daj jeszcze sl 5 pipsówpsxor pisze:Ok dzięki, to całe depo w S i nic się nie bojefreakout pisze:jak dla mnie na danych zjazd na edkuto wygląda bardzo podobnie do tego co mieliśmy w ubiegły piątek
DayTrading: Czwartek 13.03.2014
Re: DayTrading: Czwartek 13.03.2014
oj tam bez SL, nic się nie bójKonrad pisze:daj jeszcze sl 5 pipsówpsxor pisze:Ok dzięki, to całe depo w S i nic się nie bojefreakout pisze:jak dla mnie na danych zjazd na edkuto wygląda bardzo podobnie do tego co mieliśmy w ubiegły piątek

Nie wiem co to za sposób to czekam na dane
psxor pisze:wszystko zależy od danych, będą dane dobre z USA, to za 20 min będziemy spadać sowicie, i na kablu i na edku, jak będą dane słabe to kabel 1.6740~ edek 1.3975-1.40 i tam odwrót. A jakie dane będą, będziesz wiedział za 5-10 min zanim się pokażą, bankstera wskarze kierunekfreakout pisze:kabel - okolice 1.6730-40 do dotknięcia i powinniśmy spadać
bez roznicy jakie dane

Generalnie zawsze kilka min przed waznymi danymi, czest gesto widac kierunek w jakim nastapi wybicie, teraz sugerowal bym się widzac kabla i edka ze dane beda lepsze i polecimy do dołu bo rynek idzie przed danymi do dołu, zobaczymy, oczywiscie w eSce jestem od 55 SL 100 pipkow wyzej.Konrad pisze:Nie wiem co to za sposób to czekam na dane
edit: miałem racje, 1.40 trochę się oddala przynajmniej na razie w/g mnie. Czekam na przebicie 1.3938 a potem 1.3915
Ostatnio zmieniony 13 mar 2014, 13:32 przez psxor, łącznie zmieniany 1 raz.
- harymilloki
- Maniak
Wiem wiem ...MaciekH pisze:Takie małe pytanie mam: wcześniej chyba nieco inne oznaczenia miałeś, zresztą tam chyba jeszcze widać oznaczenie piątki? Skąd teraz zmiana zdania?
*pytam z ciekawości i nie na zasadzie wytykania błędów czy jakiegokolwiek ataku
Przyglądam się różnym analizom tutaj i Twój punkt widzenia wydaje się zazwyczaj ciekawy.. Ja w falach nie czuje się jeszcze zbyt pewnie, ale zastanawiam się czemu oznaczenia nie mogłyby być np. takiehttps://www.tradingview.com/x/8Jq5muVf/
Fala pierwsza i trzecia są podobnej długości. Zatem istnieje szansa (*zgodnie z teorią fal), że fala piąta będzie wydłużona i zasięg, o którym pisałeś, a więc okolice 1.403xx jak najbardziej byłby możliwy. Ponadto 1 i 3 kształtowały się przez podobną ilość czasu. Fala 4 nie zachodzi na pierwszą. Zachowana została również reguła zmienności jeśli chodzi o dwójkę i czwórkę.
Gdyby trzymać się Twoich aktualnych oznaczeń to piątka będzie chyba bardzo wysoko albo musiałaby zakończyć się skróconą piątką uformowany zostałby szczyt, a na niektórych interwałach zobaczylibyśmy może podwójny top, a później jak wskazujesz zjazd w dół.
Zastanawiam się czy, aby teraz nie będziemy kończyć właśnie tej piątki - (byłaby zdecydowanie krótsza) tylko czy to się trzyma kupy i czy dzisiaj/jutro nie będzie odreagowania w dół, na które wszyscy czekają z utęsknieniem.
*jak już pisałem wcześniej nikogo nie atakuje, pytam z ciekawości i w celu dalszej nauki (bo ekspertem w falach zdecydowanie nie jestem, ale czytam, kombinuje i podpytuje tych bardziej doświadczonych)
Zmieniłem oznaczenia ponieważ właśnie zauważyłem że są błędne. Ostatnia analiza jest ok. Jak będę miał chwilkę to na PRVI podeśle Ci jak to wygląda szczegółowo(rozrysuje fale). Dobrze się pytasz, o to właśnie chodzi. Gorzej jak ktoś zgrywa pajaca tak jak ten gość co ostatnio się burzył do mnie bo mu pewnie nerwy puściły z powodu nieudanych transakcji ale poniekąd go rozumiem. Wiem jak to jest.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
i ladnie U J w gore EDEK powoli w dol
tylko gorzej jak znowu bedzie na SP500 PUMP AND DUMP
to zadaleko USD JPY nie zjadzie 
-- Dodano: czw 13-03-2014, 14:34 --
Chiny Premier ostrzega spowolnienia gospodarczego, jak na dane bodźce rozmowę fanów ( Reuters )
Li mówi Chiny defaults 'nieuniknione "( FT )

tylko gorzej jak znowu bedzie na SP500 PUMP AND DUMP

-- Dodano: czw 13-03-2014, 14:34 --
Chiny Premier ostrzega spowolnienia gospodarczego, jak na dane bodźce rozmowę fanów ( Reuters )
Li mówi Chiny defaults 'nieuniknione "( FT )
OK będę wdzięczny za objaśnienie na priv
Dane z USA niby lepsze
ciekawe jak to wpłynie na kurs edka..

Dane z USA niby lepsze

Dzisiaj jestem lepszy niż wczoraj... Jutro będę jeszcze lepszy!!
- kk.dreamer
- Pasjonat
powiem szczerze, że po takich danych dla dolara mozna by sie spodziewac zwały na edku i kablu. ale... jakos tej szybkiej mega zwały nie widze. A jak nie chce spadać, to co będzie?
Drodzy Panowie Panie również trejdują...