DayTrading: Poniedziałek 07.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 kwie 2014, 00:00

Wzrost
19
63%
Bez zmian
1
3%
Spadek
10
33%

Liczba głosów: 30

homar
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 07.04.2014

Post autor: homar »

lukpiasek pisze:siema wszystkim jak minął weekend :) mam nadzieje że dobrze
10:30 index sentix a pózniej pusto w kalendarzu ciekawy dzień bedzie ;)
coś tam mówi Bullard z FED o 17:45 a jest jastrzębiem
może dni małej płynności będa wykorzystane do korekty edka UP do górnej bandy małego kanału spadkowego a potem ctn na południe? Więcej raczej w górę nie pójdzie... bo za dużo poluje na Ski wyżej, wszak południe wydaje się kierunkiem średnio i może długoterminowym (fundamenty, FED/EBC etc)... choć to przecież fx i do końca nigdy nie wiadomo...

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Post autor: lukpiasek »

homar pisze:
lukpiasek pisze:siema wszystkim jak minął weekend :) mam nadzieje że dobrze
10:30 index sentix a pózniej pusto w kalendarzu ciekawy dzień bedzie ;)
coś tam mówi Bullard z FED o 17:45 a jest jastrzębiem
może dni małej płynności będa wykorzystane do korekty edka UP do górnej bandy małego kanału spadkowego a potem ctn na południe? Więcej raczej w górę nie pójdzie... bo za dużo poluje na Ski wyżej, wszak południe wydaje się kierunkiem średnio i może długoterminowym (fundamenty, FED/EBC etc)... choć to przecież fx i do końca nigdy nie wiadomo...
głupio zrobią niedzwiedzie jeśli puszczą edka na korekte UP teraz gdyby go docisneli to po zawodach było by dla grających elki a tak dadzą im kolejną szanse na atak 1.38-39 :D
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: pr7emo »

ciekawe jakimi danymi mają zamiar edka na spadek
Draghi nic nie robi z inflacją, jedynie mają projekcję na dwa lata w przód i ogłaszają powrót do celu inflacyjnego
a jak się nie uda to będzie problem
jeżeli wprowadzi program skupu to można założyć, iż rozpocznie pompowanie bańki na akcjach, tak jak w USA
Amerykanie mogą szukać obszarów z wysoką stopą zwrotu, obligacje PIIGS są już na niziutkim poziomie, np włoskie są na średnioterminowej równi pochyłej po 3,20% , czyli nie ma żadnego zagrożenia od strony ryzyka podwyższenia rentowności
EBC może mieć większy wpływ na europejskie banki niż FED na amerykańskie, bo jesteśmy bardziej uregulowani
to znaczy że inflacja może faktycznie się pojawić w przypadku skupu, banki będą faktycznie pożyczały, natomiast nie skoncentrują się głównie na pompowaniu akcji i obligacji
jak traderzy zza oceanu wejdą z większym kapitałem do Europy to będą kupować Euro, spekulacja że jest takie prawdopodobieństwo będzie dyskontować eurusd

jeżeli uruchomią skup fundusze emerytalne będą oblegane przez klientów, możnaby ponownie rozważyć czy zostawić te kilka procent z wypłaty w OFE
ja uważam że rynek kapitałowy jest najlepszym systemem emerytalnym jaki istnieje, narzędzia banku centralnego do podtrzymywania cen na rynkach akcji (pompowanie) mogą być receptą na okres niżu demograficznego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2014, 12:21 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Rzeźnik sell limit 171.300. Bedzie dobrze myśle? :)
Kangur miał iść w gore, a eur/aud spadać i....?

Ponadto ropa i kawa na sell, Gold na buy. Te 3 ostatnie na demie mForex konkurs ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
piera
Gaduła
Gaduła

Post autor: piera »

highend pisze:Rzeźnik sell limit 171.300. Bedzie dobrze myśle? :)
Kangur miał iść w gore, a eur/aud spadać i....?

Ponadto ropa i kawa na sell, Gold na buy. Te 3 ostatnie na demie mForex konkurs ;)

GJ jak dla mnie 171.75 może dolecieć ja tam widzę mocniejszy opór
forex to czarna dupa

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Post autor: pedro »

gold, nad D_Piv. https://www.tradingview.com/x/FrJct3Iy/ ... r:r 11 ; )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

pedro pisze:gold, nad D_Piv. https://www.tradingview.com/x/FrJct3Iy/ ... r:r 11 ; )
powiesz co to za wskaznik który pokazuje Ci risk/reward ?? i zaznacza ładnymi kolorkami te obszary bo mi się strasznie podoba :mrgreen:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Gold up, ropa w dół, ale kawa chyba tez up póki co ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Post autor: pedro »

lukpiasek pisze:
pedro pisze:gold, nad D_Piv. https://www.tradingview.com/x/FrJct3Iy/ ... r:r 11 ; )
powiesz co to za wskaznik który pokazuje Ci risk/reward ?? i zaznacza ładnymi kolorkami te obszary bo mi się strasznie podoba :mrgreen:
na tradingview.com masz taki bajerek, który liczy RR i ładnie pokazuje to na wykresie ... nie wiem czy jest takie na mt4, nie korzystam z mt4, poza zarządzaniem pozycją : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

highend pisze:Gold up, ropa w dół, ale kawa chyba tez up póki co ;)
nie chwaląc się ja już w pierwszej dziesiątce w naszym konkursie xtb (na kontach real) :mrgreen: :564:

Zablokowany