Wisienka na torcie
Re: Wisienka na torcie
gutek04, czy wybierałeś brokera pod konkretną godzinę otwarcia się świec H4?
Sky is the limit
-
- Gaduła
Panie i Panowie a oto odpowiedź na priv Pana Ktokolwiekwidziałktokolwiekwie (Kimkolwiek Forumowy troll) na mój post w dzienniku Midasa, uwaga cytuję :
"Zamknij jape cymbale. Idiotami mozesz nazywac swoich kolegow. Hugo ci do tego co pisze i gdzie." Nawet nie próbuj się wypierać bo zrobię SS i Ci łyso będzie, wyjdziesz na panne z przestrzenią między nogami.
Żeby nie zaśmiecać innym wątków napisze to w swoim dzienniku. Jesteś dla mnie skończonym idiotą panie Ktokolwiek, gdybym był lekarzem i miałbym Ci wystawić diagnozę, brzmiałaby ona tak: Przykro mi, jest Pan niedojebany.
Aktualnie short na GBPCHF.
"Zamknij jape cymbale. Idiotami mozesz nazywac swoich kolegow. Hugo ci do tego co pisze i gdzie." Nawet nie próbuj się wypierać bo zrobię SS i Ci łyso będzie, wyjdziesz na panne z przestrzenią między nogami.
Żeby nie zaśmiecać innym wątków napisze to w swoim dzienniku. Jesteś dla mnie skończonym idiotą panie Ktokolwiek, gdybym był lekarzem i miałbym Ci wystawić diagnozę, brzmiałaby ona tak: Przykro mi, jest Pan niedojebany.
Aktualnie short na GBPCHF.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
"O to, to forexkiller
" bis 

"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
-
- Gaduła
Coś nie chcą spadać skubańce:D jak nie spadną w ciągu 2 świeczek M15 to chyba zamknę z ręki. Chociaż na H1 mają piękny pinbar.
Niee, zdecydowanie nie. Moj broker jest GMT+2. Gdybym miał wybierać to pewnie wybrałbym GMT. Poprostu z moich obserwacji wynika ze wtedy najwiecej sie dzieje. Wybranie kilku "kluczowych" dla dnia godzin tradingu ma wiele pozytywów. Przede wszystkim chroni mnie przed overtradingiem. Większość zasad którymi kieruje się podczas tradingu pochodzi z moich obserwacji wykresu.mryko pisze:gutek04, czy wybierałeś brokera pod konkretną godzinę otwarcia się świec H4?
Wykres posiada dwie osi: oś czasu i oś ceny, wg mnie obie są istotne.
-
- Gaduła
Kolejny SL dzisiaj:P
Funt zamknięty z ręki, kompletnie nie umiem się połapać w ruchach po jakiś ważnych danych...
Funt zamknięty z ręki, kompletnie nie umiem się połapać w ruchach po jakiś ważnych danych...
Z tego co wiem to teraz GMT+2 ma Admiral? Może się kiedyś zgadamy na mieście, widzę że z Lublina kolega.
Sky is the limit
-
- Gaduła
Wejścia ponowione po "lepszej cenie"...to trochę usprawiedliwianie się. Muszę bardziej selekcjonować strefy...bo biorę za często i te byle jakie zamiast czekać na porządne. Wznowiłem wejścia żeby się odegrać... niefajnie. Myślę też nad tym żeby wyrzucić 2-3 pary walutowe z obserwowanych bo mam tego za dużo i powstaje chaos. Zbliża się weekend, będę miał czas na analizę wejść w tym dzienniku.
Za daleko zabrnąłem żeby się poddać i odpuścić.
Konto-1%
Za daleko zabrnąłem żeby się poddać i odpuścić.
Konto-1%
-
- Gaduła
Kolejny SL...chęć odegrania się odbiera mi trzeźwość oceny sytuacji.
Nie wiem w jakiej strefie działa Admiral... ale to latwo sprawdzić... http://www.forexmarkethours.com/ wystarczy ustawic tutaj na GMT i porównac z tym co masz na platformie. No spoko nie widzę problemu, choć może jak się cieplej zrobi, a ja będę po sesjimryko pisze:Z tego co wiem to teraz GMT+2 ma Admiral? Może się kiedyś zgadamy na mieście, widzę że z Lublina kolega.

Dlatego ja preferuje rysowanie obszarów S/D... I zawsze od najwyzszego TF'u do najniższego.Kolejny SL...chęć odegrania się odbiera mi trzeźwość oceny sytuacji.