Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

freakout

Tu masz ten post o pomyśle na GRID z tamtego dziennika.
.....................
Co do systemu GRIDu i dokładania na stratach to i tak uważam, że nie tędy droga. Po pierwsze za dużo stresu z powodu stałej obawy, że nadejdzie MC. A jak jeszcze kopiujesz te Martyngały na inne konta to na wszystkich może być MC. Ja ograniczam ryzyko jak tylko mogę i pcham moje zlecenia w zysk z trendem, zawsze mam czas i możliwość do wyjścia na BE jak mam dużą ekspozycję. W sposobie GRIDu omijasz dane i wystąpienia publiczne decydentów a ja na to czekam, żeby pchnęli dalej rynek po tych wydarzeniach. Cała masa różnic jest w tych sposobach a idealne DrawDown to można i trzymać w innych systemach nawet pozycyjnych. W piramidowaniu blokowym właśnie o to chodzi, żeby nie było trzymanych stratnych pozycji czyniących prawdziwy DD na rachunku.
Sam mogę sklecić system na EurUsd dokładający co 10 pipsów podwojone pozycje i jak cofnie się to wszystkie pozycje zamyka się, ale jak przetrwać takie dni jak 27 grudzień 2013 ?
Pisałeś kiedyś, że masz 8 dokładek no to policzmy:
1-1
2-2
3-4
4-8
5-16
6-32
7-64
8-128

To i tak nic nie da tego 27 grudnia 2013, ale przyznaję, że omijając wszystkie dane makro i godziny wystąpień to sposób sprawdza się bez problemu za ostatnie pół roku. Wystarczy dokładać co 10 pipsów jak traci czyli najpierw 0.1 lota potem 0.2 lota i dalej co 10 pipsów kolejne pozycje. Zamyka się wszystko jak wróci o 10 pipsów. To działa lepiej niż w ruletce, bo tutaj działa trochę inna zasada:

Bierzemy pozycje
0.1 lota
spada o 10 pips
bierzemy
0.2 lota
spada dalej nie wracając o kolejne 10 pips
0.4 lota
no i dalej spada o 10 pips
bierzemy 0.8 lota
no i wraca o 10 pips, czyli
bez kosztów prowizji mamy
dla 0.1 lota przyjmijmy 1$ za 1pips
czyli
0.8 lota daje 80 pips
0.4 lota na 0 pips
0.2 lota wychodzi -20 pips
0.1 lota wychodzi -20 pips
czyli razem
zarabiamy 40 pips
przy
hipotetycznym dalszym spadku o kolejne 10 pips
i braniu pozycji 1.6 lota i powrocie o 10 pips
zarabiamy 50 pips
i itd.
Sposób podkreślam działa, sprawdzałem to na wykresach m15 za ostatnie pół roku. Najwięcej daje stosowanie go w dwie strony zarówno dla zleceń BUY jak i SELL. Problem to właśnie takie dni z trendem jak 27 grudzień 2013 oraz czas podawania danych makro. Największa przeszkoda to to, że trzeba siedzieć bez przerwy przy tym i klikać trejdy, przestawiać pozycje. No i ryzyko, że wszystko je**** w jednej chwili. Taki urok GRIDu. Sami sprawdźcie, że ten sposób działa.
No i pytanie do JAREK67 czy da się to zautomatyzować ? Pytanie teoretyczne, bo oprócz warunków dokładania pozycji to trzeba jeszcze ustawić wyłączanie robota przed danymi makro.
To opisałem jako ciekawostkę dotyczącą GRIDu i Martyngału, że wejścia na PAŁĘ dają zarobić. Liczy się tylko prowadzenie pozycji i to, że EurUsd ma taką charakterystykę ciągłych konsolidacji.
........................

Był to pomysł zaznaczam!!!
Po sprawdzeniu, że co 3 miesiące to bankrutuje temat zamknięty.
Taki handel nie wymaga myślenia, tylko omijania ważnych danych i ruchów na rynku o zasięgu ponad 70 pips.
Jak uda się spełnić te dwa warunki to zyski są 100% w ciągu 2 miesięcy. Zaznaczam, że średnio po 3 miesiącach jest BANKRUT. :mrgreen: :563: :mrgreen:
freakout pisze:to jest sens gridować co 10 pips? nie lepiej co 30-50 jak już?
To już pytanie do specjalisty od GRIDu, czyli adrianoforex. Ja sprawdziłem co 10 pips, innych sposobów nie sprawdzałem, bo to nie działa na dłuższą metę. Trzeba dobrego operatora takiej GRIDo koparki, żeby nie wpaść w dziurę. :kosci:
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

specjalista od gridu nie umie przyznać że grid ostatnio uszczuplił jego konto to zasługuje na przemianowanie crosa jena nową nazwą TIRÓWKA. I czy ktoś mi do cholery powie gdzie jest rysiekmilioner i prawnik ? I konkurs ?

