to tylko pump and dump...
DayTrading: Wtorek 15.04.2014
Re: DayTrading: Wtorek 15.04.2014
ale sie czepiacie tego lukpiaska. rzadko tu ostatnio zagladam wiec moze nie jestem "na czasie" ale jest tu kilku wiekszych widzimisów łacznie z nowym 123 ktory od chyba juz 2 lat ciagle pisze o spadkach na ideksach i o nim cicho sza. jedyna roznica pomiedzy nim a lukpiasek to to ze ten drugi podał swoje konkretne wejscia, troche go przewiozło ale wyszedł na swoje a nowy123 non-stop sprzedaje sapine mimo ze trend jest mocno gorny i mowi ze jest cool.
Nie zgadzam się z przedmówcą. Nowy zwraca uwagę na ciekawe rzeczy, a lukpiasek tylko pindoli.
Osobiście mam pozycje krótkie na Dax i short EURAUD. - złotku się przyglądam na jednym monitorze, na kolejnym - patrze na EURJPY... - bo EURJPY i EURAUD mogą dziś być bardzo zmienne... - przy spadających indeksach uruchomi się USDJPY... silnie z nimi skorelowany - a na sesji US może to być USDCAD...
Dodatkowo na oku NZDJPY[S] i NZDUSD[S] i AUDNZD(L). Kiwi kręci tego RGR'a i chyba tym razem go zrealizuje...
@Cześć niemiaszek.
Thx za wstawkę.
Dodatkowo na oku NZDJPY[S] i NZDUSD[S] i AUDNZD(L). Kiwi kręci tego RGR'a i chyba tym razem go zrealizuje...
@Cześć niemiaszek.
Thx za wstawkę.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
pisałem to już pare razy... spróbuj przeczytać hurtem 10 stron forum...harymilloki pisze:To po co wogóle się spinacie jego postami. Może jemu to właśnie przyjemność sprawia że wam nerwy psuje. To świadczy o waszej słabej psychice. Ja staram się OLAĆ kogoś kto mi robi koło pióraChoć także często wybucham i mówię co mi na język ślina przyniesie lub palce na klawiaturę
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
taaa, to popros go o konkretna analizeZbychuM pisze:Nie zgadzam się z przedmówcą. Nowy zwraca uwagę na ciekawe rzeczy, a lukpiasek tylko pindoli.
poza tym spojrz na stopke krinvest
takie zmylki to ja nie raz widzialemZbychuM pisze:Wszystko zależy od tego, co rozumiesz pod pojęciem "nieciekawie". W każdym razie to wybicie w górę na koniec sesji pejsów było dość silne i przeze mnie nieoczekiwane. Chyba byczki mają jeszcze trochę pary.Nowy123 pisze:co do SP500 wczoraj pisalem ze te zabawy wczorajsze w ostatnich 30 15 min sesji moga sie dzis nieciekawie skonczyc zobaczymy co USA wykombinuja dzisczy sie moja intuicja sprawdzi
szybkie Short sqqz i zamykanie pozycji
00:45 NZ NZD Consumer Price Index (YoY) (Q1) 3 1.7% 1.6%
00:45 NZ NZD Consumer Price Index (QoQ) (Q1) 2 0.5% 0.1%
OK i wszystko w temacie co do kiwi:) na to on czeka... więc będzie spokój przynajmniej na tej sesji...
(dalsza konsolidacja)
00:45 NZ NZD Consumer Price Index (QoQ) (Q1) 2 0.5% 0.1%
OK i wszystko w temacie co do kiwi:) na to on czeka... więc będzie spokój przynajmniej na tej sesji...
(dalsza konsolidacja)
Quo Vadis? Już wiesz ?
