DayTrading: Poniedziałek 07.04.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 07.04.2014
dobry, gold 3h, 1296 - 1297 dobre msc do longow się wydaje : ) ... jakby to weszło to w 1322 mamy 3 ekspansje : ) 2.618, 1.618 i znowu 2.618 ... https://www.tradingview.com/x/FY21k1MB/
starałem się, żeby było czytelne ; )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
3.05-3.06 może być ciężką barierą mogą ją naruszyć ale nie wiem czy trwale trzeba by obserwować oczywiscie gdyby edek spadał pomogło by to rosnąć u/plnMGrzech pisze:czesc Wam po weekendzieUSDPLN ladnie idzie w gore
chyba chce wybic z trojkata
-- Dodano: pn 07-04-2014, 10:36 --
jeśli to punkt zwrotny to już nie powinni wrócić pod 1306 i spadki powinny byc nadal kontynuowane co bardziej do mnie przemawia nadalpedro pisze:dobry, gold 3h, 1296 - 1297 dobre msc do longow się wydaje : ) ... jakby to weszło to w 1322 mamy 3 ekspansje : ) 2.618, 1.618 i znowu 2.618 ... https://www.tradingview.com/x/FY21k1MB/

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

a od kiedy to spadkowe wyznaczamy po dołkach ?Kusus pisze:2. Średnioterminowa / krótkoterminowa LT.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Ta spadkowa narysowana została z ciekawości jako punkt zaczepienia do wzrostowej i potencjalny punkt kreacji dolnego knota świeczki dziennej.Ciapul pisze:a od kiedy to spadkowe wyznaczamy po dołkach ?Kusus pisze:2. Średnioterminowa / krótkoterminowa LT.
czymu spadki?lukpiasek pisze:
jeśli to punkt zwrotny to już nie powinni wrócić pod 1306 i spadki powinny byc nadal kontynuowane co bardziej do mnie przemawia nadal

Jutro też jest dzień.
jeśli szybko spadną na nowe low to fibo trzeba będzie rysować od nowapedro pisze:czymu spadki?lukpiasek pisze:
jeśli to punkt zwrotny to już nie powinni wrócić pod 1306 i spadki powinny byc nadal kontynuowane co bardziej do mnie przemawia nadal... na 1321 jest 61.8% tej korekty wzrostów początku roku https://www.tradingview.com/x/hNRsG50j/ : )

oanda position ratio: xau 63.92% w longach komu krzywdę zrobią rosnąc ?

Instynkt stadny na giełdzie jest nie wskazany i tak samo wszelkiej maści kółka wzajemnej adoracji

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

na oandzie, w tej chwili tylko 3.44% pozycji jest na xauusd ... mało reprezentatywne ...lukpiasek pisze:
Instynkt stadny na giełdzie jest nie wskazany i tak samo wszelkiej maści kółka wzajemnej adoracji

Jutro też jest dzień.
kwestia sentymentu nie ilości a zobacz na silver 86.41% i zobacz czy silver w ciągu ostatnich kilku dni zrobił taką korekte w górę jak złoto ? odpowiedz: nie zrobił aż tylepedro pisze:na oandzie, w tej chwili tylko 3.44% pozycji jest na xauusd ... mało reprezentatywne ...lukpiasek pisze:

nie twierdzę że to przesądza o kierunku ale jest jednym z argumentów a śmiem twierdzić że w miarę dalszych spadków złota ilość pozycji Long na złocie wśród oancdian może rosnać nadal co by było dla mnie kolejnym świetnym argumentem za moim scenariuszem

zk777 pisze:To jak przewidujecie gdzie dojadą na sp i dax
wiemy ze LUKI sa w USA predzej czy poznie jdomykane i dzis na malej plynnosci pewnie ALGOSIE HFT podbija wiec wraz W na DAx 9700 S przykniete te z 9730 trzymam
a na SP50 trzymam z 1890
dla tego czekam na PUMP na USD JPY z L do oporow i tam sie pomysli o S jak zacznie USA...
-- Dodano: pn 07-04-2014, 11:21 --
innym slowem powrot na USD JPY itd JPY tam gdzie USA skonczyla w PIATEK
rynek może opierać się jeszcze na danych o pracy
w prawdzie bezrobocie wzrosło o jedną dziesiątą, ale na bank wynika to z tego, że więcej osób dostrzega możliwość znalezienia pracy w pośredniaku
mieli hardkorową zimę, dla zrozumienia jakie zmiany tam zachodzą można użyć jako wskaźnik pomocniczy dynamiki sprzedaży samochodów http://houseofdebt.org/2014/04/01/auto- ... ather.html
w prawdzie bezrobocie wzrosło o jedną dziesiątą, ale na bank wynika to z tego, że więcej osób dostrzega możliwość znalezienia pracy w pośredniaku
mieli hardkorową zimę, dla zrozumienia jakie zmiany tam zachodzą można użyć jako wskaźnik pomocniczy dynamiki sprzedaży samochodów http://houseofdebt.org/2014/04/01/auto- ... ather.html