DayTrading: Czwartek 13.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 mar 2014, 00:00

Wzrost
10
29%
Bez zmian
4
11%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 13.03.2014

Nieprzeczytany post autor: psxor »

kk.dreamer pisze:powiem szczerze, że po takich danych dla dolara mozna by sie spodziewac zwały na edku i kablu. ale... jakos tej szybkiej mega zwały nie widze. A jak nie chce spadać, to co będzie?
spokojnie, wszystko w Swoim czasie, poczekajmy na trwale przebicie 3938 a potem 3915, jak to przejdziemy to powinno być z górki

o 15 i 18 bedzie bardziej bujać jak Powell i Draghi bedą gadać, a jak Draghi powie to samo co niektorzy z ECB ostatnio, że "rynek źle odebrał śłowa DJa Mario" to bedzie mocniejsza korekta.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2014, 13:38 przez psxor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

I to już :d :d :d
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

mizerny ten spadek na edku... widać że wszyscy grubo zapakowani w longi :) mogą jeszcze próbować zjechać do 1.3935 i jeżeli tego wsparcia nie przebiją to może być niezła jazda w górę ;)

Konrad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Konrad »

po tach danych powinno zrobić 80 pipsów w dół. Chyba komus zależy zeby było najpierw 1.4

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

xPabloo pisze:wszystko fajnie pięknie ale to są i tak dobra ekskluzywne które i tak są drogie same z siebie, jednakże nie sprzedaje się ich hurtowo...
to był tylko przykład, chodzi mi tylko o to, że kurs waluty nie przekłada się WPROST na wielkość eksportu i stwierdzenie, że wzrost kursu spowoduje spadek eksportu i odwrotnie nie zawsze jest prawdziwe. Zresztą spójrzmy na Ukrainę, skoro hrywna zleciała na łeb na szyję to ich eksport powinien wzrosnąć o 500% i powinni się cieszyć z nadchodzącego dobrobytu - no bo eksport wzrośnie, praca będzie i szeroki strumień waluty popłynie w celu zakupu tanich ukraińskich dóbr...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

dobry,

do r1 się może ścierwo dowlecze, ale nie ma wielkiej ochoty na rynku na sprzedaż dolarów... : )

https://www.tradingview.com/x/N7YJ724H/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

psxor pisze:
kk.dreamer pisze:powiem szczerze, że po takich danych dla dolara mozna by sie spodziewac zwały na edku i kablu. ale... jakos tej szybkiej mega zwały nie widze. A jak nie chce spadać, to co będzie?
spokojnie, wszystko w Swoim czasie, poczekajmy na trwale przebicie 3938 a potem 3915, jak to przejdziemy to powinno być z górki

o 15 i 18 bedzie bardziej bujać jak Powell i Draghi bedą gadać, a jak Draghi powie to samo co niektorzy z ECB ostatnio, że "rynek źle odebrał śłowa DJa Mario" to bedzie mocniejsza korekta.
Szczególnie że o 18 złotousty Dragi pewnie powie w Europie bez problemów :D :D :D
to pewnie jednak zobaczymy to 1.4
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Ja pier .... Tak to jest jak się w trasie analizę robi ... :) Nie ma jak jechać samochodem i grać na giełdzie :)

TO jest kolejna poprawka .... 3 zapomniałem poprawić :)
https://www.tradingview.com/x/PoM0uqxk/
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
A.S.A.T.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: A.S.A.T. »

atlanticos pisze:
A.S.A.T. pisze:
a Ty zabka podpinaj explorera, bo takie gadanie ze wpadaja pipsy do koszyczka mimo ze analiza była zła jest załosne :564:
ASAT - napisze to raz i mam nadzieje ze zrozumiesz... podpinać konta do eksplorera mogą tacy goscie niedowartościowani jak TY, szukający wciąż nowej metody zarabiania i testujący setki strategii. Ktoś kto zarabia regularnie (a jakimś "fartem" zaliczam się do takich) nie czuje potrzeby udowadniania czegokolwiek komukolwiek czy prowadzenia komuś rachunku, brania udziału w różnego rodzaju konkursach czy rywalizacjach związanych z forexem. Jestem na forum jak już kiedyś pisałem bo może komuś moje analizy się przydadzą. Czasem ktoś potrzebuje rady więc też chętnie odpowiadam na priv. Spędzając 10 godzin dziennie przed wykresami nie można się tylko w nie wpatrywać... I najważniejsze... Czy TY na prawdę uważasz że spędzałbym tyle czasu na forexie gdybym nie zarabiał i to dobrze? Odpowiedz sobie sam... i już koniec mojej polemiki na temat podpinania czy nie podpinania, czy porównywania kto ma "większego" :D
A Tobie życzę znalezienia wreszcie metody - najlepiej takiej żebyś wcale nie musiał siedzieć przed wykresem i zarabiał miliony bo takiej szukasz :D
Zaba nie nerwuj sie :lol:
ja doskonale wiem ze Ty niczego nie podepniesz bo nie masz co pokazac i taka jest prawda (stad tak mocno sie emocjonujesz kiedy kto Cie przydusi). Niestety dział Dt jest na tyle w swej pieknosci załosny ze kazdy próbuje sie tu wybic ale nie ma czym. stad sa takie teksty jak sie cos uda:
"pokazywałem wczoraj... link"
"idzie jak po sznurku ...link"
"mam nadziej ze ktos skorzystał...link" itd.
Jakbys nie miał checi zaistnienia na tym forum to bys tego nie pisał. Wiedziałbys sam dla siebie ze analiza była trafna i nikomu bys o tym nie przypominał tylko wstawiał nowa i szedł dalej. Poza tym czemu przytaczasz linki tylko do analiz które sie sprawdziły? chec zaistnienia...

poza tym nikt tu nie mowił zebyś podpinał konto real. podepnij testowe. pokaz ze potrafisz niezle wyciagnac przez np 3 miesiace i bedzie wiadomo z kim mamy do czynienia:) ale nie podepniesz bo jaj brak :564:
My jako odbiorcy Twoich informacji tez chcemy wiedziec kto je pisze.

Mam nadziej ze dotarło :564:

Awatar użytkownika
MGrzech
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MGrzech »

Dobre dane z USA a tu nihuhu. Moje zdanie jest takie, że póki wisi grożba konfliktu na Ukrainie, to jest prawdopodobieństwo, że będzie zapotrzebowanie na broń i wtedy dolce sie przydadzą. Ci którzy teraz trzymają zielone nie chcą się ich pozbywac bo wiedza, że niedługo będą jeszcze droższe.
Ot, takie moje gdybanie. :idea:
Nie bawie sie we wrozenie, trzeba grac to co jest

Zablokowany