Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Wuza trzymaj sie lepszy SL niz bliskie spotkanie tirem na oblodzonej drodze
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Adrianoforex pisze:Wuza trzymaj sie lepszy SL niz bliskie spotkanie tirem na oblodzonej drodze
to Ty się trzymaj i wracaj do zdrowia szybko ;)

U mnie wszystko ok, głupio że taka strata trafiła się akurat w taki dzień ale taki jest forex, ważne żeby w długim terminie było do przodu, gdyby nie SL wczoraj a tak jak zdarzało się na koncie konkursowym to dzisiaj już nie byłoby co zbierać po zejściu na U/J ponizej 102 ;)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

ja ostatnio też bawię się trochę stylem gry Wuzy, z tą różnicą że na demo i że gram na interwale dziennym w oparciu o wolumen oraz formacje świecowe ;) rezultat to 350% przez 14 dni niezbyt zdyscyplinowanej gry, ale niestety - MC zbliża się nieubłaganie :lol: to jest właśnie gra przeciwko trendowi - można dużo zarobić w bardzo krótkim czasie, ale trzeba wiedzieć kiedy należy powiedzieć sobie "dość" żeby wyjść na plus :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

freakout pisze:to jest właśnie gra przeciwko trendowi - można dużo zarobić w bardzo krótkim czasie, ale trzeba wiedzieć kiedy należy powiedzieć sobie "dość" żeby wyjść na plus :)
Ciekawa logika. Wytlumacz to tym co brali longi na jenach w ostatnich latach :)
Jakby wszyscy sie tak samo troszczyli o straty jak o zyski to bysmy mieli troche lepsze statystyki na rynku :)
W dodatku co znaczy "zarabiac duzo" jesli nie ma odniesienia do ponoszonego ryzyka na rynku?

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

freakout pisze:ja ostatnio też bawię się trochę stylem gry Wuzy, z tą różnicą że na demo i że gram na interwale dziennym w oparciu o wolumen oraz formacje świecowe ;) rezultat to 350% przez 14 dni niezbyt zdyscyplinowanej gry, ale niestety - MC zbliża się nieubłaganie :lol: to jest właśnie gra przeciwko trendowi - można dużo zarobić w bardzo krótkim czasie, ale trzeba wiedzieć kiedy należy powiedzieć sobie "dość" żeby wyjść na plus :)

Dlaczego MC ? Z tego co widze max obsuwa to 2,5% wiec szczerze powiedziawszy lepiej być nie może. Przy ''zdyscyplinowanej'' grze nie ma mowy o MC gdy mamy przewagę na rynku (tym bardziej na dziennym gdzie emocje są w zasadzie wyłączone). Tylko zarabiać.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

EFFECTIVE pisze: Dlaczego MC ? Z tego co widze max obsuwa to 2,5% wiec szczerze powiedziawszy lepiej być nie może. Przy ''zdyscyplinowanej'' grze nie ma mowy o MC gdy mamy przewagę na rynku (tym bardziej na dziennym gdzie emocje są w zasadzie wyłączone). Tylko zarabiać.
Widzę, ze dla niektórych to nawet nie trzeba statementów obrabiać w Photoshopie. aby tylko krzywa rosła. :)
Obrazek
загрузить картинку на сайт

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

JAREK67 pisze:
EFFECTIVE pisze: Dlaczego MC ? Z tego co widze max obsuwa to 2,5% wiec szczerze powiedziawszy lepiej być nie może. Przy ''zdyscyplinowanej'' grze nie ma mowy o MC gdy mamy przewagę na rynku (tym bardziej na dziennym gdzie emocje są w zasadzie wyłączone). Tylko zarabiać.
Widzę, ze dla niektórych to nawet nie trzeba statementów obrabiać w Photoshopie. aby tylko krzywa rosła. :)
Obrazek
dokładnie :) co z tego że mam taki niski DD skoro otwarte pozycje zabierają mi teraz 75% kapitału? DD na poziomie ponad 90% będzie dopiero przy MC :) to jest gra na krótką metę... a szkoda :P

EFFECTIVE

freakout pisze:
JAREK67 pisze:
Obrazek
dokładnie :) co z tego że mam taki niski DD skoro otwarte pozycje zabierają mi teraz 75% kapitału? DD na poziomie ponad 90% będzie dopiero przy MC :) to jest gra na krótką metę... a szkoda :P

Aha, to sory, nie sledziłem dzienników Wuzy więc nie wiem jak on gra. No szkoda, że tak to się konczy i że jest ponoszone aż takie ryzyko.

Jarku, krzywa mówi bardzo wiele, w zasadzie mówi wszystko gdy stabilnie brnie do góry, wtedy widać, ze jest spokój i konsekwencja w działaniu, ale jak wiadomo ile głów tyle sposobów zarabiania.

pozdrawiam

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

EFFECTIVE pisze:

Jarku, krzywa mówi bardzo wiele, w zasadzie mówi wszystko gdy stabilnie brnie do góry, wtedy widać, ze jest spokój i konsekwencja w działaniu, ale jak wiadomo ile głów tyle sposobów zarabiania.

pozdrawiam
No bzdury kolego piszesz. Możesz mieć piękną rosnącą do nieba krzywą. Wystarczy, że grając w dowolny sposób będziesz zamykał jedynie zyskowne pozycje. A co z tymi stratnymi? No właśnie taką sytuację zaznaczyłem czerwonymi elipsami. Nagła śmierć zwana również Marigin Call jest jedynym scenariuszem.

EFFECTIVE

JAREK67 pisze:
EFFECTIVE pisze:

pozdrawiam
No bzdury kolego piszesz. Możesz mieć piękną rosnącą do nieba krzywą. Wystarczy, że grając w dowolny sposób będziesz zamykał jedynie zyskowne pozycje. A co z tymi stratnymi? No właśnie taką sytuację zaznaczyłem czerwonymi elipsami. Nagła śmierć zwana również Marigin Call jest jedynym scenariuszem.

Słuchaj Jarku naucz się czytac ze zrozumieniem. Napisalem, ze nie znam sposobu Wuzy, dlatego napisałem ''sory'' i się poprawilem. Ja gram klasycznie, jedna pozycja zyskowna, jedna stratna, bez piramidowania czy uśredniania (pare lat temu i owszem) i wtedy widać na wykresie wszystko, zarówno stratne jak i zyskowne a mimo to krzywa może isc spokojnie do góry... tak, ze bzdur nie piszę, a odnoszę się do klasyczniej gry na FX, ale napisałem również, ze ile głow tyle sposobów na zarobek i wykres może być pokiereszowany.

Twój obrazek nie wiem czemu ale nie wyswietla mnie się. Po za tym krzywa nigdy nie będzie ladna bo robi się wyplaty...

pozdrawiam.

ODPOWIEDZ