Wuza Day trading vol.2
-
- Maniak
Re: Wuza Day trading vol.2
Wuza trzymaj sie lepszy SL niz bliskie spotkanie tirem na oblodzonej drodze
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
to Ty się trzymaj i wracaj do zdrowia szybkoAdrianoforex pisze:Wuza trzymaj sie lepszy SL niz bliskie spotkanie tirem na oblodzonej drodze

U mnie wszystko ok, głupio że taka strata trafiła się akurat w taki dzień ale taki jest forex, ważne żeby w długim terminie było do przodu, gdyby nie SL wczoraj a tak jak zdarzało się na koncie konkursowym to dzisiaj już nie byłoby co zbierać po zejściu na U/J ponizej 102

ja ostatnio też bawię się trochę stylem gry Wuzy, z tą różnicą że na demo i że gram na interwale dziennym w oparciu o wolumen oraz formacje świecowe
rezultat to 350% przez 14 dni niezbyt zdyscyplinowanej gry, ale niestety - MC zbliża się nieubłaganie
to jest właśnie gra przeciwko trendowi - można dużo zarobić w bardzo krótkim czasie, ale trzeba wiedzieć kiedy należy powiedzieć sobie "dość" żeby wyjść na plus 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Ciekawa logika. Wytlumacz to tym co brali longi na jenach w ostatnich latachfreakout pisze:to jest właśnie gra przeciwko trendowi - można dużo zarobić w bardzo krótkim czasie, ale trzeba wiedzieć kiedy należy powiedzieć sobie "dość" żeby wyjść na plus

Jakby wszyscy sie tak samo troszczyli o straty jak o zyski to bysmy mieli troche lepsze statystyki na rynku

W dodatku co znaczy "zarabiac duzo" jesli nie ma odniesienia do ponoszonego ryzyka na rynku?
freakout pisze:ja ostatnio też bawię się trochę stylem gry Wuzy, z tą różnicą że na demo i że gram na interwale dziennym w oparciu o wolumen oraz formacje świecowerezultat to 350% przez 14 dni niezbyt zdyscyplinowanej gry, ale niestety - MC zbliża się nieubłaganie
to jest właśnie gra przeciwko trendowi - można dużo zarobić w bardzo krótkim czasie, ale trzeba wiedzieć kiedy należy powiedzieć sobie "dość" żeby wyjść na plus
Dlaczego MC ? Z tego co widze max obsuwa to 2,5% wiec szczerze powiedziawszy lepiej być nie może. Przy ''zdyscyplinowanej'' grze nie ma mowy o MC gdy mamy przewagę na rynku (tym bardziej na dziennym gdzie emocje są w zasadzie wyłączone). Tylko zarabiać.
Widzę, ze dla niektórych to nawet nie trzeba statementów obrabiać w Photoshopie. aby tylko krzywa rosła.EFFECTIVE pisze: Dlaczego MC ? Z tego co widze max obsuwa to 2,5% wiec szczerze powiedziawszy lepiej być nie może. Przy ''zdyscyplinowanej'' grze nie ma mowy o MC gdy mamy przewagę na rynku (tym bardziej na dziennym gdzie emocje są w zasadzie wyłączone). Tylko zarabiać.

загрузить картинку на сайт
dokładnieJAREK67 pisze:Widzę, ze dla niektórych to nawet nie trzeba statementów obrabiać w Photoshopie. aby tylko krzywa rosła.EFFECTIVE pisze: Dlaczego MC ? Z tego co widze max obsuwa to 2,5% wiec szczerze powiedziawszy lepiej być nie może. Przy ''zdyscyplinowanej'' grze nie ma mowy o MC gdy mamy przewagę na rynku (tym bardziej na dziennym gdzie emocje są w zasadzie wyłączone). Tylko zarabiać.
загрузить картинку на сайт

freakout pisze:dokładnieJAREK67 pisze:Widzę, ze dla niektórych to nawet nie trzeba statementów obrabiać w Photoshopie. aby tylko krzywa rosła.EFFECTIVE pisze: Dlaczego MC ? Z tego co widze max obsuwa to 2,5% wiec szczerze powiedziawszy lepiej być nie może. Przy ''zdyscyplinowanej'' grze nie ma mowy o MC gdy mamy przewagę na rynku (tym bardziej na dziennym gdzie emocje są w zasadzie wyłączone). Tylko zarabiać.
загрузить картинку на сайтco z tego że mam taki niski DD skoro otwarte pozycje zabierają mi teraz 75% kapitału? DD na poziomie ponad 90% będzie dopiero przy MC
to jest gra na krótką metę... a szkoda
Aha, to sory, nie sledziłem dzienników Wuzy więc nie wiem jak on gra. No szkoda, że tak to się konczy i że jest ponoszone aż takie ryzyko.
Jarku, krzywa mówi bardzo wiele, w zasadzie mówi wszystko gdy stabilnie brnie do góry, wtedy widać, ze jest spokój i konsekwencja w działaniu, ale jak wiadomo ile głów tyle sposobów zarabiania.
pozdrawiam
No bzdury kolego piszesz. Możesz mieć piękną rosnącą do nieba krzywą. Wystarczy, że grając w dowolny sposób będziesz zamykał jedynie zyskowne pozycje. A co z tymi stratnymi? No właśnie taką sytuację zaznaczyłem czerwonymi elipsami. Nagła śmierć zwana również Marigin Call jest jedynym scenariuszem.EFFECTIVE pisze:
Jarku, krzywa mówi bardzo wiele, w zasadzie mówi wszystko gdy stabilnie brnie do góry, wtedy widać, ze jest spokój i konsekwencja w działaniu, ale jak wiadomo ile głów tyle sposobów zarabiania.
pozdrawiam
JAREK67 pisze:No bzdury kolego piszesz. Możesz mieć piękną rosnącą do nieba krzywą. Wystarczy, że grając w dowolny sposób będziesz zamykał jedynie zyskowne pozycje. A co z tymi stratnymi? No właśnie taką sytuację zaznaczyłem czerwonymi elipsami. Nagła śmierć zwana również Marigin Call jest jedynym scenariuszem.EFFECTIVE pisze:
pozdrawiam
Słuchaj Jarku naucz się czytac ze zrozumieniem. Napisalem, ze nie znam sposobu Wuzy, dlatego napisałem ''sory'' i się poprawilem. Ja gram klasycznie, jedna pozycja zyskowna, jedna stratna, bez piramidowania czy uśredniania (pare lat temu i owszem) i wtedy widać na wykresie wszystko, zarówno stratne jak i zyskowne a mimo to krzywa może isc spokojnie do góry... tak, ze bzdur nie piszę, a odnoszę się do klasyczniej gry na FX, ale napisałem również, ze ile głow tyle sposobów na zarobek i wykres może być pokiereszowany.
Twój obrazek nie wiem czemu ale nie wyswietla mnie się. Po za tym krzywa nigdy nie będzie ladna bo robi się wyplaty...
pozdrawiam.