DayTrading: Czwartek 13.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 mar 2014, 00:00

Wzrost
10
29%
Bez zmian
4
11%
Spadek
21
60%

Liczba głosów: 35

Konrad
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Czwartek 13.03.2014

Nieprzeczytany post autor: Konrad »

psxor pisze:
freakout pisze:jak dla mnie na danych zjazd na edku :) to wygląda bardzo podobnie do tego co mieliśmy w ubiegły piątek ;)
Ok dzięki, to całe depo w S i nic się nie boje :lol:
daj jeszcze sl 5 pipsów

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Konrad pisze:
psxor pisze:
freakout pisze:jak dla mnie na danych zjazd na edku :) to wygląda bardzo podobnie do tego co mieliśmy w ubiegły piątek ;)
Ok dzięki, to całe depo w S i nic się nie boje :lol:
daj jeszcze sl 5 pipsów
oj tam bez SL, nic się nie bój :lol:

Konrad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Konrad »

Nie wiem co to za sposób to czekam na dane

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

psxor pisze:
freakout pisze:kabel - okolice 1.6730-40 do dotknięcia i powinniśmy spadać :)
wszystko zależy od danych, będą dane dobre z USA, to za 20 min będziemy spadać sowicie, i na kablu i na edku, jak będą dane słabe to kabel 1.6740~ edek 1.3975-1.40 i tam odwrót. A jakie dane będą, będziesz wiedział za 5-10 min zanim się pokażą, bankstera wskarze kierunek

bez roznicy jakie dane :) lepsze z USa to od razu w do gorsze to HT i tez w dol :) realizacja zyskow :wink:

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Konrad pisze:Nie wiem co to za sposób to czekam na dane
Generalnie zawsze kilka min przed waznymi danymi, czest gesto widac kierunek w jakim nastapi wybicie, teraz sugerowal bym się widzac kabla i edka ze dane beda lepsze i polecimy do dołu bo rynek idzie przed danymi do dołu, zobaczymy, oczywiscie w eSce jestem od 55 SL 100 pipkow wyzej.

edit: miałem racje, 1.40 trochę się oddala przynajmniej na razie w/g mnie. Czekam na przebicie 1.3938 a potem 1.3915
Ostatnio zmieniony 13 mar 2014, 13:32 przez psxor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

MaciekH pisze:
Takie małe pytanie mam: wcześniej chyba nieco inne oznaczenia miałeś, zresztą tam chyba jeszcze widać oznaczenie piątki? Skąd teraz zmiana zdania?

*pytam z ciekawości i nie na zasadzie wytykania błędów czy jakiegokolwiek ataku ;)

Przyglądam się różnym analizom tutaj i Twój punkt widzenia wydaje się zazwyczaj ciekawy.. Ja w falach nie czuje się jeszcze zbyt pewnie, ale zastanawiam się czemu oznaczenia nie mogłyby być np. takie -> https://www.tradingview.com/x/8Jq5muVf/

Fala pierwsza i trzecia są podobnej długości. Zatem istnieje szansa (*zgodnie z teorią fal), że fala piąta będzie wydłużona i zasięg, o którym pisałeś, a więc okolice 1.403xx jak najbardziej byłby możliwy. Ponadto 1 i 3 kształtowały się przez podobną ilość czasu. Fala 4 nie zachodzi na pierwszą. Zachowana została również reguła zmienności jeśli chodzi o dwójkę i czwórkę.

Gdyby trzymać się Twoich aktualnych oznaczeń to piątka będzie chyba bardzo wysoko albo musiałaby zakończyć się skróconą piątką uformowany zostałby szczyt, a na niektórych interwałach zobaczylibyśmy może podwójny top, a później jak wskazujesz zjazd w dół.

Zastanawiam się czy, aby teraz nie będziemy kończyć właśnie tej piątki - (byłaby zdecydowanie krótsza) tylko czy to się trzyma kupy i czy dzisiaj/jutro nie będzie odreagowania w dół, na które wszyscy czekają z utęsknieniem.

*jak już pisałem wcześniej nikogo nie atakuje, pytam z ciekawości i w celu dalszej nauki (bo ekspertem w falach zdecydowanie nie jestem, ale czytam, kombinuje i podpytuje tych bardziej doświadczonych)
Wiem wiem ...
Zmieniłem oznaczenia ponieważ właśnie zauważyłem że są błędne. Ostatnia analiza jest ok. Jak będę miał chwilkę to na PRVI podeśle Ci jak to wygląda szczegółowo(rozrysuje fale). Dobrze się pytasz, o to właśnie chodzi. Gorzej jak ktoś zgrywa pajaca tak jak ten gość co ostatnio się burzył do mnie bo mu pewnie nerwy puściły z powodu nieudanych transakcji ale poniekąd go rozumiem. Wiem jak to jest.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

i ladnie U J w gore EDEK powoli w dol :)

tylko gorzej jak znowu bedzie na SP500 PUMP AND DUMP :) to zadaleko USD JPY nie zjadzie :)))

-- Dodano: czw 13-03-2014, 14:34 --

Chiny Premier ostrzega spowolnienia gospodarczego, jak na dane bodźce rozmowę fanów ( Reuters )
Li mówi Chiny defaults 'nieuniknione "( FT )

MaciekH
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciekH »

OK będę wdzięczny za objaśnienie na priv :564:

Dane z USA niby lepsze ;) ciekawe jak to wpłynie na kurs edka..
Dzisiaj jestem lepszy niż wczoraj... Jutro będę jeszcze lepszy!!

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

powiem szczerze, że po takich danych dla dolara mozna by sie spodziewac zwały na edku i kablu. ale... jakos tej szybkiej mega zwały nie widze. A jak nie chce spadać, to co będzie?
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

S jest pewne po danych, dlatego L da zarobić :lol:
The only way is up

Zablokowany