Dziennik Robola

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Re: Dziennik Robola

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Raz do przodu, raz do tyłu. Prowadziłem dziennik (chwileczkę :D ) ale już wiem, że to mi nie pomaga. Teraz gram sobie z boku i to mi pasuję ;) Tydzień zacząłem dość dobrze: Wczoraj: 31 pips(1TP), dzisiaj 20 pipsów(2SL, 1TP).
No pain, no gain

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robol »

Ja prowadzę dziennik żeby się czegoś nauczyć. Też abym czasem ktoś mnie obudził i powiedział; ZAMYKAJ TO. Podpowiedział jak ten trading polepszyć :)
Podobno pieniądze lubią ciszę ;) Ja wiem że musze dopracować skuteczność.
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"
FF: http://www.forexfactory.com/gerwazy#28

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Jest dużo mądrych gości tutaj więc opiekę masz zagwarantowaną :D

No podobno lubią ciszę. Gram lotem 0.01 obecnie i póki nie zacznę dość stabilnie doić pipsów z rynku to tak zostanie.

Skuteczność to 1, a kasa to drugie ;) Nie ważne czym grasz, PA, średnimi, rzutem monetą - liczy się tylko ILE ZAROBISZ. Pozdrawiam
No pain, no gain

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj bez gry ze wzgeldu na konferecje SUPER MARIO i danych z USA o 14:30, a po nocce nie ma co grać. Ogólnie 2 dni nic nie grałem, oprócz kilku pozycji. Wrzucam swoje pozycje.. Teraz trading zszedł na drugi plan ze wzgledu na prace licencjacką, chodź zawsze staram się patrzeć co 2-3h przynajmniej :)
STan konta 103.03. Jak będzie wiecej czasu zwieksze lota do 0.12 na pozycje i moje wszystkie pozycje na piramide nie beda mogly byc wieksze niz 0.36 lota. Co z tego wyjdzie to zobaczymy.
Narazie jak patrze na S&P 500 to myślę gdzie wkoncu ten wykres sie zatrzyma i zobaczymy konkretniejszą jazde w dół. DO ropy scenariusz sie sprawdził. W tym miesiacu odloze dosyc fajna kwotę na FX, wiec może od nastepnego zagrac troche mocniej na koncie XM :)
Pozdrawiam was :)
P.S Czy ma ktoś konta w BossaFX, ADMIRALU i ARMADZIE? Jak tam jest ewentualna wyplata i czy w tych kontach walcze z brokerem czy z rynkiem?
P.S 2 aktualny long na nzd.usd SL-30. TP 45 0.1 lota
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Wystarczy że określisz dobrze kierunek ruchu ceny a możesz stać się bogaty, o ile wiesz kiedy zamknąć pozycje"

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

Hmm 8 transkacji i wszystkie na 0? :|
Nigdzie nie dalo sie wyciysnac z rynku wiecej? Jesteś pewien ze Twoj sposob prowadzenia pozycji jest juz dopracowany? Bo mnie sie np 8 niezyskownych pozycji nie podoba, ale to ja :mrgreen:
Ja mam konto w Armadzie i sobie chwalę. Wyplacać jeszcze okazji nie mialem :mrgreen: (ale podono problemow z tym nie ma)
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Kulfon pisze:Hmm 8 transkacji i wszystkie na 0? :|
Nigdzie nie dalo sie wyciysnac z rynku wiecej? Jesteś pewien ze Twoj sposob prowadzenia pozycji jest juz dopracowany? Bo mnie sie np 8 niezyskownych pozycji nie podoba, ale to ja :mrgreen:
Ja mam konto w Armadzie i sobie chwalę. Wyplacać jeszcze okazji nie mialem :mrgreen: (ale podono problemow z tym nie ma)
U mnie narazie nic nie jest dopracowane, ciągła nauka... Dałoby sie bez problemu wycisnac i to duzo duzo wiecej. Psychika... miałem wiekszosc na minus te kilka centów i znowu cos mnie "olsnilo" wez to zamknij i trzymaj sie planu: jak dojdzie nzd/usd do tej pozycji 0.01 dopiero zaczniesz dokladac.. zamiast grac swoje... i tu był błąd ;/
Pozdrawiam :)))

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

SP Śmierdzi mi podpuchą z tym upem.. Coś czuję że zlecą i to grubiej teraz... Ja miałem pozycje ale oczywiscie gdy Ustawilem SL zobaczylem że to aż 1,5% mojego depo i zamknalem na minimalnym plusie...

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Szybkie podsumowanie dnia. dzisiaj 2 pozycje i znowu SP...... Ono chyba będzie mi się śniło po nocach. Dobrze obstawilem, dobrze rozkminilem, gorzej z zamknieciem... ech ;/ Szkoda gadać. Wiem że jak nazbieram depo to na 100% będe grał odwazniej na tym i wtedy zobaczymy co z tego wyjdzie.. Dzień na plus, ale muszę dopracować moment BE i moment wyjscia z reki, aby dać tym zyskom pracować.
Otwarty long 0.1 lota NZD/USD.
Teraz znowu na nocke ;/
Grzmi to może prądu w zakładzie braknie i nie będzie pracy :D :564:
Pozdrawiam :564:

Awatar użytkownika
Kulfon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kulfon »

Robol pisze:ale muszę dopracować moment BE i moment wyjscia z reki, aby dać tym zyskom pracować.
No nareszcie i powodzenia z tym :mrgreen:
Zobaczymy co z Ciebie wyrosnie, czy Kulfon, czy co :mrgreen:
Jeden dobry trend płaci za wszystko.
Obrazek

Awatar użytkownika
Robol
Gaduła
Gaduła

Long na NZD/USD. Tak wygląda moja piramidka dwustronna :)))
Pozdrawiam
P.S Dlaczego tak a nie inaczej później :) DObranoc :)

ODPOWIEDZ