Wisienka na torcie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Re: Wisienka na torcie

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Stawianie SL'a tuz na strefą popytu/podaży nie jest dobrym pomysłem... stajesz się łatwym kąskiem dla wszystkich grających BO/FBO

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

No masz racje...ale z 2 strony ja mogę myśleć na odwrót w odniesieniu do nich:) Dla mnie strefa narysowana tym wskaźnikiem nie może zostać wybita. Tutaj wybili i jest Ona już dla mnie zanegowana, nie istnieje więc SL wyżej niż nad strefą jest dla mnie bez sensu bo wtedy musiałbym przerobić cały swój trading.

Wiem że strefy SD, to raczej obszary i nieraz cena je respektuje wybijając troszke ponad, ale ja wole strefy "czyste" w które cena weszła ale ich nie wybiła knotem ani nic. Często jest też tak że cena nie dochodzi do strefy i 2-3 pipsy przed nią idzie w kierunku jaki strefa SD wyznaczyła:)

Dlatego zanim się przesiadłem na wskaźnik sam rysowałem strefy SD, czytałem dzienniki itp żeby móc określić siłę stref które rysuje mi wskaźnik.

Podam kilka przykładów w których cena pięknie zadziała i takich właśnie chce szukać i grać na nie. Dzisiaj jest nawet kilka takich stref:) Są też takie które zostały przebite i już ich nie ma:D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Awatar użytkownika
mosek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mosek »

Co to za wskaźnik masz do tych stref? SupDemMod może ?
'Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.'

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Dobra, to już Ci nie mieszam... poniekąd masz rację. Powodzenia ;)

forexkiller
Gaduła
Gaduła

gutek mieszaj mieszaj:) Zawsze warto poznać czyjś punkt widzenia. A Twój jest poniekąd słuszny i warto wziać go pod uwagę że często mogę być wystopowany właśnie na BO/FBO.

Pisz jak najwięcej, razem człowiek szybciej się uczy:D A Ty grasz daytrading czy polujesz na dłuższe ruchy gutek ?

Wskaźnik załączam poniżej, tego używam.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Witam, dzisiaj 1 zagranie jak dotąd na Edku na M1. SD fibo i RSI powyżej 70 :) Setup może nie jest książkowy ale SL nie wynosi nawet 0.5% więc można przeżyć jeśli nie wypali. Pozatym jeśli fibo i Sd nie da odbicia w dół i wybije strefę to zaraz zamykam.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Niestety SL.

forexkiller
Gaduła
Gaduła

2 nowe pozycje. AUDUSD i GBPAUD

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Ogólnie -3,5% dzisiaj z 3 trejdów więc nie jest źle, gorzej jakbym tyle stracił w jednym :D

Dzisiaj już chyba nie będzie setupów do zagrania.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

forexkiller pisze:gutek mieszaj mieszaj:) Zawsze warto poznać czyjś punkt widzenia. A Twój jest poniekąd słuszny i warto wziać go pod uwagę że często mogę być wystopowany właśnie na BO/FBO.

Pisz jak najwięcej, razem człowiek szybciej się uczy:D A Ty grasz daytrading czy polujesz na dłuższe ruchy gutek ?

Wskaźnik załączam poniżej, tego używam.
Gram zdecydowanie daytrading, przesiaduje przed wykresami około 4-5 godzin dziennie, głównie w godzinach zamaykania/otwierania świec H4 i w godzinach otwarcia sesji EU i USA. Jednak z moim brakiem cierpliwości są to zazwychaj krótkie ruchy, jak np wczorajsze E/j udało mi sie go zszorcić na samym szczycie i mimo tego, że wiedziałem, że ta pozycja ma znacznie większy potencjał to zamknałem na +30.

http://charts.mql5.com/3/738/eurjpy-h1- ... ts-ltd.png

aktualnie Long na E/J

ODPOWIEDZ