Fibo i Harmonia Rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Re: Fibo i Harmonia Rynku.

Nieprzeczytany post autor: piotr willer »

Poniedziałek
To może od mojego ulubionego AUDUSD :)

Na H4 widzimy jak cena stworzyła piękny trójkąt co ciekawe overbalance [ największa korekta w trendzie zielony prostokąt ] powstrzymało spadki, cena się waha według mnie powinna się wybić z trójkąta góra i kontynuować dalsze wzrosty, gdzie będę szukał możliwości kupna.

Ale w razie jak by cena wybiła się dołem kupuje w niebieskiej strefie jak będę miał dość mocne potwierdzenia.
Tak przy okazji spójrzcie na wnętrze ostatniego zielonego prostokąta jak pięknie widać tam formacje ABCD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Poniedziałek
Cena robi systematycznie wyższe szczyty i dołki czyli mamy trend wzrostowy [ ale nie wolno zapominać że na D1 mamy spadkowy ]

na chwile obecną odbiła się od ważnego miejsca i czekamy na korektę by znowu kupić w miejscu
1. równość korekt
2. zniesienie całego ruchu do 38,2
3. zniesienie ruchu do 61,6
4. korekta do 88,6
5. okrągła liczba
slajd 1

A skoro mam już wyznaczone miejsce dokąd cena może dojść w takim razie spróbuje się dołączyć do tego ruchu. :)
1. korekta całego ruchu do 38,2
2. korekta do 50
3. równość korekt
4. ostatni dołek
slajd 2

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

[quote="piotr willer"]Poniedziałek
Cena robi systematycznie wyższe szczyty i dołki czyli mamy trend wzrostowy [ ale nie wolno zapominać że na D1 mamy spadkowy ]

na chwile obecną odbiła się od ważnego miejsca i czekamy na korektę by znowu kupić w miejscu
1. równość korekt
2. zniesienie całego ruchu do 38,2
3. zniesienie ruchu do 61,6
4. korekta do 88,6
5. okrągła liczba
slajd 1 poprzedni post

A skoro mam już wyznaczone miejsce dokąd cena może dojść w takim razie spróbuje się dołączyć do tego ruchu. :)
1. korekta całego ruchu do 38,2
2. korekta do 50
3. równość korekt
4. ostatni dołek
slajd 2

część pozycji zabezpieczona na mały plus reszta skasowana :564:
tak z samego rana lepsze od kawy
slajd 3

basti
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: basti »

Witam , to mój pierwszy post na tym forum i mimo , że jestem tu obecny od dawna , zdecydowałem się napisać właśnie w tym wątku, tak aby pochwalić za dobrą robotę jego Autora. Nie będę się rozpisywał na temat stosowanej również przeze mnie metody wyszukiwania zniesień fibo w zwartym obszarze i dokładania do tego kilku filtrów psychologicznych ruchu ceny tak aby otrzymać potencjalną strefę zwrotu (obszar D). Autor robi to w sposób wyczerpujący :564:

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

basti pisze:Witam , to mój pierwszy post na tym forum i mimo , że jestem tu obecny od dawna , zdecydowałem się napisać właśnie w tym wątku, tak aby pochwalić za dobrą robotę jego Autora. Nie będę się rozpisywał na temat stosowanej również przeze mnie metody wyszukiwania zniesień fibo w zwartym obszarze i dokładania do tego kilku filtrów psychologicznych ruchu ceny tak aby otrzymać potencjalną strefę zwrotu (obszar D). Autor robi to w sposób wyczerpujący :564:
Witam.
Dzięki za miłe słowa :D , jak będziesz miał jakiś ciekawy pomysł lub analizę to pisz śmiało chętnie porozmawiam z kimś kto inwestuje podobnymi metodami jak ja,
A jak nie będziesz sie zgadzał z moją analizą [ to się tyczy każdego ] pisz i wytykaj gdzie widzisz to inaczej, myślę że na takiej dyskusji wszyscy skorzystamy, tym bardziej że mamy jak piszesz podobne metody :D

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Jak sądzisz Piotr, czy dzisiaj lub jutro kangur spróbuje wrócić do równego poziomu 0,9000 i dopiero ruszy do góry. Pytam bo sam zaczynam obstawiać spadki w kerunku 0,9020 albo i do równego 0,9000
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

piotr willer pisze:Poniedziałek
To może od mojego ulubionego AUDUSD :)

Na H4 widzimy jak cena stworzyła piękny trójkąt co ciekawe overbalance [ największa korekta w trendzie zielony prostokąt ] powstrzymało spadki, cena się waha według mnie powinna się wybić z trójkąta góra i kontynuować dalsze wzrosty, gdzie będę szukał możliwości kupna.

