Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
o której handel kończy się w piontek i zaczyna w poniedziłek chodzi o świat
-
- Pasjonat
dla każdej strefy czasowej o innej godzinie.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
w linku masz wszystko to o co pytasz i powinieneś wiedzieśtyrol1 pisze:o której handel kończy się w piontek i zaczyna w poniedziłek chodzi o świat

http://mc24.ch/index.html
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Mam takie pytanie, czego obecna sytuacja w strefie Euro obniża wartość Euro, skoro dane są na temat spadającej inflacji ( prawie deflacji ). Więc można by powiedzieć, że jeśli pieniędzy nie jest dużo, można za nie kupić więcej rzeczy, czyli jest wartościowy. Nie powinien tracić na wartości. Co innego jakby była inflacja, bardzo duży dodruk pieniędzy. Więc według inwestorów niska inflacja to źle, ale jak rząd planowałby obniżenie stóp procentowych ( przez co byłoby więcej chętnych do pożyczek i mniejszego magazynowania pieniędzy na lokatach, czyli większe " uwolnienie " pieniądza ), to też byłoby źle i też Euro by się osłabiło. To co, trzeba w czasie niskiej inflacji, prawie deflacji podwyższać stopy procentowe? Wydaje się być bez sensu.
Witam,
mam na wykresie 2 średnie i potrzebuję policzyć z nich ich różnicę. SMA5 - EMA21. Czy da się to jakoś zrobić jakimś programem/skryptem/czymkolwiek innym?
Pozdrawiam!
mam na wykresie 2 średnie i potrzebuję policzyć z nich ich różnicę. SMA5 - EMA21. Czy da się to jakoś zrobić jakimś programem/skryptem/czymkolwiek innym?
Pozdrawiam!
Kanapka
Poszukaj coś pod tym hasłem:BratBot pisze:Witam,
Pozdrawiam!
https://www.google.pl/search?client=ope ... el=suggest
Możesz też popatrzeć za różnymi wariancjami MACD, bo to właśnie MACD pokazuje w postaci histogramu różnicę między dwiemia średnimi jednak standardowo ma na sztywno wprowadzone EMA. Ewentualnie możnaby w kodzie zmienić rodzaj średniej (linijka 82, 83) i zapisać sobie to jako nowy wskaźnik.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Co to jest "piontek"?tyrol1 pisze:o której handel kończy się w piontek i zaczyna w poniedziłek chodzi o świat
Po czwartku a przed sobotąluxtorpeda pisze:Co to jest "piontek"?tyrol1 pisze:o której handel kończy się w piontek i zaczyna w poniedziłek chodzi o świat

Dziękuję i pozdrawiam.
Nieee....Fx_boy pisze:Po czwartku a przed sobotąluxtorpeda pisze:Co to jest "piontek"?tyrol1 pisze:o której handel kończy się w piontek i zaczyna w poniedziłek chodzi o świat
Ma być: po tszfartku a przed sobotom.
No dokładnie, ale własciwie odpowiedż nie jest taka oczywista.