Adrianoforex pisze:Jak sądzisz Piotr, czy dzisiaj lub jutro kangur spróbuje wrócić do równego poziomu 0,9000 i dopiero ruszy do góry. Pytam bo sam zaczynam obstawiać spadki w kerunku 0,9020 albo i do równego 0,9000
Na chwile obecną nic tam nie widzę, na razie mamy bardzo silny impuls wzrostowy wchodzenie teras na spadki to według mnie łapanie noża bez jakiego kol wiek potwierdzenia, a rynek na pewno zrobi korektę.
Korekta do 0,9000 jest bardzo możliwa, jest to silny poziom psychologiczny
Ale jak pisałem wcześniej nie widać tam nic poza impulsem teras czekamy na korektę, jak się harmonicznie ułoży zaczynamy polowanie.
Zwróć uwagę na większy TF np. W1 mamy tam pięknego insaidbara, jesteśmy w jego górnym ograniczeniu.
Cena tak naprawdę idzie bokiem, ale jak by się udało wejść w kierunku wybicia z tego insaidbara to mamy naprawdę piękny ruch, jak go ktoś wytrzyma oczywiście
Powiem ci coś z mojego skromnego doświadczenia, nie koncentruj się tylko na spadku do 0,9000 bo insaidbar ma 2 końce i cena wybije, ale nie wiemy jeszcze gdzie, a mając w głowie 1 scenariusz widzisz cały rynek przez jego pryzmat a to źle, bo nie bierzesz pod uwagę innych możliwości.
Jak zacznę bawić się w filozofa to mnie upomnijcie