Fibo i Harmonia Rynku.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Re: Fibo i Harmonia Rynku.

Nieprzeczytany post autor: piotr willer »

Wtorek
Cześć, no i poraz kolejny AUDUSD :)
cena wczoraj poszła pięknym impulsem w górę tworząc na interwale H4 podwójne dno, po wystąpieniu impulsu powinna być korekta i kolejny impuls, korektę już mamy, myślę że jej koniec może wypaść tu 0,9000 jednocześnie dając miejsce do zajęcia pozycji długiej
1. równość korekt
2. ekspansja do 161,8
3. ostatni szczyt
4. zniesienie całego ruchu do 38,2
5. zniesienie do 61,8
6. okrągły poziom
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014, 08:11 przez piotr willer, łącznie zmieniany 1 raz.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Wtorek EURJPY
Tutaj sytuacja zaczyna robić sie nie ciekawie, na D1 mamy insaidbara z którego wystają knoty w obydwie strony, na H4 też mamy solidnego insaidbara
Ale w oczy rzuca się coś takiego

spojrzenie z H1
1. korekta całego ruchu do 61,8
2. równość korekt
3. ekspansja 161,8
4. ostatnie dołki
5. okrągła liczba

spojrzenie z H4
1. równość korekt
2. korekta całego ruchu do 38,2
3. korekta do 61,8
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014, 08:11 przez piotr willer, łącznie zmieniany 1 raz.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Wtorek EURUSD
Tutaj cena również ugrzęzła w insaidbarze, ale dalej liczę na wybicie do niebiańskiej strefy.
1. formacja niebieska reakcja na 50 następna na 78,6 fibo co daje Leonardo
2. formacja czerwona reakcja na 78,6 kolejna na 127,2 co da butterfly
3. ostanie szczytu

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Wtorek NZDUSD
To może jeszcze jedno, na D1 można narysować ładny kanał spadkowy, a na H1 widzę możliwość jeszcze jednego wybicia w górę

1. reakcja na 50 kolejna na 78,6 daje formacje Leonardo
2. ekspansja 161,8
3. okrągła liczba
4. ostatnie dołki

sprzedasz jak zwykle w niebieskiej strefie z stopem parę pips ponad nią tp można by położyć nawet na początku mierzenie fibo 0,00 ale tego bym unikał

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

piotr willer pisze:Wtorek
Cześć, no i poraz kolejny AUDUSD :)
cena wczoraj poszła pięknym impulsem w górę tworząc na interwale H4 podwójne dno, po wystąpieniu impulsu powinna być korekta i kolejny impuls, korektę już mamy, myślę że jej koniec może wypaść tu 0,9000 jednocześnie dając miejsce do zajęcia pozycji długiej
1. równość korekt
2. ekspansja do 161,8
3. ostatni szczyt
4. zniesienie całego ruchu do 38,2
5. zniesienie do 61,8
6. okrągły poziom
slajd 1

wykonanie
slajd 2
wskoczyłem jak zobaczyłem pina na M5, mam nadzieje że nie będzie kolejnego testu bo już cześć pozycji skasowałem, reszta zabezpieczona w małym proficie

basti
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: basti »

Widać , ze czytających ten watek inwestorów jest dużo , bo mi na kangurze pipsa do otwarcia oczekującego zabrakło :-)
Cena jak kobieta , może jeszcze wróci. A jak nie ta to inna.
Analizy Piotra myślę , ze dobre, o kiwi się nie wypowiadam , bo rok temu z platformy swojej go pogoniłem..
Usdjpy jezeli spadnie ponizej ostatniego dołka to harmonicznie na 102.00- 101.80 zatrzymywać się powinno ,a i długoterminowi pewnie by coś więcej mieli do powiedzenia o tym obszarze. Płynność teraz mała -pozostaje cierpliwie czekać.

basti
Stały bywalec
Stały bywalec

Do Piotra ->kwotowanie mam i 5 (pro) i 4 cyfrowe (standard). Wolę standard z różnych powodów. Matrix u naszych brokerów , bo czasami końcówki świec kluczowych do pomiarów wypadają przesunięte o kilka pipsów. Nie ma co do historii wracać , trzeba szukać nowych okazji , a jak będzie jakaś duża różnica mająca wpływ na strategię to porównamy. Kończę , żeby wątku nie zaśmiecać , liczą się tylko dobre analizy , a nie gadanie.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

basti pisze:Widać , ze czytających ten watek inwestorów jest dużo , bo mi na kangurze pipsa do otwarcia oczekującego zabrakło :-)
Analizy Piotra myślę , ze dobre, o kiwi się nie wypowiadam , bo rok temu z platformy swojej go pogoniłem..
Usdjpy jezeli spadnie ponizej ostatniego dołka to harmonicznie na 102.00- 101.80 zatrzymywać się powinno ,a i długoterminowi pewnie by coś więcej mieli do powiedzenia o tym obszarze. Płynność teraz mała -pozostaje cierpliwie czekać.

dał bym laika jak bym mógł :D

basti
Stały bywalec
Stały bywalec

Dla spokoju sumienia -ważna rzecz! Jeżeli jest na tym wątku osoba jeszcze ucząca się - to podpowiem - zlecenie oczekujące w tej strategi ustawiamy tylko na pierwsze odbicie. Moje nie zrealizowane zlecenie oczekujące na kangurze zostało zdjęte . Jeżeli będę wchodził na ponowny pojawieniu się ceny w tym obszarze to tylko już "z palca" po PONOWNEJ analizie sytuacji! Pipsów dla wszystkich! Pozdrawiam Sebastian.

piotr willer
Pasjonat
Pasjonat

Wtorek podsumowanie
AUDUSD
zamknięta tutaj po tej większej cofce [ niebieska linia ], ale dalej myślę że wybijemy górą z tego insaidbara na W1

transakcja udana zysk nie najgorszy choć liczyłem na więcej, dla wnikliwych spójrzcie gdzie cena się odbiła by pójść znowu do góry
1. korekta do 61,8
2. ekspansja 161,8
3. ewentualnie można by dać równość korek [ w sumie rozbieżność 5 pips ] wejście raczej nie dla mnie ale ciekawie wygląda :D

ODPOWIEDZ