Ale w razie jak by cena wybiła się dołem kupuje w niebieskiej strefie jak będę miał dość mocne potwierdzenia.
Tak przy okazji spójrzcie na wnętrze ostatniego zielonego prostokąta jak pięknie widać tam formacje ABCD

Postanowiłem wracać do wszystkich analiz, po zakończonym dniu [ taki ambitny plan :D ]
dziś było piękne wejście na kupno którego nie wziąłem, niestety nie mogłem na bieżąco śledzić sytuacji i odjechało be zemnie

Ale je opisze bo to modelowy przykład korekty pędzącej z kosmicznym zyskiem [ tak mi się wydaje :D ]
1, korekta do 61,8
2. korekta do 38,2
3. mierzenie zewnętrzne 161,8
4. ostatni dołek
5. równość korekt zielony prostokąt

cena pięknie po zareagowaniu na overbalanc slajd 1 [ 2 próby wybicia ] zaczyna iść w górę
wiadomo my kupujemy po korekcie ale tu były korekty bardzo małe zielone prostokąty według mnie to była korekta pędząca, dodatkowo w każdym zielonym kwadracie widzimy ABCD
wiadomo był pin i niedokładność 3 pips ale to nie wiele w porównaniu z całym ruchem slajd 2

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze:Jak sądzisz Piotr, czy dzisiaj lub jutro kangur spróbuje wrócić do równego poziomu 0,9000 i dopiero ruszy do góry. Pytam bo sam zaczynam obstawiać spadki w kerunku 0,9020 albo i do równego 0,9000

Na chwile obecną nic tam nie widzę, na razie mamy bardzo silny impuls wzrostowy wchodzenie teras na spadki to według mnie łapanie noża bez jakiego kol wiek potwierdzenia, a rynek na pewno zrobi korektę.

Korekta do 0,9000 jest bardzo możliwa, jest to silny poziom psychologiczny
Ale jak pisałem wcześniej nie widać tam nic poza impulsem teras czekamy na korektę, jak się harmonicznie ułoży zaczynamy polowanie.

Zwróć uwagę na większy TF np. W1 mamy tam pięknego insaidbara, jesteśmy w jego górnym ograniczeniu.
Cena tak naprawdę idzie bokiem, ale jak by się udało wejść w kierunku wybicia z tego insaidbara to mamy naprawdę piękny ruch, jak go ktoś wytrzyma oczywiście :564:

Powiem ci coś z mojego skromnego doświadczenia, nie koncentruj się tylko na spadku do 0,9000 bo insaidbar ma 2 końce i cena wybije, ale nie wiemy jeszcze gdzie, a mając w głowie 1 scenariusz widzisz cały rynek przez jego pryzmat a to źle, bo nie bierzesz pod uwagę innych możliwości.

Jak zacznę bawić się w filozofa to mnie upomnijcie :p

basti
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: basti »

Do Piotra -> Chętnie podpowiem, tylko trzeba by najpierw ograniczyć matrix oferowany nam przez różnych brokerów. Konto mam w admiral market i jak analizuje Twoje wykresy to widzę , że czasami nasze strefy D mijają się o kilka, a zdarzyło się , ze i kilkanaście pipsów...Nie zawsze , ale jednak się zdarza. Mierzymy niby to samo, ale jak się przyjrzałem końcówką świec, to na M5 wyraźnie widać jak na różnych wysokościach punkty krańcowe nam wypadają. Od jakiego brokera masz platformę?

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Ja używam AAAFx, może to być też spowodowane tym że mój broker ma na przykład cenę AUDUSD po 0,90343
A admiral market ma po 0.9033 [ brak jeszcze jednego miejsca po przecinku ]
Też kiedyś z niego korzystałem, uprzedzę pytanie nie miałem jakiś konkretnych kłopotów z tym brokerem po prostu chciałem sprawdzić innego.

Wiesz, ale to dobrze że masz innego brokera jak wstawisz slajd to porównamy i zobaczymy u którego brokera to wygląda lepiej, oraz lepie daje zarobić, bo sam nigdy tego nie sprawdzałem :D

ODPOWIEDZ