DayTrading: Poniedziałek 07.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 kwie 2014, 00:00

Wzrost
19
63%
Bez zmian
1
3%
Spadek
10
33%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 07.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:Rzeźnik sell limit 171.300. Bedzie dobrze myśle? :)
Kangur miał iść w gore, a eur/aud spadać i....?

Ponadto ropa i kawa na sell, Gold na buy. Te 3 ostatnie na demie mForex konkurs ;)

Poczytaj sobie na wikipedii co to jest:
- korekta regularna, nieregularna
- drgania harmoniczne
- czestotliwosc formantu 0
- srednia wazona, srednia skladowa

Po czym polacz te pojecia razem i odpowiedz sobie sam na wyzej zadane pytanie :)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

pedro pisze:
lukpiasek pisze:
pedro pisze:gold, nad D_Piv. https://www.tradingview.com/x/FrJct3Iy/ ... r:r 11 ; )
powiesz co to za wskaznik który pokazuje Ci risk/reward ?? i zaznacza ładnymi kolorkami te obszary bo mi się strasznie podoba :mrgreen:
na tradingview.com masz taki bajerek, który liczy RR i ładnie pokazuje to na wykresie ... nie wiem czy jest takie na mt4, nie korzystam z mt4, poza zarządzaniem pozycją : )
dziękuje pedro wyczerpująca odpowiedz jak zawsze :564: :D
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

co z kangurem?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

teraz pasuje edka wyciągnąc na 3750 a złoto do 1292 :D
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

lukpiasek pisze:teraz pasuje edka wyciągnąc na 3750 a złoto do 1292 :D
na 1.3740 jest opór, więc raczej nie bardzo, jak przejdziemy 1.3740 to 1.3770 następny przystanek. Módl się módl kolego ;) modlitwa Ci pomoże ;) :lol:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

krzychu3_1989 pisze:co z kangurem?

Zasieg 0.9265 - korekta, poniedzialek, pisalem o tym w piatek

Dopiero zejscie ponizej tego poziomu i przelamanie 0.9210 a nastepnie odbicie sie od tego poziomu pozwoli myslec o S i da pierwsze sygnaly do zmiany sentymentu

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

lukpiasek pisze:
homar pisze:
lukpiasek pisze:siema wszystkim jak minął weekend :) mam nadzieje że dobrze
10:30 index sentix a pózniej pusto w kalendarzu ciekawy dzień bedzie ;)
coś tam mówi Bullard z FED o 17:45 a jest jastrzębiem
może dni małej płynności będa wykorzystane do korekty edka UP do górnej bandy małego kanału spadkowego a potem ctn na południe? Więcej raczej w górę nie pójdzie... bo za dużo poluje na Ski wyżej, wszak południe wydaje się kierunkiem średnio i może długoterminowym (fundamenty, FED/EBC etc)... choć to przecież fx i do końca nigdy nie wiadomo...
głupio zrobią niedzwiedzie jeśli puszczą edka na korekte UP teraz gdyby go docisneli to po zawodach było by dla grających elki a tak dadzą im kolejną szanse na atak 1.38-39 :D
nie jestem takim specem ale AT podpowiada wzrosty (przynajmniej korekcyjne). Gram szybko i mimo, że uważam że LT edek w dół to teraz (od otwarcia w nd) mam Lki, choć już 1/3 zamknięta. Wydaje mi się, że spadki edka są już za oczywiste, i mali byli na S, i inwestycyjne banki, i gadają o QE w EBC... myślę, że inwestycyjni i długoterminowi są mało aktywni na niskiej płynności a z kolei cfaniaki z GS wg mnie się jeszcze nie obrócili i mają przeważające Lki stąd mogą podciągnąć trochę bo to zawsze przynajmniej część drobnicy wezmą na stopach. Tak czy inaczej patrzę na wykres i reaguję - lubię grę w takie dni kiedy nie ma *większego" ryzyka dużego ruchu, wtedy mozna grać jak wokulski, wchodzić często, nawet uśredniać jak trzeba bo wiadomo, że zmienność mniejsza... in na M5 można nawet zejść.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

homar pisze:
głupio zrobią niedzwiedzie jeśli puszczą edka na korekte UP teraz gdyby go docisneli to po zawodach było by dla grających elki a tak dadzą im kolejną szanse na atak 1.38-39 :D

nie jestem takim specem ale AT podpowiada wzrosty (przynajmniej korekcyjne). Gram szybko i mimo, że uważam że LT edek w dół to teraz (od otwarcia w nd) mam Lki, choć już 1/3 zamknięta. Wydaje mi się, że spadki edka są już za oczywiste, i mali byli na S, i inwestycyjne banki, i gadają o QE w EBC... myślę, że inwestycyjni i długoterminowi są mało aktywni na niskiej płynności a z kolei cfaniaki z GS wg mnie się jeszcze nie obrócili i mają przeważające Lki stąd mogą podciągnąć trochę bo to zawsze przynajmniej część drobnicy wezmą na stopach. Tak czy inaczej patrzę na wykres i reaguję - lubię grę w takie dni kiedy nie ma *większego" ryzyka dużego ruchu, wtedy mozna grać jak wokulski, wchodzić często, nawet uśredniać jak trzeba bo wiadomo, że zmienność mniejsza... in na M5 można nawet zejść.
żebyś się kiedyś nie zdziwił że nie ma ryzka większego ruchu , paradoksalnie były takie akcje że edzio po 200-250p robił przy małej płynności a raczej przy braku danych makro oczywiscie nie jest to regułą ale tak sie zdarzało w przeszłosci więc be careful :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus pisze: Poczytaj sobie na wikipedii co to jest:
- drgania harmoniczne

Po czym polacz te pojecia razem i odpowiedz sobie sam na wyzej zadane pytanie :)
Dzięki za rady, na razie sporo zarobiłem na robieniu odwrotnie do Twoich rad ;)
Ponadto nie musisz mnie pouczać apropo lekcji matematyki. Tak się składa, że skończyłem studia ekonometryczne, gdzie takie działy jak analiza matematyczna, statystyka, rachunek prawdopodobieństwa... to były na porządku dziennym.
Strasznie jesteś uparty (wide piątek i kangur), pewny siebie i w dodatku trochę atakujesz innych.
Z całym szacunkiem do Twojej zapewne dużej wiedzy i doświadczeniu - nie traktuj innych z góry.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

highend pisze:
Kusus pisze: Poczytaj sobie na wikipedii co to jest:
- drgania harmoniczne

Dzięki za rady, na razie sporo zarobiłem na robieniu odwrotnie do Twoich rad ;)
Ponadto nie musisz mnie pouczać apropo lekcji matematyki. Tak się składa, że skończyłem studia ekonometryczne, gdzie takie działy jak analiza matematyczna, statystyka, rachunek prawdopodobieństwa... to były na porządku dziennym.
Strasznie jesteś uparty (wide piątek i kangur), pewny siebie i w dodatku trochę atakujesz innych.
Z całym szacunkiem do Twojej zapewne dużej wiedzy i doświadczeniu - nie traktuj innych z góry.
Przepraszam :) Miałeś racje co do korekty ale ja też miałem bo też o niej mówiłem i póki co zrealizowaliśmy jej zasięg. I pamiętaj.. póki co, to tylko korekta :) Potrzeba dużo więcej żeby zmienić trend. Ale fakt, zaskoczyła mnie jej dynamiczność. Jednak to tylko 30 pips na kangurze :) Pamiętaj, że ja gram w średnim terminie a ty DT i też zarabiam.

Zablokowany