Schozofrenia to choroba królów ?

I dla sprostowania bo widze że tutaj banda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: w większośći
To nie był mój pit, to nie był mój samochód, żona nie robi w superexpresie, to nie wuza na tym zdjeciu.
normalnie ręce opadają, ale jaki temat tacy czytelnicy.

jako ze dostalem pare pw, chcialbym jedno zacytowac będzie ono drogowskazem na najbliższe dnie, tygodnie.

a tak pozatym to dziwne że ludzie boją sie wychylać i napisać co myśla żeby nie byc atakowanym przez glupie teksty itd, naprawde trzeba trola by dowsawał PW z tym co inny myśla ? Admini o czym to świadczy ? czemu ludzie boją się pisać ? czemu kumaci boja sie negowac tych .... ?
swoją drogą jak to jest że siostrzeniec potrafi mu zrobic kopiarkę zleceń miedzy platformami , cuda na kiju a w minute nie potrafi podłączyć explorera czy mfxbooka
gdyby tylko ludzie mysleli troche
no cóż ja nie wierzę że mozna mieć 54 lata i być tak [...]
ja mam 4[...] , na rynku od 19[...] roku , ale sobie nie wyobrażam że mozna się tak zachowywać jak gimnazjalista , on mnie obraża
na comparicu [...], ale jak zobaczyłem ze ludzie mu wierza to odpuściłem

na jednej ze stron z tym jego nowym adxem jest screen który wkleił gdzie widać wpłatę na konto z powrotem 19200 i od tego znowu pokazywał

a teraz przyjmuje zapisy na zapisy na zapisy
aż mi się przypomina odcinek kiepskich gdzie ferdek pracuje w biurze i jego rolą jest wymyślanie nowych wymagań i zaświadczeń byle tylko gosć nic nie załatwił

i nawet nie musi pisać nic dalej bo znam juz dalszy ciąg
1.do podglądu 2 konta - jedno stare z 1000000 procent zysku i drugie prawie nowe z małym kapitałem u ecna które zakłada
2.juz oczywiście ze starym z milionami procent umiejetnie prowokuje że chyba broker blokuje podgląd
3.jakby juz ktoś się zgłosił to wtedy się okaże że to stare nie da się podglądac bo go wywala i zostaje tylko nowe z małą kwota - oczywiście do wpadki , no bo starego nie da rady bo nie da rady trejdować - i tym sposobem osiągnie swoje
4.ale jasne żeby nie było że tam nie ma milionów procent to będa tacu szczęsliwcy co sie zdążą zalogować zanim zablokuje 0 niech zgadnę na pewno potwierdzi "prawnik" i "rysiekmilioner" że widzieli ))

swoją droga on nie rozumie jednej rzeczy z miliona kolejnej - szwajcar dał taki podgląd bo ludzie chcieli widzieć jak buduje piramidy
a on wziął to do siebie gdzie chce - na pewno nie chce - zweryfikowac jeden procent tego co mówi

to tak jakby podrzędny grajek wrócił na dyskotekę w stodole na podlasiu - nie obrażając nikogo - i teraz na festyn wiejski wprowadzał imienne zaproszenia - no bo jak był za granicą to Sting też tak robił

pozdrw
tam gdzie [...] zmoderowalem gdyz nie chce narazac forum oraz tej osoby na złość fanatyków adriana ; )

19200 tyle zostało z grida, reszta to marzenia, teraz łaczcie fakty.
bo wypadku adrian gra adx teraz marzeniami mr T bo wie ze grid nie dziala, dopadla go rzeczywistosc i jego przygoda z FX zaczyna sie na nowo w szukaniu GRALA.

Szwajcar chce nauczać a nie udowadniać ty chcesz na chu.u stanać by być guru tego forum z pokazówek.

adriano ja juz naprawde odpuszczam, ludzie chca ci wierzyc i beda choc by nei wiem co, oni zasluguja na dalsze idiocenie, czytelnikow z szacunkiem do samych siebie juz tu raczej coraz mniej i dobrze.

odemne masz medal bo jestes MISZCZ.
Obrazek
bo nagłowe już zapozno hahaha
Ostatnio zmieniony 21 lut 2014, 11:05 przez hhhllllh, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Z tego co widze Grid nie jest zadnym systemem do gry. Jest to system MM na gre martyngalem a nie metoda dajaca przewage nad rynkiem. Tak to zrozumialem ale moge sie mylic.

Jesli mam racje to wystarczy przeprowadzic symulacje na dynamicznie generowanym wykresie. Kreatywne MM zwyczajnie nie bedzie zarabiac w dluzszym okresie.

