Czyżby nikt nie używał?, Skąd tego indyka wziąć?
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Wpisuję w wyszukiwarkę forum "EMA 200" i zero wyników
.
Dziękuję i pozdrawiam.
A to nie jest wskaźnik wbudowany w MT4? Exponental Moving Average 200.
Właściwie to powinno być "200 EMA", ja w MT4 z Admiral Markets nie mam
.
Dziękuję i pozdrawiam.
Pewnie chodzi o zwykłe Moving Average o okresie 200 z metodą Exponential.
Solą życia jest kasa.
MaszFx_boy pisze:Właściwie to powinno być "200 EMA", ja w MT4 z Admiral Markets nie mam.
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Te podstawowe wskaźniki tak wiem są w MT4. Byłem przkonany, że 200 EMA to nowy inny, aniżeli wskaźniki standartowe,
zaś 200 to nie period
. Przeglądałem stronę obcojęzyczną, chyba tajlandzcką, gdzie w oparciu o 200 EMA trader osiagał niezłe wyniki.
Dzięki fest chłopaki
.
zaś 200 to nie period
Dzięki fest chłopaki
Dziękuję i pozdrawiam.
ema 50 i ema 200 są często stosowaneFx_boy pisze:Te podstawowe wskaźniki tak wiem są w MT4. Byłem przkonany, że 200 EMA to nowy inny, aniżeli wskaźniki standartowe,
zaś 200 to nie period. Przeglądałem stronę obcojęzyczną, chyba tajlandzcką, gdzie w oparciu o 200 EMA trader osiagał niezłe wyniki.
Dzięki fest chłopaki.
Time is Money.
A może inne propozycje skutecznych i sprawdzonych indyków?
-- Dodano: wt 08-04-2014, 7:06 --
Gdzie można podglądnąć tabele intensywności gry na parach walutowych, tj. zakresy godzinowe w których jest największy ruch dla danej pary.
-- Dodano: wt 08-04-2014, 7:06 --
Gdzie można podglądnąć tabele intensywności gry na parach walutowych, tj. zakresy godzinowe w których jest największy ruch dla danej pary.
Dziękuję i pozdrawiam.
-
forexsowicz91
- Pasjonat

Zmienność możesz sprawdzić w linku poniżej:
http://www.myfxbook.com/forex-market/volatility
klikając po lewej stronie na symbol uzyskujesz informacje bardziej szczegółowe dla tego instrumentu.
U góry możesz też dodawać i usuwać te które cie nie interesują.
klikając po lewej stronie na symbol uzyskujesz informacje bardziej szczegółowe dla tego instrumentu.
Standardy kontraktów terminowych USD/PLN ( http://pochodne.gpw.pl/pub/pdf/Walutowe ... j_2012.pdf ) określają ostateczny kurs rozliczeniowy w taki sposób "Kurs średni dolara amerykańskiego ustalony przez NBP na fixingu w dniu wygaśnięcia kontraktu, przemnożony przez 100. Określany jest z dokładnością do 0,01 PLN (za 100 USD). " Oznacza to, że wypada on na okrągłych poziomach? Z EUR/USD jest podobnie? Gdzie można sprawdzić ilość i kursy kontraktów, albo przynajmniej jakieś dane tego dotyczące?
I jeszcze jedno. Jaki okres obejmują te dane? Ostatni miesiąc, średnia z ostatniego roku, pięciu lat?
Te informacje podawane są na podstawie działań użytkowników myfxbook? Czy to jakiejś ogólniejsze dane?forexsowicz91 pisze:Zmienność możesz sprawdzić w linku poniżej:
I jeszcze jedno. Jaki okres obejmują te dane? Ostatni miesiąc, średnia z ostatniego roku, pięciu lat?