forexkiller pisze:Edit: Marcin jaką masz średnią na pipware minichart ustawioną? Chodzi mi o ilość okresów oraz rodzaj, SMA, EMA?
W tych ustawieniach nic nie zmieniałem - jest tak:
- MA period 60
- MA method LWMA
bfx pisze:Świetny wynik!

Mógłbyś zdradzic co było powodem do wyjścia z ręki z tych zyskowych transakcji? Grałem to samo i patrzyłem jak lecą do SL

Było fbo na dziennym maksimum ale nie jakieś specjalne..
Powodem wyjścia z zyskownych longów była chęć realizacji części zysku - pozostałe pozycje leciały dalej. Dodatkowo zbliżał się koniec h1 - wiec na nowej h1 mogą się dziać dziwne rzeczy. Potem, jako, że było już trochę tego zysku to ponawiałem pozycje - niestety skończyło się to tylko zmniejszeniem końcowego wyniku. W ogóle - jak od razu pozycje nie chciały iść w profit to już było trochę dziwne to dalsze granie - ale nie chciałem wychodzić przed szereg i negować wskazań strategii. Jak widać potem jeszcze był jeden atak na wzrosty a później już tylko spadki.
Leonardo pisze:Nom szaleje, skubany

tak trzymać

Dzięki
Po prostu robię to co lubię i staram się robić to jak najlepiej potrafię. Nie nastawiam się na określony zysk. Na początku miesiąca nie stawiałem sobie celów - po prostu celem było dążenie do perfekcji. I nadal taki cel zostaje - bo do poprawy jest wiele.
forexkiller pisze:Kurcze pięknie:D Prawie 90% w miesiąc! Pięknie się na takie zwroty patrzy i bardzo to motywuje do działania i pracy nad sobą. Pokazujesz że można i że warto:) Pozdrawiam