"Łapacz trendów"

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: "Łapacz trendów"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

arek2 pisze:Biorę to co dają i nie gram dalej (limit dzienny). Mam nadzieję, że cały tydzień będzie takie piękny. Pogodę za oknem mamy zajebistą (WROCŁAW) :)

To super, że masz takie podejście. A co do pogody to nie miałbym nic przeciw temu, aby wiosna w tym roku zagościła u nas o wiele wcześniej niż w 2013 r. :wink:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Adrianoforex pisze:To super, że masz takie podejście. A co do pogody to nie miałbym nic przeciw temu, aby wiosna w tym roku zagościła u nas o wiele wcześniej niż w 2013 r. :wink:
Mam nadzieję, że wiosna szybko zawita u nas. Fajna sytuacja była na euro/usd 2h temu (nie grałem - limit wyczerpany):
Obrazek
No pain, no gain

Adrianoforex
Maniak
Maniak

A tu dzisiejsza okazja z jena.

Obrazek

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

HanSolo1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HanSolo1 »

a zlecenie sell dales po tej dlugiej swiecy? jakos tak?

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

HanSolo1 pisze:a zlecenie sell dales po tej dlugiej swiecy? jakos tak?
Tak ;)
No pain, no gain

Adrianoforex
Maniak
Maniak

HanSolo1 pisze:a zlecenie sell dales po tej dlugiej swiecy? jakos tak?

Po pierwszej po ewo świecy w prostokącie, schodzącej pod średnią zaczynasz "dopiero interesować" się sytuacją. Pozycję zajmujesz na koniec ostatniej świecy w prostokącie, która swym zamknięciem przebija poprzednie z prostokąta. Jest to wybicie dołem

HanSolo1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HanSolo1 »

no tak ale potem jest korekta, mozna zaliczyc stopa,
:)

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Stopa zawsze można zaliczyć. Ja robię tak że ustawiam SL ponad pierwszą świecą (przebijającą) 1-2pipsy i zamykam dopiero gdy świeca zamknie się ponad, a nie tylko dotknie i wraca ponownie. Z resztą wszystko Adrian fajnie wyjaśnił i jest masa przykładów.
No pain, no gain

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nie ma żadnej korekty. Cena nie zamyka sie pow. pierwszej świecy w prostokącie. Mało tego kolejny schodek dalej masz juz bardziej idealne wejście

Obrazek

-- Dodano: 03 lut 2014, 22:12 --

Ludzie często padają ofiarą źle ustawionego SL. Większość wogóle w swoich rozważaniach pomija wielkość rynkowego spreadu i prowizji a potem pretensje. Potem, po wycięciu SL "nagle" rynek ponownie zawraca w dobrym kierunku. Wtedy niepotrzebnie rośnie frustracja w graczu, której można było w prosty sposób uniknąć. Do tego kolejny błąd wielu graczy, czyli wyszukiwanie sygnałów o niewłaściwej porze dnia. Np na edku zawierają transakcje, gdy rynek europejski i amerykański dawno śpią, albo do snu własnie się szykują. :lol:

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Święta racja! :)
No pain, no gain

ODPOWIEDZ