- harymilloki
- Maniak

To nie są zmyłki. Przecież tak jak pisałem jesteśmy w korekcie i ta zmyłka to nic innego jak fala B. Lub jak kto woli 2.Nowy123 pisze:takie zmylki to ja nie raz widzialemZbychuM pisze:Wszystko zależy od tego, co rozumiesz pod pojęciem "nieciekawie". W każdym razie to wybicie w górę na koniec sesji pejsów było dość silne i przeze mnie nieoczekiwane. Chyba byczki mają jeszcze trochę pary.Nowy123 pisze:co do SP500 wczoraj pisalem ze te zabawy wczorajsze w ostatnich 30 15 min sesji moga sie dzis nieciekawie skonczyc zobaczymy co USA wykombinuja dzisczy sie moja intuicja sprawdzi
i sie zle konczyly tylko pyanie czy tym razem bedzie podobnie
![]()
szybkie Short sqqz i zamykanie pozycji
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
rafmax pisze:ale sie czepiacie tego lukpiaska. rzadko tu ostatnio zagladam wiec moze nie jestem "na czasie" ale jest tu kilku wiekszych widzimisów łacznie z nowym 123 ktory od chyba juz 2 lat ciagle pisze o spadkach na ideksach i o nim cicho sza. jedyna roznica pomiedzy nim a lukpiasek to to ze ten drugi podał swoje konkretne wejscia, troche go przewiozło ale wyszedł na swoje a nowy123 non-stop sprzedaje sapine mimo ze trend jest mocno gorny i mowi ze jest cool.
po co zaczynasz te glodne kawalki juz nie raz udowdnilem jak sie gra na SPADKI na SP500 i kiedy sie lapalo S a co pozniej nastepywalo ja ksie wychwytywalo impulsy spadkowe ale tego juz nie napiszesz jak i na DAx
wiesz czym sie rozni gra na spadki tym ze w ciagu 2- 3 dni indeks oddaje to co robil przez pare tygodni kapisz
a jak ci nie pasuje moe PUMP AND DUMP ktore tu nie raz dalo zarobic na DT to juz nie moj biznes po prostu nie czytaj
poza tym nie zamiazem sie znowu bawic w te dziecinne przepychanki juz ktorys raz z toba bo mi szkoda czasu
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 11:53 przez Nowy123, łącznie zmieniany 2 razy.
i to jest prawdziwa analizarafmax pisze:ale sie czepiacie tego lukpiaska. rzadko tu ostatnio zagladam wiec moze nie jestem "na czasie" ale jest tu kilku wiekszych widzimisów łacznie z nowym 123 ktory od chyba juz 2 lat ciagle pisze o spadkach na ideksach i o nim cicho sza. jedyna roznica pomiedzy nim a lukpiasek to to ze ten drugi podał swoje konkretne wejscia, troche go przewiozło ale wyszedł na swoje a nowy123 non-stop sprzedaje sapine mimo ze trend jest mocno gorny i mowi ze jest cool.
ps, wiem nie ładnie sie ostanio zachowuje
ale jak tu merytorycznie wrzucic kreski jak cie cały detal zje....ie że przeciwko nim grasz i nawet o 300p ci się nie pozwoli pomylić (korekta po fed ale tylko korekta a nie zmiana trendu) a moje kreski były i będą bezlitosne dla detalowego grania pod prąd więc nie widzę sensu się prdukować skoro na porządku dziennym szanowane są analizy nowego wróżące zmiany kilkuletnich trendów co kilka świeczek D postanowiłem wiec pobwić się ich zabawkami i poużywać trochę tradingu życzeniowego like new123
no nic postaram się o poprawę i niedokuczanie gimbazie
mam dobry pomysł żeby odsiać syf i dziadostwo moje też oczywiscie to może wprowadzmy jedną tylko złotą zaasadę do każdej analizy jaka by ona nie była ustawiajmy piszmy pokazujmy STOP LOSS gwarantuje 100% poprawę merytoryczności tego działu tylko pytanie kto się na to zgodzi ? jeśli na prawdę byśmy chcieli poprawy jakości to SL obowiązkowo na każdym screenie czy fundamental anal
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 11:58 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem