Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
klif
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: klif »

Adrianoforex pisze:Ja zrobię to co obiecałem.
"Bo żadna partia nie da wam tyle, ile my obiecamy".

Chłopie (?), daj już spokój. Przestań zapowiadać, czego to ty nie zrobisz i co masz w zanadrzu, bo już raz się ośmieszyłeś, zapowiadając wyciągnięcie jakichś haków na Wuzę. Było jakieś głupkowate "a pana Darka znasz?", było grożenie wyciągnięciem prywatnej korespondencji - co zresztą Tomasz ostatecznie zrobił sam jako pierwszy, i nic wstydliwego tam nie było. Na koniec okazało się, że tak naprawdę to nic nie masz i wybełkotałeś jakieś przeprosiny. Obawiam się, że tutaj też jedyne co masz do zaprezentowania, to szumne zapowiedzi.

Nie, nie podam swoich danych personalnych ani nie wkleję statementów, bo to nie ja tu podkreślam co krok swoją madafakerskość. Nie wiem, czy masz lat 50+ czy 15-, nie wiem, czy jesteś jeden, czy występujesz z multikonta, nie wiem, czy zarabiasz, czy nie - i mało mnie to wszystko obchodzi. Masz coś do zaprezentowania - dawaj, możemy podyskutować. Nie masz - idź do piaskownicy. Bo zwyczajnie stajesz się nudny - ot, takie popłuczyny po Tymińskim.

Darek_2000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Darek_2000 »

Witam Wszystkich
Adriano nic osobiście do Ciebie nie mam a piszę w Twoim dzienniku, bo jest on jednym z tych które wpłynęły na moją przemianę w świecie forexu.
Mam dokładnie 50 lat, a więc z tego co twierdzisz jesteśmy rówieśnikami. Życie pchnęło mnie na forex dokładnie rok temu.
Przeszedłem całą ścieżkę nowicjusza. Pierwsze transakcje od razu na realu. Po tygodniu transakcja na pałę i po 2 godzinach zarobiłem 5000 PLN. Stres, strach i chciwość jaki przeżyłem tamtego dnia wspominam do dzisiaj. Nie mogłem otworzyć pozycji przez następne 2 tygodnie. Obstawiłem się monitorami i dziesiątkami wskaźników. Zacząłem przegrywać. Zacząłem szukać grala. Kupiłem za 1400 $ robota, który miał mnie uczynić bogatym. Do dziś nie wiem dlaczego go wyłączyłem po pierwszej niewielkiej stracie. W maju zeszłego roku zacząłem kupować płatne szkolenia. Takie niedrogie po 2-3 tyś zł.

Stałem w miejscu raz przegrałem, raz wygrałem. Kupiłem prawie wszystkie dostępne książki. Byłem zawiedziony nigdzie w spisie treści nie znalazłem gotowego systemu ani strategii. Zacząłem czytać to forum, na początek dział strategie i systemy. I znowu zawód, nikt nie udostępnia gotowca w postaci pdf'a. I wreszcie trafiłem na dzienniki. Przeczytałem wiele z nich. I wtedy do mnie dotarło, że nikt nie jest w stanie napisać strategii za mnie. Szukałem coś czego nie ma. Szukałem tego co ty Adriano przedstawiasz w swoim dzienniku. Pieniędzy, łatwych pieniędzy.

Wielu takich jak ja, no może trochę młodszych czytając twój dziennik robi spustoszenie w swojej psychice. Psychice, która jest kluczem do sukcesu w tym zawodzie. Przejrzyj swój dziennik i sam oceń ile razy pisałeś o łatwych pieniądzach. To co opisujesz to jak gra w pokera, pokazujesz nam jaka pula leży na stole ale nigdy nie napisałeś co masz w kartach. Nigdy nie napisałeś o swoim systemie liczenia kart, nigdy nie napisałeś jak zarządzasz ryzykiem i emocjami, a to właśnie robi profesjonalny gracz w pokera.

Pomyśl o tych co zaczynają. Pomyśl jak wielką krzywdę im wyrządzasz. Czy jesteś w stanie sobie wyobrazić jak wielu nowicjuszy uwierzy, że to jest takie proste.

Pomyśl jakie będą skutki jeżeli Kimkolwiek, którego chwalisz wygra przez przypadek i być może setki młodych graczy pójdzie Waszym śladem. Czy masz odwagę powiedzieć im, że to jest prawdziwa droga do sukcesu.

Zwracam się do nowicjuszy takich ja – nie idźcie tą drogą. Na tym forum w innych dziennikach jest opisana DROGA DO SUKCESU, dosłownie i w przenośni. Mnie osobiście pomógł Klonmarcin. Kupcie sobie książkę TRADER VIC – Victor Speerandeo. Przeczytajcie część II od strony 247 a daję wam gwarancję, że zaczniecie wygrywać. Najpierw sami ze sobą a potem być może z rynkiem.

