lukpiasek pisze:siema wszystkim jak minął weekend mam nadzieje że dobrze
10:30 index sentix a pózniej pusto w kalendarzu ciekawy dzień bedzie
coś tam mówi Bullard z FED o 17:45 a jest jastrzębiem
może dni małej płynności będa wykorzystane do korekty edka UP do górnej bandy małego kanału spadkowego a potem ctn na południe? Więcej raczej w górę nie pójdzie... bo za dużo poluje na Ski wyżej, wszak południe wydaje się kierunkiem średnio i może długoterminowym (fundamenty, FED/EBC etc)... choć to przecież fx i do końca nigdy nie wiadomo...
lukpiasek pisze:siema wszystkim jak minął weekend mam nadzieje że dobrze
10:30 index sentix a pózniej pusto w kalendarzu ciekawy dzień bedzie
coś tam mówi Bullard z FED o 17:45 a jest jastrzębiem
może dni małej płynności będa wykorzystane do korekty edka UP do górnej bandy małego kanału spadkowego a potem ctn na południe? Więcej raczej w górę nie pójdzie... bo za dużo poluje na Ski wyżej, wszak południe wydaje się kierunkiem średnio i może długoterminowym (fundamenty, FED/EBC etc)... choć to przecież fx i do końca nigdy nie wiadomo...
głupio zrobią niedzwiedzie jeśli puszczą edka na korekte UP teraz gdyby go docisneli to po zawodach było by dla grających elki a tak dadzą im kolejną szanse na atak 1.38-39
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem
ciekawe jakimi danymi mają zamiar edka na spadek
Draghi nic nie robi z inflacją, jedynie mają projekcję na dwa lata w przód i ogłaszają powrót do celu inflacyjnego
a jak się nie uda to będzie problem
jeżeli wprowadzi program skupu to można założyć, iż rozpocznie pompowanie bańki na akcjach, tak jak w USA
Amerykanie mogą szukać obszarów z wysoką stopą zwrotu, obligacje PIIGS są już na niziutkim poziomie, np włoskie są na średnioterminowej równi pochyłej po 3,20% , czyli nie ma żadnego zagrożenia od strony ryzyka podwyższenia rentowności
EBC może mieć większy wpływ na europejskie banki niż FED na amerykańskie, bo jesteśmy bardziej uregulowani
to znaczy że inflacja może faktycznie się pojawić w przypadku skupu, banki będą faktycznie pożyczały, natomiast nie skoncentrują się głównie na pompowaniu akcji i obligacji
jak traderzy zza oceanu wejdą z większym kapitałem do Europy to będą kupować Euro, spekulacja że jest takie prawdopodobieństwo będzie dyskontować eurusd
jeżeli uruchomią skup fundusze emerytalne będą oblegane przez klientów, możnaby ponownie rozważyć czy zostawić te kilka procent z wypłaty w OFE
ja uważam że rynek kapitałowy jest najlepszym systemem emerytalnym jaki istnieje, narzędzia banku centralnego do podtrzymywania cen na rynkach akcji (pompowanie) mogą być receptą na okres niżu demograficznego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2014, 12:21 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
powiesz co to za wskaznik który pokazuje Ci risk/reward ?? i zaznacza ładnymi kolorkami te obszary bo mi się strasznie podoba
na tradingview.com masz taki bajerek, który liczy RR i ładnie pokazuje to na wykresie ... nie wiem czy jest takie na mt4, nie korzystam z mt4, poza zarządzaniem pozycją : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski