eur mies :569: :?:coś dodać coś ująć

Zablokowany