Jeszcze raz proszę Cię Adriano abyś przemyślał całą sprawę. To co napisałem to nie jest atak na Ciebie. Dzielę się tu swoim doświadczeniem bo być może ktoś z niego skorzysta, być może uchroni się przed bankructwem finansowym ale co ważniejsze bankructwem psychicznym. Mnie się udało, nie zaliczyłem MC na koncie i w psychice.

Pozdrawiam Serdecznie i życzę powodzenia
Darek

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Darek ty zazdrośniku ;) a fe :P
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Nikt tu nikoge nie bedzie trzymac za reke i prowadzic przez las. Forex to bardziej hazard niz stabilny biznes. Jezeli ktos jest na tyle nie madry i tego nie rozumie to nie ma czego tu szukac. Adrian ma duzo doswiadczenia z rynkiem i tradowanie przychodzi mu latwo. Jego obowiazkiem nie jest ostrzeganie nowicjuszy przed ryzykiem. Zaraz bedziecie pisac ze to jest nie etyczne. A moze on nie dba o etyke i jest to jego sprawa :) Wiecej przegra tym lepiej dla kasy w puli :564:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

Darek_2000 pisze:Szukałem coś czego nie ma. Szukałem tego co ty Adriano przedstawiasz w swoim dzienniku. Pieniędzy, łatwych pieniędzy.
Ja mam odmienne zdanie - należy szukać tylko łatwych pieniędzy. Gra sama w sobie jest bardzo prosta, ludzie przegrywają tylko z samym sobą i utrudniają to, co jest bardzo proste. I święty Graal istnieje - wielu szuka wielkiego, tajemniczego systemu, wzoru, który wszystko opisze. A to, czego w rzeczywistości szukają to: cierpliwość.
Darek_2000 pisze:Pomyśl o tych co zaczynają. Pomyśl jak wielką krzywdę im wyrządzasz. Czy jesteś w stanie sobie wyobrazić jak wielu nowicjuszy uwierzy, że to jest takie proste.
Każdy ma swój rozum a frajerzy rodzą się co chwilę.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

luxtorpeda pisze:
Darek_2000 pisze:Szukałem coś czego nie ma. Szukałem tego co ty Adriano przedstawiasz w swoim dzienniku. Pieniędzy, łatwych pieniędzy.
Ja mam odmienne zdanie - należy szukać tylko łatwych pieniędzy. Gra sama w sobie jest bardzo prosta, ludzie przegrywają tylko z samym sobą i utrudniają to, co jest bardzo proste. I święty Graal istnieje - wielu szuka wielkiego, tajemniczego systemu, wzoru, który wszystko opisze. A to, czego w rzeczywistości szukają to: cierpliwość.
Darek_2000 pisze:Pomyśl o tych co zaczynają. Pomyśl jak wielką krzywdę im wyrządzasz. Czy jesteś w stanie sobie wyobrazić jak wielu nowicjuszy uwierzy, że to jest takie proste.
Każdy ma swój rozum a frajerzy rodzą się co chwilę.
Dokladnie. Jak zes gupi to MC ci w plecy i paszol

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Kimkolwiek pisze:Nikt tu nikoge nie bedzie trzymac za reke i prowadzic przez las. Forex to bardziej hazard niz stabilny biznes. Jezeli ktos jest na tyle nie madry i tego nie rozumie to nie ma czego tu szukac. Adrian ma duzo doswiadczenia z rynkiem i tradowanie przychodzi mu latwo. Jego obowiazkiem nie jest ostrzeganie nowicjuszy przed ryzykiem. Zaraz bedziecie pisac ze to jest nie etyczne. A moze on nie dba o etyke i jest to jego sprawa :) Wiecej przegra tym lepiej dla kasy w puli :564:
Adrian ma 10 lat doswiadczenia a ja jestem prezesem banku narodowego. Naprawde!
Cyrk na kolkach po prostu...

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Witamy na forum panie prezesie. Hoho ale towarzystwo

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Powitać na wątku. Ja dzisiaj korzystałem z przepięknej pogody i nabierałem sił w ogrodzie. A teraz jakie piękne niebo usłane gwiazdami. Nie spinajcie się niepotrzebnie, szkoda zdrowia. Jak będę trejdował to na razie na bieżąco będę wklejał. CO do posglądu do kont. na razie jeden broker ewidentnie mówi nie. Za każdym razem, przy każdej wizycie będę wyrzucany z rachunku i zgodnie z procedurą będą musiał się zalogować na koncie i odblokować MT4. Takie mają względy bezpieczeństwa. Ale dla osłody jedno z kont już wkrótce ruszy albo na myxbook albo na FF. Wybór zalezy od was.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

FF zdecydowanie! Ja jestem licencjonowanym specjalista od podlaczania kont pod explorery. Jestem do dyspozycji o kazdej porze dnia i nocy. Oczywiscie za darmo :564:

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Zablokowany