Puszkin pisze:
Wolę swoje wydumki. I duma mi nie pozwala wykorzystywać cudzej twórczości.
No ale nic.
Nie przesadzasz aby ? Bo jak masz taką dumę to wypadałoby napisać własny system operacyjny i terminal do łączenia się z brokerem no i oczywiście jeszcze przeglądarkę internetową (no jak inaczej lookać tu na forum)
Jako programista też kiedyś tak miałem, że chciałem wszystko pisać sam. Wydawało mi się głupotą płacić po parę set $$$ za komponenty coś tam robiące. Teraz mam zupełnie odmienne zdanie: lepiej kupić za parę set $ kod, mieć do tego support i problem z głowy niż tracić nieraz miesiące! na zrobienie czegoś co inni i tak zrobili już lepiej....
JAREK67 pisze:Czy to rynek się zmienił, czy warunki egzekucji w Armadzie, że robot od tracenia przeszedł do zarabiania?
Wziąwszy pod uwagę, ze testy są prowadzone na rachunku demo to skłaniałbym się do zadziałania pierwszego czynnika.
Reguł nie ma - jak nie monitorujesz poślizgów, czasów egzekucji to nic nie wiadomo. Widziałem już dema ładnie "podkręcane" by wszystko wydawało się cudne. Ot. np. spread był na 0 (bez prowizji).
No i wiesz jak to z demo - widzę u Ciebie ze 2-3 duuuże szpile pipsowego zysku. Np. z 3go kwietnia i 5 czerwca. Tak się składa, że to pierwsze piątki miesiąca są ....Co prawda nie widzę po transakcjach (bo są prywatne) ale czy to aby nie było wejście na danych ?
Bo może wbiłeś się na danych, demo zrealizowało jak zrealizowało a wiadomo, że w realu otwarłoby inaczej. I teraz pytanko jak będą wyglądać wyniki jak odrzucisz te wejścia na danych ?
I to właśnie są problemy testowania na demo - dolary przeciw orzechom, że jeśli zapuściłbyś w tym samym momencie tą samą strategię na realu to wyniki byłyby zupełnie inne. I oczywiście stawiałbym,że gorsze.