Trzeba wyciągnąć wnioski i jechać dalej
Wuza Day trading vol.2
Re: Wuza Day trading vol.2
Spokojnie
Takie dni się zdarzają, wczoraj kilka rzeczy nie zagrała ale może to zaprocentuje w przyszłości.
do końca roku jeszcze 11 miesięcy które mogą być zielone.
Oczywiście
tak trzymać, trzeba starać się być z błędu na błąd coraz lepszym, zawsze jest nad czym pracować.
Jak nie technika to MM i kiedyś będzie upragniony, sky is the limit
Jak nie technika to MM i kiedyś będzie upragniony, sky is the limit
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
To koledzy wierzą w jakieś systemy?
Nie ma żadnych systemów zarabiających w długim terminie. Gdyby tak było jego twórca zostałby najbogatszym człowiekiem na ziemi.
Systemów nie było i nie będzie. Owszem należy mieć jakieś wytyczne, które prowadzą trading. Całą sztuka to dopasowanie ich do aktualnej sytuacji.
A teraz najważniejsze: każdy tzw. system na swoją fazę rynku. Faza się kończy - system siada. Dziękuję Państwu za uwagę
Nie ma żadnych systemów zarabiających w długim terminie. Gdyby tak było jego twórca zostałby najbogatszym człowiekiem na ziemi.
Systemów nie było i nie będzie. Owszem należy mieć jakieś wytyczne, które prowadzą trading. Całą sztuka to dopasowanie ich do aktualnej sytuacji.
A teraz najważniejsze: każdy tzw. system na swoją fazę rynku. Faza się kończy - system siada. Dziękuję Państwu za uwagę
Uważaj WarrenB, idziesz na wojnę z twórcami systemów
a to może im się nie spodobać.
Sky is the limit
Kiedy taka prawda. Siedzę w tej kuwecie zwanej forexem już ponad 10 lat, studiuję różne fora itd.
Wielkie banki, dysponujące nieograniczoną gotówką nie są w stanie stworzyć systemu i same wpierd.... kasę a tu jakiś leszcz jeden z drugim stworzy system. Srali muszki, będzie wiosna
Oczywiście ten leszcz to symboliczny, żadna osobista wycieczka.
Wielkie banki, dysponujące nieograniczoną gotówką nie są w stanie stworzyć systemu i same wpierd.... kasę a tu jakiś leszcz jeden z drugim stworzy system. Srali muszki, będzie wiosna
Oczywiście ten leszcz to symboliczny, żadna osobista wycieczka.
Tutaj akurat masz rację, każdy system który ma sztywne wytyczne nie wytrzyma próby czasu na długą metę, trzeba ciągle dostosowywać swoje podejście do rynku i reagować na to co się dzieje.WarrenB pisze:To koledzy wierzą w jakieś systemy?![]()
W przypadku gridu i tym podobnych jest to świetny system gdy mamy trend boczny i małe wachania, przy mocnych ruchach wysypuje itp itd.
Najważniejsze to żeby ciągle się rozwijać i starać reagować na to co się dzieje, wczorajsze wejście gdybym zamknął je tam gdzie chciałem skończyłoby się w okolicy 3-4% na minusie i byłoby ok, popełniłem błąd i z niego muszę wyciągnąć wnioski i tyle. Karuzela będzie kręcić się dalej.
-
forexkiller
- Gaduła

Zawsze mi się to Wuza u Ciebie podobało:D Jak popełniłeś błąd, zawsze starałeś się znaleźć przyczynę i nie biadoliłeś nad sobą że trading jest głupi, że grube ryby mnie wykosiły z rynku, tylko brałeś się za siebie i prace nad tradingiem aby w przyszłości nie popełniać błędów. Nie rozczulałeś się tylko parłeś do przodu i tego Ci gratuluje bo niewielu tak potrafi.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
Mnie się wydaje że system gridujący to taki co buduje pozycję właśnie jak jest silny trend (piramidy).Wuza pisze:Tutaj akurat masz rację, każdy system który ma sztywne wytyczne nie wytrzyma próby czasu na długą metę, trzeba ciągle dostosowywać swoje podejście do rynku i reagować na to co się dzieje.WarrenB pisze:To koledzy wierzą w jakieś systemy?![]()
W przypadku gridu i tym podobnych jest to świetny system gdy mamy trend boczny i małe wachania, przy mocnych ruchach wysypuje itp itd.