Bez urazy Adriano ale jak na starego konia i wyjadacza twoje komentarze odnosnie gry brzmia troche jak przechwalki poczatkujacego gracza na misji w poszukiwaniu swietego grala.
Zakladasz temat w ktorym zonglujesz statementami i drogimi zabawkami wiec nie dziw sie ze jest jak jest. Mnie to kompletnie nie interesuje ale zamieszczenie wykresow kilku setupow przed wejsciem i procesu zarzadzania otwarta transakcja mowi znacznie wiecej o wiedzy i charakterze gracza... a tego tutaj jest az po piety :wink: :)

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Ale do konkursów na demo grid pasuje jak ulał, albo 10000000000%, albo nic :p

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Szwajcar akurat innego posta miałem na myśli. Tego gdzie inni userzy cie punktują, że grasz gridem. Ty sie tłumaczysz, że tylko w konsoli więc może trochę rzetlniej dobieraj posty a nie tak wybiórczo. :D :D :D Zarzuciłeś, że musiałem stracić 26 czy 27 grudnia na edku. Wkleiłem a ty nawet nie przeprosiłeś. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Adrianoforex pisze:
Szwajcar pisze:
Adrianoforex pisze: W związku z tym postanowiłem, że zrobię na przekór tym co tak potępiają Mr T, w tym jednego z młodych guru i pójdę krok do przodu. Założę konto, gdzie wszyscy będziecie mieli podgląd na hasło tak jak to zrobił szwajcar. A co tam. Dajcie tylko przejść pierwszą fazę rehabilitacji. A potem jak to ktoś napisał "niech szczekają chłopcy". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Pytanie tylko jakiego broka do tego wybrac, aby nie było jakiegoś zakazu.
No i to mi się podoba. W końcu jakiś konkret.
W chwili jak udostępnisz rachunek to oficjalnie przeproszę za wszystkie oskarżenia o stratnym GRIDzie.

Co do Mr. T to podziwiam jego trading za te idealne wejścia, sam tak nie potrafię i nie mam czasu w dzień na stałe siedzenie przed wykresem. Najważniejsze, żeby zarabiać, bo to jest miarą tradera. Zresztą sam jestem ciekawy jak unikasz okresów trendowych w GRIDzie?

Nie musisz mnie za nic przepraszać. To ja powinienem. Ale na prawdę Szwajcar nie można mówić, że coś nie hula bo "mnie" się nie udało. Gram tak od lat. Ale już. Zrobię tak jak ty z tym odglądem. Ja to się na tym wogóle nie znałem. :mrgreen: Oki czas na sen i powodzonka . Jeszcze raz przepraszam. Wśród znanych mi dawnych cionkciarzy tych co znam od lat grają gridem i zarobili dużo więcej niż na kantorach. warunek jeden, musi być SL i regularne wypłaty z konta.
Ręce opadają, weź się określ czy chcesz tych przeprosin czy nie, jako osoba przyglądająca się z boku całej sprawie stwierdzam iż Szwajcar nie ma za co przepraszać.
Bo i na podstawie czego?????????????????? Powiedz mi, wykresiku który może powstać w Paincie czy testerze.

To wszystko przypomina piepszenie kotka przy pomocy młotka, zero zagrań, zero możliwości jakiejkolwiek weryfikacji.
Wiesz ilu rożnej maści bajkopisarzy się przez to forum przewinęło.

A jak wiemy wyobraźnię masz bujną, choć by na przykładzie Wuzy to widać.

Żenada.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Adrianoforex
Nie unoś się tak, bo ledwo co wyszedłeś wtedy. Zarzuciłem duże Draw Down a nawet Bankruta na GRIDzie. :mrgreen:
Przepraszać za tego posta nie będę, bo nie widzę powodu. Zawsze będę krytykował GRID :twisted:

W konsoli to wiesz jak najlepiej grać. Od bandy do bandy. A nie GRIDem.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Adrianoforex pisze:A na razie akces na podgląd kont dała tylko jedna osoba. Czyżby niektórzy mocni w buzi nie chcieli użyć pokerowego "sprawdzam". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja myślę że nikt po prostu nie chce tego oglądać.
Dziwi mnie że tego nie rozumiesz
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Ramzes pisze:
Adrianoforex pisze:A na razie akces na podgląd kont dała tylko jedna osoba. Czyżby niektórzy mocni w buzi nie chcieli użyć pokerowego "sprawdzam". :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja myślę że nikt po prostu nie chce tego oglądać.
Dziwi mnie że tego nie rozumiesz

jakbys nie wiedział to od wczorajszego wieczora jest już ponad 40 userów (sporo twoi guru) wiec sytuacja sie diametralnie zmieniła. Ciebie nie zapraszam ake to chyba zrozumiałe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Adrianoforex pisze: jakbys nie wiedział to od wczorajszego wieczora jest już ponad 40 userów (sporo twoi guru) wiec sytuacja sie diametralnie zmieniła. Ciebie nie zapraszam ake to chyba zrozumiałe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A kiedy to przecinasz wstęgę ?

Zablokowany