"Łapacz trendów"

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Re: "Łapacz trendów"

Nieprzeczytany post autor: lucek »

rysiekmilioner pisze:Adriano od momentu zalozenia tego watku jestem stalym czytelnikiem. Prosty ale skuteczny system stworzyles. Po prostu dziala jak ta lala. Ze skutecznoscia nie schodze ponizej 80 %. Aby sie jakos odwdzieczyc wlasnie tworze Ea. Do konca .arca powinienem sie z tym uporac. Jeszcze raz szacun.
Gdyby temat tego konkursu byl aktualny to moge dorzucic z 10.000 zl do puli.

A do moderatora warto zglosic ten temat do pochwaly. Jal dla mnie podnosi on wartosc forum.

Prośba o pochwałę została złożona i zobaczymy czy ją otrzyma

A tak wracając do strategi to dzisiaj jedno zlecenie póki co:

Obrazek
No pain, no gain

wojtasw2
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wojtasw2 »

Adrianoforex pisze:
dioor pisze:@adrianoforex-udostępnisz go czy nie bardzo? chodzi mi o ten adx...

Pewnie, że udostępnię podobnie jak i ten tutaj. Mam już propozycję, że dwóch forumowiczów obydwa systemy zmieni w EA. I wszystko będzie dostepne za darmochę tutaj. Tylko temu ADX dajmy troche pożyć. Faza testów trwa raptem 3 dzień. :mrgreen:

-- Dodano: 05 lut 2014, 23:16 --

Na dziś koniec testowania ADX. najważniejsze, ze na plusie, ale cały czas nie czuję się zbyt dobrze z tym sposobem zarabiania. Może jestem a bardzo uprzedzony?

Obrazek
Adrian, jak tam idzie testowanie nowego systemu(ADX), może napisałbyś coś więcej na jego temat.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Dzięki. Pochwał mi nie potrzeba. Najważniejsze, że stary system daje zarobić. Co do tego z ADX to chyba nie będzie pasował do mojej psychiki. Ale póki co chodzi i zobaczymy. Teraz dorzucam jeszcze zmodyfikowany stochastic. Pod koniec lutego wrzucę wszystko co udało mi si e opracować i będziecie mogli sobie sprawdzić w back testach. Ja testuję zawsze na realnym koncie z kasą. Tak, żeby przefiltrować to przez emocje.

Na tę chwilę tak to wygląda:

Obrazek

Szukam jeszcze dodatkowych filtrów, które pozwoliłyby na skutecznośc pow. 80-85% i max dd na poziomie nie większym niż 4% konta.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

SL też się trafiło:

Obrazek
No pain, no gain

Adrianoforex
Maniak
Maniak

I po to jest własnie SL, aby ograniczyć straty. Wielu ludziom ciężko idzie stosowanie SL, dlatego upadają, wyzerowują konta. A tymczasem na froncie ADX idzie do przodu. Co najwazniejsze skutecznośc pow. 80% i zmierza w kierunku 90%. Do tego niskie DD. :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dioor »

Na ilu parach go sprawdzasz?
Only the Best Trance Music-A State of Trance

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Na edku, kablu, franku, jenie, kangurze, eur/chf, eur/gbp. pewnie za kilka tygodni system bedzie już w formie gotowego EA, stworzonego przez trzech sympatycznych ludzi z tego forum. Oczywiście będzie w pełni za darmo. Nie będzie w żadnych zamkniętych grupach za kasę czy abonament. :D :D :D Najważniejsze, aby osiągnął skuteczność w granicach 90% i obsuwe nie większą niż 4% a docelowo nie większą niż 3%.

To ostatnie wskazania przy bardzo rozchwianym rynku, jaki mieliśmy dzisiaj po południu.

Obrazek

Do tego wskaźnik zysku musi dojść w okolice 7 i tam najlepiej pozostać. To będzie wtedy "cacy dziadek". :mrgreen:

dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dioor »

Właśnie co to jest ten wskaźnik zysku?
Only the Best Trance Music-A State of Trance

Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

Wedlug .nie to po prostu profit factor. Stosunek zarobionych pieniedzy do straconych w dotychczasowych transakcjach. Ja mam inne pytanie co uzywasz procz adx. Ad x bierzesz close czy inny. Skonczcie wojne z wuza. Mieliscie fajne dzienniki. Szwajcar po przygodzie z kovisem zmienil sie na gorsze. Jego zamkniete forum to kpina. Nie przyjmuje krytyki publikacje sa przerywane chyba przez straty.

-- Dodano: pt 07-02-2014, 19:13 --

Wedlug .nie to po prostu profit factor. Stosunek zarobionych pieniedzy do straconych w dotychczasowych transakcjach. Ja mam inne pytanie co uzywasz procz adx. Ad x bierzesz close czy inny. Skonczcie wojne z wuza. Mieliscie fajne dzienniki. Szwajcar po przygodzie z kovisem zmienil sie na gorsze. Jego zamkniete forum to kpina. Nie przyjmuje krytyki publikacje sa przerywane chyba przez straty.

-- Dodano: pt 07-02-2014, 19:13 --

Adrianoforex
Maniak
Maniak

ADX ustawiony na close, choć testuję różne ustawienia. Dlatego na razie to kwestia płynna.

ODPOWIEDZ