"Łapacz trendów"

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jordan
Gaduła
Gaduła

Re: "Łapacz trendów"

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Obrazek
Czy to zagranie byłoby poprawne?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

jordan pisze:Obrazek
Czy to zagranie byłoby poprawne?

Jak najbardziej
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Dzisiejszy dzień znowu udany +20 pipsów i kończę. Na eur/jpy i usd/jpy były fajne sytuacje:

Najpierw usd/jpy
Obrazek
I trochę później identyczna sytuacja na eur/jpy
Obrazek
No pain, no gain

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Bravo Arek niezłą robotę robisz. Jak już dopracuję kolejną strategię, opartą tym razem na ADX to tez wrzucę i potestujesz. Powodzonka. A teraz czas na zdjęcie szwów. narka.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Adrianoforex pisze:Bravo Arek niezłą robotę robisz. Jak już dopracuję kolejną strategię, opartą tym razem na ADX to tez wrzucę i potestujesz. Powodzonka. A teraz czas na zdjęcie szwów. narka.
Chętnie zobaczę co tam masz ciekawego. Wracaj do zdrowia! Pozdrawima
No pain, no gain

HanSolo1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HanSolo1 »

Panowie a mam pytanko, dlugo czekacie na takie okazje w ciagu dnia (powiedzmy w godz. 9-17?)
i ile razy tak przecietnie sie zdaza na (10, 5 razy) bo jakos mi trudno na taki setup trafic :), (sorki ale jestem na forexie od roku:)

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

HanSolo1 pisze:Panowie a mam pytanko, dlugo czekacie na takie okazje w ciagu dnia (powiedzmy w godz. 9-17?)
i ile razy tak przecietnie sie zdaza na (10, 5 razy) bo jakos mi trudno na taki setup trafic :), (sorki ale jestem na forexie od roku:)
Jest dość dużo sygnałów (na kilku parach). Ja gram tak, że na 8 wpadam do pracy (herbata itp) i ok. 8:30 odpalam wykres i sobie w tle chodzi. Sprawdzam co 10,20,30 minut co się dzieje na rynku i jeśli nic to dalej robię swoje w pracy. Jeśli jest sygnał wchodzę i ustawiam TP/SL (oddalone mocno ponieważ dotknięcie świecy mojego SL mnie nie interesuje - tylko zamknięcie świecy). System jest super ponieważ nie musisz cały czas obserwować wykresu (pracuje więc to mi pasuje).

A ilość wejść zależy też od tego jakie masz wymagania. Ja biorę mało (5-20) na sygnał. Jeśli zbiorę min. 20 pipsów to zamykam platformę i więcej sygnałów mnie nie obchodzi (po co skoro swoje już mam). Odpowiadając na Twoje pytanie to na jedną parę walutową masz z 5 wejść w ciągu dnia (+/-).
No pain, no gain

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Dokładnie. Od rana jest najwięcej sygnałów. Im później tym gorzej z ich ilością i jakością. Arek życze ci powodzenia ja chyba stąd znikam po numerze "niezależnego" Wuzy. Uwaga abyście nie skończyli jak black horse :lol: :lol: :lol:

Po tym co stało się na watku wuzy chyba czas opuścić forum na stałe. Szkoda, że ta przygoda trwała tak krótko, ale cóż. Życze wam powodzenia a przedstawicielowi brokera (wuza), który o tym zapomniał proponuję stosowanie SL i nie mamienie innych użytkowników. Mam w zanadrzu PW od wuzy o brokerze :D :D. Oj szkoda, szkoda chłopie.

HanSolo1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HanSolo1 »

dzieki Panowie za info, nazie poczwicze na demo :)

ps: Adrian a co sie stalo? ktory to watek?

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Dzisiaj bardzo mało czasu na grę ale udało się wejść i całe szczęście na +

Obrazek
No pain, no gain

ODPOWIEDZ