Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Ja zająłem po 18 pozycję długa na EUR USD :-D i to na dłuższy termin. Zobaczymy

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

rysiekmilioner pisze:Wiadomosci makro mieszane to na wykresach kolejka gorska. Nie bylbym zaskoczony dgyby eurodolar poszedl jednak do gory. Usa chyba zbastuja z ograniczeniem skupu. Jednak nie jest tam tak slodko
Sygnal do wzrostow na EU pojawil sie wczoraj na D1. Bullish outside bar w clakiem niezlej lokalizacji. To jeden z powodow dla ktorych wyszedlem z dlugich na UPLN.

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

ZielonaMgielka pisze:
rysiekmilioner pisze:Wiadomosci makro mieszane to na wykresach kolejka gorska. Nie bylbym zaskoczony dgyby eurodolar poszedl jednak do gory. Usa chyba zbastuja z ograniczeniem skupu. Jednak nie jest tam tak slodko
Sygnal do wzrostow na EU pojawil sie wczoraj na D1. Bullish outside bar w clakiem niezlej lokalizacji. To jeden z powodow dla ktorych wyszedlem z dlugich na UPLN.
Racja zielona mgielka ale zauwaz ze USA mocno rozczarowuja. I to mowi mi ze euro bedzie sie umacniac.

tomek192180
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomek192180 »

Kolego jak zucisz okiem na indeks dolca to zobaczysz że dolc w najblizszej perspektywie bedzie się umacniał ale to nie znaczy ze juz w poniedziałek,ja bazuje na D1,przeanalizuj go.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

tomek192180 pisze:Kolego jak zucisz okiem na indeks dolca to zobaczysz że dolc w najblizszej perspektywie bedzie się umacniał ale to nie znaczy ze juz w poniedziałek,ja bazuje na D1,przeanalizuj go.
Trzymaj pewien poziom jeżeli udzielasz się tu aktywnie :) Nie dolc będzie się umacniał tylko takie jest Twoje zdanie, każdy może mieć inną wizję, zależną od sposobu patrzenia na rynek, horyzontu inwestycyjnego i używanych narzędzi ale to nie powód do postów które brzmią tak jakbyś chciał kogoś pouczać.
O ile jestem zwolennikiem tego samego poglądu, że w dłuższej perspektywie $ będzie zyskiwać to pisząc takie rzeczy postaraj się to poprzeć screenem lub kilkoma zdaniami na temat swojej wizji ;)

Życzę wszystkim miłego weekendu i zielonego przyszłego tygodnia !

tomek192180
Stały bywalec
Stały bywalec

To jest chyba jasne ze chodzi mi o to ze to jest moje zdanie, bo jak wszyscy wiemy forex nie jest do konca przewidywalny więc skad by była pewność, a screena dałem wczoraj i dzisiaj więc po co bedę dawał co 5min jak nic się nie zmieniło i zadne dane tego nie zmienia wszystko jest w wykresie. Ale ok jesli Cię uraziłem to przepraszam i aktywnie przestane sie tutaj udzielać by nikt nie poczuł sie urazony, mimo wszystko było miło poznać wszystkich,i wszystkim zyczę samych pipsów,pozdrawiam

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

tomek192180 pisze:To jest chyba jasne ze chodzi mi o to ze to jest moje zdanie, bo jak wszyscy wiemy forex nie jest do konca przewidywalny więc skad by była pewność, a screena dałem wczoraj i dzisiaj więc po co bedę dawał co 5min jak nic się nie zmieniło i zadne dane tego nie zmienia wszystko jest w wykresie. Ale ok jesli Cię uraziłem to przepraszam i aktywnie przestane sie tutaj udzielać by nikt nie poczuł sie urazony, mimo wszystko było miło poznać wszystkich,i wszystkim zyczę samych pipsów,pozdrawiam
Żle mnie zrozumiałeś :) Ciesze się, że się udzielasz i to doceniam, tak jak i inni pewnie. Po prostu Twoja wypowiedź dziwnie zabrzmiała dla mnie~ Może to zmęczenie tygodniem :)

tomek192180
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie wiem może taki juz jestem taki charakter, a po co kogoś tu denerwować swoimi wypowiedziami i jeszcze w nie swoim Journalu, dobrego weekendu dla wszystkich. Nie moim celem było kogos urazić a co najwyzej komus pomóc zawsze to dodatkowe zdanie tak jak i chyba Ty. Bo wcale by nas tu nie musiało być, ale jak ja to mówię dobry trader to nie taki co wszystko wie,a taki co potrafi podzielic sie z innymi i przy okazji ogryść ile się da:) A idzie nam weekend i przy porządkach znalazłem z dawnych lat dobra książkę Giełda,wolność i pieniądze,zreszta znana ale polecam jakby ktoś nie czytał,trzymajcie się chłopaki, pozdrowienia dla wszystkich.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Wyglada na to ze bedziemy mieli dobry bid na crossach JPY w nadchodzacych tygodniach. PA na GJ prezentuje sie dobrze na interwale tygodniowym.

https://www.tradingview.com/x/FAPwFDEY/

SGDJPY po glebszej penetracji wsparcia takze znalazl silniejszego bida. Pullback do okolic 79.50 moze byc dobra okazja do podebrania longow.

https://www.tradingview.com/x/rkDrzJZV/

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Jak nastroje po weekendzie ? )

W tym tygodniu raczej nie będzie zbyt wielu wejść, jutro uciekam do Karpacza na 3 dni także w tej chwili tylko nadal aktywne wejście w USD/PLN pozycja długa 3,077 ~

@ZielonaMgiełka

Jak mogę się do Ciebie zwracać ? Głupio mi się pisze "ZielonaMgiełka", może być angielska wersja ?:)

Co do crossów z Jenem to myślę podobnie, powoli czas zacząć rozglądać się za wejściami w pozycje długie..

SGDJPY Jaki spread masz na takich wynalazkach ?

ODPOWIEDZ