Źle się czułem - jeszcze do końca nie przeszło - byłem taki chory, że musiałem cały dzień leżeć w łóżku

Widzę po swojej grze, że coś jest nie tak - o ile wyznaczenie stref idzie dobrze. Wyznaczenie kierunku - też nieźle, wyznaczenie stref gdzie możliwy jest TP - też nie jest z tym źle - choć dzisiaj się nie popisałem - to SL - sztywny SL powinien zniknąć.
Zacząłem stosować sztywny SL po to aby odpadła część dot. analizy i wyznaczanie strefy gdzie mój trade jest już nieważny, dodatkowo sztywny SL znacznie ułatwia opanowanie MM - z góry, bez żadnych obliczeń wiem ile ewentualnie stracę.
Niestety rynek weryfikuje ten sposób stawiania SL - zły sposób.
Z drugiej strony - stoi kwestia psychiczna - jakoś nie mogę grać spokojnie gdy SL jest większy niż 20p - choć kwotowo jego wielkość może być taka sama jak przy sl=16p - wystarczy zmniejszyć lot - to jakoś dziwnie się czuję z tym.
Inna kwestia to realizacja zysku - dzisiaj też to nie wyszło - nie mam pomysłu - już różne metody stosowałem.
Oczywiście jest ten plan i jest to plan profitowy - ale patrząc po wykresie ten profit można znacznie zwiększyć - i to nie poprzez zwiększenie lota. Niestety prawdopodobnie próba zwiększenia "profitowości" strategii będzie wiązało się ze zwiększeniem ryzyka - albo ze zmniejszeniem lota - ale zwiększeniem profitu tak że nawet zmniejszenie lota spowoduje zwiększenie ogólnego profitu - nawet ponad stan aktualny.
A może grać bez SL ??? jak niektórzy tutaj na forum

Proszę o jakieś sugestie w tym temacie - tylko z góry zaznaczam, ze stosowanie fibo nie wchodzi w grę.
Trzeba to przemyśleć - a już na pewno kwestia SL MUSI zostać rozwiązana - tutaj decyzja zapadła - kwestia tylko w jaki sposób to rozwiązać.
cdn...