DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 kwie 2014, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
1
3%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

rafmax
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

ale sie czepiacie tego lukpiaska. rzadko tu ostatnio zagladam wiec moze nie jestem "na czasie" ale jest tu kilku wiekszych widzimisów łacznie z nowym 123 ktory od chyba juz 2 lat ciagle pisze o spadkach na ideksach i o nim cicho sza. jedyna roznica pomiedzy nim a lukpiasek to to ze ten drugi podał swoje konkretne wejscia, troche go przewiozło ale wyszedł na swoje a nowy123 non-stop sprzedaje sapine mimo ze trend jest mocno gorny i mowi ze jest cool.
to tylko pump and dump... :563:
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Nie zgadzam się z przedmówcą. Nowy zwraca uwagę na ciekawe rzeczy, a lukpiasek tylko pindoli.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Osobiście mam pozycje krótkie na Dax i short EURAUD. - złotku się przyglądam na jednym monitorze, na kolejnym - patrze na EURJPY... - bo EURJPY i EURAUD mogą dziś być bardzo zmienne... - przy spadających indeksach uruchomi się USDJPY... silnie z nimi skorelowany - a na sesji US może to być USDCAD...

Dodatkowo na oku NZDJPY[S] i NZDUSD[S] i AUDNZD(L). Kiwi kręci tego RGR'a i chyba tym razem go zrealizuje...

@Cześć niemiaszek.
Thx za wstawkę.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

harymilloki pisze:To po co wogóle się spinacie jego postami. Może jemu to właśnie przyjemność sprawia że wam nerwy psuje. To świadczy o waszej słabej psychice. Ja staram się OLAĆ kogoś kto mi robi koło pióra :) Choć także często wybucham i mówię co mi na język ślina przyniesie lub palce na klawiaturę :)
pisałem to już pare razy... spróbuj przeczytać hurtem 10 stron forum...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

ZbychuM pisze:Nie zgadzam się z przedmówcą. Nowy zwraca uwagę na ciekawe rzeczy, a lukpiasek tylko pindoli.
taaa, to popros go o konkretna analize

poza tym spojrz na stopke krinvest :wink:
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ZbychuM pisze:
Nowy123 pisze:co do SP500 wczoraj pisalem ze te zabawy wczorajsze w ostatnich 30 15 min sesji moga sie dzis nieciekawie skonczyc zobaczymy co USA wykombinuja dzis :) czy sie moja intuicja sprawdzi :)
Wszystko zależy od tego, co rozumiesz pod pojęciem "nieciekawie". W każdym razie to wybicie w górę na koniec sesji pejsów było dość silne i przeze mnie nieoczekiwane. Chyba byczki mają jeszcze trochę pary.
takie zmylki to ja nie raz widzialem :) i sie zle konczyly tylko pyanie czy tym razem bedzie podobnie :)

szybkie Short sqqz i zamykanie pozycji

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

00:45 NZ NZD Consumer Price Index (YoY) (Q1) 3 1.7% 1.6%
00:45 NZ NZD Consumer Price Index (QoQ) (Q1) 2 0.5% 0.1%

OK i wszystko w temacie co do kiwi:) na to on czeka... więc będzie spokój przynajmniej na tej sesji...
(dalsza konsolidacja)
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Nowy123 pisze:
ZbychuM pisze:
Nowy123 pisze:co do SP500 wczoraj pisalem ze te zabawy wczorajsze w ostatnich 30 15 min sesji moga sie dzis nieciekawie skonczyc zobaczymy co USA wykombinuja dzis :) czy sie moja intuicja sprawdzi :)
Wszystko zależy od tego, co rozumiesz pod pojęciem "nieciekawie". W każdym razie to wybicie w górę na koniec sesji pejsów było dość silne i przeze mnie nieoczekiwane. Chyba byczki mają jeszcze trochę pary.
takie zmylki to ja nie raz widzialem :) i sie zle konczyly tylko pyanie czy tym razem bedzie podobnie :)

szybkie Short sqqz i zamykanie pozycji
To nie są zmyłki. Przecież tak jak pisałem jesteśmy w korekcie i ta zmyłka to nic innego jak fala B. Lub jak kto woli 2.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

