Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Wuza Day trading vol.2
Re: Wuza Day trading vol.2
Ja zająłem po 18 pozycję długa na EUR USD
i to na dłuższy termin. Zobaczymy
- ZielonaMgielka
- Maniak

Sygnal do wzrostow na EU pojawil sie wczoraj na D1. Bullish outside bar w clakiem niezlej lokalizacji. To jeden z powodow dla ktorych wyszedlem z dlugich na UPLN.rysiekmilioner pisze:Wiadomosci makro mieszane to na wykresach kolejka gorska. Nie bylbym zaskoczony dgyby eurodolar poszedl jednak do gory. Usa chyba zbastuja z ograniczeniem skupu. Jednak nie jest tam tak slodko
- rysiekmilioner
- Stały bywalec

Racja zielona mgielka ale zauwaz ze USA mocno rozczarowuja. I to mowi mi ze euro bedzie sie umacniac.ZielonaMgielka pisze:Sygnal do wzrostow na EU pojawil sie wczoraj na D1. Bullish outside bar w clakiem niezlej lokalizacji. To jeden z powodow dla ktorych wyszedlem z dlugich na UPLN.rysiekmilioner pisze:Wiadomosci makro mieszane to na wykresach kolejka gorska. Nie bylbym zaskoczony dgyby eurodolar poszedl jednak do gory. Usa chyba zbastuja z ograniczeniem skupu. Jednak nie jest tam tak slodko
-
tomek192180
- Stały bywalec

Kolego jak zucisz okiem na indeks dolca to zobaczysz że dolc w najblizszej perspektywie bedzie się umacniał ale to nie znaczy ze juz w poniedziałek,ja bazuje na D1,przeanalizuj go.
Trzymaj pewien poziom jeżeli udzielasz się tu aktywnietomek192180 pisze:Kolego jak zucisz okiem na indeks dolca to zobaczysz że dolc w najblizszej perspektywie bedzie się umacniał ale to nie znaczy ze juz w poniedziałek,ja bazuje na D1,przeanalizuj go.
O ile jestem zwolennikiem tego samego poglądu, że w dłuższej perspektywie $ będzie zyskiwać to pisząc takie rzeczy postaraj się to poprzeć screenem lub kilkoma zdaniami na temat swojej wizji
Życzę wszystkim miłego weekendu i zielonego przyszłego tygodnia !
-
tomek192180
- Stały bywalec

To jest chyba jasne ze chodzi mi o to ze to jest moje zdanie, bo jak wszyscy wiemy forex nie jest do konca przewidywalny więc skad by była pewność, a screena dałem wczoraj i dzisiaj więc po co bedę dawał co 5min jak nic się nie zmieniło i zadne dane tego nie zmienia wszystko jest w wykresie. Ale ok jesli Cię uraziłem to przepraszam i aktywnie przestane sie tutaj udzielać by nikt nie poczuł sie urazony, mimo wszystko było miło poznać wszystkich,i wszystkim zyczę samych pipsów,pozdrawiam
Żle mnie zrozumiałeśtomek192180 pisze:To jest chyba jasne ze chodzi mi o to ze to jest moje zdanie, bo jak wszyscy wiemy forex nie jest do konca przewidywalny więc skad by była pewność, a screena dałem wczoraj i dzisiaj więc po co bedę dawał co 5min jak nic się nie zmieniło i zadne dane tego nie zmienia wszystko jest w wykresie. Ale ok jesli Cię uraziłem to przepraszam i aktywnie przestane sie tutaj udzielać by nikt nie poczuł sie urazony, mimo wszystko było miło poznać wszystkich,i wszystkim zyczę samych pipsów,pozdrawiam
-
tomek192180
- Stały bywalec

Nie wiem może taki juz jestem taki charakter, a po co kogoś tu denerwować swoimi wypowiedziami i jeszcze w nie swoim Journalu, dobrego weekendu dla wszystkich. Nie moim celem było kogos urazić a co najwyzej komus pomóc zawsze to dodatkowe zdanie tak jak i chyba Ty. Bo wcale by nas tu nie musiało być, ale jak ja to mówię dobry trader to nie taki co wszystko wie,a taki co potrafi podzielic sie z innymi i przy okazji ogryść ile się da:) A idzie nam weekend i przy porządkach znalazłem z dawnych lat dobra książkę Giełda,wolność i pieniądze,zreszta znana ale polecam jakby ktoś nie czytał,trzymajcie się chłopaki, pozdrowienia dla wszystkich.
- ZielonaMgielka
- Maniak

Wyglada na to ze bedziemy mieli dobry bid na crossach JPY w nadchodzacych tygodniach. PA na GJ prezentuje sie dobrze na interwale tygodniowym.
https://www.tradingview.com/x/FAPwFDEY/
SGDJPY po glebszej penetracji wsparcia takze znalazl silniejszego bida. Pullback do okolic 79.50 moze byc dobra okazja do podebrania longow.
https://www.tradingview.com/x/rkDrzJZV/
https://www.tradingview.com/x/FAPwFDEY/
SGDJPY po glebszej penetracji wsparcia takze znalazl silniejszego bida. Pullback do okolic 79.50 moze byc dobra okazja do podebrania longow.
https://www.tradingview.com/x/rkDrzJZV/
Jak nastroje po weekendzie ? )
W tym tygodniu raczej nie będzie zbyt wielu wejść, jutro uciekam do Karpacza na 3 dni także w tej chwili tylko nadal aktywne wejście w USD/PLN pozycja długa 3,077 ~
@ZielonaMgiełka
Jak mogę się do Ciebie zwracać ? Głupio mi się pisze "ZielonaMgiełka", może być angielska wersja ?:)
Co do crossów z Jenem to myślę podobnie, powoli czas zacząć rozglądać się za wejściami w pozycje długie..
SGDJPY Jaki spread masz na takich wynalazkach ?
W tym tygodniu raczej nie będzie zbyt wielu wejść, jutro uciekam do Karpacza na 3 dni także w tej chwili tylko nadal aktywne wejście w USD/PLN pozycja długa 3,077 ~
@ZielonaMgiełka
Jak mogę się do Ciebie zwracać ? Głupio mi się pisze "ZielonaMgiełka", może być angielska wersja ?:)
Co do crossów z Jenem to myślę podobnie, powoli czas zacząć rozglądać się za wejściami w pozycje długie..
SGDJPY Jaki spread masz na takich wynalazkach ?