Najważniejsze to żeby ciągle się rozwijać i starać reagować na to co się dzieje, wczorajsze wejście gdybym zamknął je tam gdzie chciałem skończyłoby się w okolicy 3-4% na minusie i byłoby ok, popełniłem błąd i z niego muszę wyciągnąć wnioski i tyle. Karuzela będzie kręcić się dalej.
Witaj Wuza.
Widzę że w "realnym realu" stare demony powróciły i sieją spustoszenie jak dawniej (dla niezorientowanych strony sześćdziesiąte starego dziennika).
Co jest powodem strat tych i poprzednich - nieprzestrzeganie ustalonych zasad.
Ty to wiesz, ja to wiem, wszyscy w temacie to wiedzą. Dopóki nie opanujesz własnych emocji w sytuacjach błędnej oceny kierunku, dopóty będziesz się szarpał i zamiast regularnych zysków w końcu zaliczysz klasycznego MC.
Nie bardzo pojmuję czemu nie grasz tak jak na koncie konkursowym, zrobienie ponad 600% w pół roku (gdyby nie kilka wtop takich jak ta, było by grubo ponad 1000%) na tylu zagraniach nie jest dziełem przypadku, czemu więc grasz inaczej, czemu zmieniasz to co dobre na gorsze?
Masz kompletny system i kompletny mętlik w głowie gdy zaczynają się problemy.
Jak temu zaradzić?
Ćwicząc grę i psyche do skutku, innej drogi nie ma.
Moja sugestia - mniejsze depo i gra wg. założeń gry z okresu konta konkursowego. I do kroćset, zasady. One po to są, żeby ich przestrzegać
Dlaczego piszę tylko wtedy gdy sytuacja jest niewesoła? Bo nie jestem typem poklepywacza po plecach "super, fajnie, zajebiście, nie łam się, i tak się odegrasz, jesteś wielki..."
Chciałbym za rok przeczytać roczne podsumowanie tego dziennika ze stopą zwrotu powyżej tej z rachunku konkursowego. Ja wiem że to możliwe, Ty też to wiesz.
Jest takie powiedzenie "Jedynym ograniczeniem Tradera jest on sam" i drugie, będące jego dopełnieniem, "Kto pokonuje innych ten jest silny, kto pokona samego siebie, ten jest potężny".
Powodzenia
Widzę że w "realnym realu" stare demony powróciły i sieją spustoszenie jak dawniej (dla niezorientowanych strony sześćdziesiąte starego dziennika).
Co jest powodem strat tych i poprzednich - nieprzestrzeganie ustalonych zasad.
Ty to wiesz, ja to wiem, wszyscy w temacie to wiedzą. Dopóki nie opanujesz własnych emocji w sytuacjach błędnej oceny kierunku, dopóty będziesz się szarpał i zamiast regularnych zysków w końcu zaliczysz klasycznego MC.
Nie bardzo pojmuję czemu nie grasz tak jak na koncie konkursowym, zrobienie ponad 600% w pół roku (gdyby nie kilka wtop takich jak ta, było by grubo ponad 1000%) na tylu zagraniach nie jest dziełem przypadku, czemu więc grasz inaczej, czemu zmieniasz to co dobre na gorsze?
Masz kompletny system i kompletny mętlik w głowie gdy zaczynają się problemy.
Jak temu zaradzić?
Ćwicząc grę i psyche do skutku, innej drogi nie ma.
Moja sugestia - mniejsze depo i gra wg. założeń gry z okresu konta konkursowego. I do kroćset, zasady. One po to są, żeby ich przestrzegać
Dlaczego piszę tylko wtedy gdy sytuacja jest niewesoła? Bo nie jestem typem poklepywacza po plecach "super, fajnie, zajebiście, nie łam się, i tak się odegrasz, jesteś wielki..."
Chciałbym za rok przeczytać roczne podsumowanie tego dziennika ze stopą zwrotu powyżej tej z rachunku konkursowego. Ja wiem że to możliwe, Ty też to wiesz.
Jest takie powiedzenie "Jedynym ograniczeniem Tradera jest on sam" i drugie, będące jego dopełnieniem, "Kto pokonuje innych ten jest silny, kto pokona samego siebie, ten jest potężny".
Powodzenia
- Kimkolwiek
- Pasjonat

Nie rozumiesz ze gdyby wuza cial szybko straty to nie byloby tych 600% w poprzednim dzienniku? Ile razy byly sytuacje gdzie dd spadal do -15% a kilka godzin potem wuza zamykal pozycje z zyskiem 10% konta. To wlasnie taki trading przyniosl wuzie nieprzecietny zwrot.
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!