rafmax pisze:ale sie czepiacie tego lukpiaska. rzadko tu ostatnio zagladam wiec moze nie jestem "na czasie" ale jest tu kilku wiekszych widzimisów łacznie z nowym 123 ktory od chyba juz 2 lat ciagle pisze o spadkach na ideksach i o nim cicho sza. jedyna roznica pomiedzy nim a lukpiasek to to ze ten drugi podał swoje konkretne wejscia, troche go przewiozło ale wyszedł na swoje a nowy123 non-stop sprzedaje sapine mimo ze trend jest mocno gorny i mowi ze jest cool.

po co zaczynasz te glodne kawalki juz nie raz udowdnilem jak sie gra na SPADKI na SP500 i kiedy sie lapalo S a co pozniej nastepywalo ja ksie wychwytywalo impulsy spadkowe ale tego juz nie napiszesz jak i na DAx :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

wiesz czym sie rozni gra na spadki tym ze w ciagu 2- 3 dni indeks oddaje to co robil przez pare tygodni kapisz

a jak ci nie pasuje moe PUMP AND DUMP ktore tu nie raz dalo zarobic na DT to juz nie moj biznes po prostu nie czytaj :mrgreen: :mrgreen: od tego jest IGNOR i bedziesz mial spokoj
poza tym nie zamiazem sie znowu bawic w te dziecinne przepychanki juz ktorys raz z toba bo mi szkoda czasu
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 11:53 przez Nowy123, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

rafmax pisze:ale sie czepiacie tego lukpiaska. rzadko tu ostatnio zagladam wiec moze nie jestem "na czasie" ale jest tu kilku wiekszych widzimisów łacznie z nowym 123 ktory od chyba juz 2 lat ciagle pisze o spadkach na ideksach i o nim cicho sza. jedyna roznica pomiedzy nim a lukpiasek to to ze ten drugi podał swoje konkretne wejscia, troche go przewiozło ale wyszedł na swoje a nowy123 non-stop sprzedaje sapine mimo ze trend jest mocno gorny i mowi ze jest cool.
i to jest prawdziwa analiza :D oczywiście że sie zachowuje jak nowy1234 :mrgreen: ale mam małe poparcie bo cały detal popiera grających pod prąd i mi sie obrywa widać że są jeszcze ludzie samodzielnie myślący :mrgreen:

ps, wiem nie ładnie sie ostanio zachowuje :wpale:

ale jak tu merytorycznie wrzucic kreski jak cie cały detal zje....ie że przeciwko nim grasz i nawet o 300p ci się nie pozwoli pomylić (korekta po fed ale tylko korekta a nie zmiana trendu) a moje kreski były i będą bezlitosne dla detalowego grania pod prąd więc nie widzę sensu się prdukować skoro na porządku dziennym szanowane są analizy nowego wróżące zmiany kilkuletnich trendów co kilka świeczek D postanowiłem wiec pobwić się ich zabawkami i poużywać trochę tradingu życzeniowego like new123 :mrgreen: może mi też by jakiś gimbus napisał szanuję analizy lukpiaska :mrgreen:

no nic postaram się o poprawę i niedokuczanie gimbazie ;) w końcu są tu ludzie którzy chcą zarabiać albo chociaż przestać tracić i trzeba im w tym pomóc oczysiscie sobie też :564:

mam dobry pomysł żeby odsiać syf i dziadostwo moje też oczywiscie to może wprowadzmy jedną tylko złotą zaasadę do każdej analizy jaka by ona nie była ustawiajmy piszmy pokazujmy STOP LOSS gwarantuje 100% poprawę merytoryczności tego działu tylko pytanie kto się na to zgodzi ? jeśli na prawdę byśmy chcieli poprawy jakości to SL obowiązkowo na każdym screenie czy fundamental anal :mrgreen: izie jestem pierwszy który jest ZA czy ktoś mnie poprze ? tak wielu chcę merytoryczności więc liczę na wysyp poprarcia to bedzie tańsze niz abonament dla kółka wzajemnej adoracji ;)
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 11:58 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Zablokowany