DayTrading: Czwartek 23.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 sty 2014, 00:00

Wzrost
22
47%
Bez zmian
5
11%
Spadek
20
43%

Liczba głosów: 47

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 23.01.2014

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

jaki bład młodego tradera zrobiłem, wcisłem L na Natural Gas, ale nie sprwdziłem spreadu, a tam 15 pipek, fuck!
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

BOCZEK pisze:to w lutym zęby w sciane.

w kwestii formalnej.

Powiedzmy ze gram na fx, z czego mam dochód jakiś tam, a jednocześnie jestem zarejestrowany w PUP jako bezrobotny, czy tak można?
Można. Dochód nie jest z pracy czy działalności tylko zyski kapitałowe. Pit rozliczasz?

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

kabel kończymy falę 3 - jeszcze korekta i 5 podfal up

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

BOCZEK pisze:jaki bład młodego tradera zrobiłem, wcisłem L na Natural Gas, ale nie sprwdziłem spreadu, a tam 15 pipek, fuck!
No sprawdzaj zawsze takie rzeczy + rolowania koniecznie !!!!
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

rozliczam.

to już rutyna, wciskam L i S na tych majorsach i innych, z racji ze gram na tym samym, to wiem ile spread, a teraz jakoś z rutyny, nie sprawdziałem
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 10:30 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Bemowo1 pisze:kabel kończymy falę 3 - jeszcze korekta i 5 podfal up
Korekta do jakiego poziomu myslisz?

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

chyba czas na S bo ja siedze od 1.6545 1.6583

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

rzeznik w to wchodzi, https://www.tradingview.com/x/XbWFTdQH/ :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

yeahman,
wiesz jak mozna zamknac usta takim jak ja. skoro masz takie stabilne zyski i w skali roku nie mam z toba szans to pokaz je i wtedy cie nawet przeprosze i nie szczekacz bedziesz ale trader. zrob to, ja to zrobiłem, mam zrobic ponownie? nie ma problemu..jaka chcesz historie konta? za miesiac? dwa? poł roku??? ale wpierw pokaz cos ty! tylko nie to że złapałes 5 pips i uciekłes z rynku jak tchorz :)

sorry, nie lubie jak ktos mnie okłamuje. a moze sie myle?? zamknij mi usta! daj sie przeprosic! zrob to :lol:

ktos obserwuje CAD/JPY? zaczyna wchodzic w interesujace poziomy :)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

Podejrzewam, że AUDUSD - na danych z sesji Amerykańskiej (spodziewam się lepszych)- zrobi dokładnie ten sam scenariusz co na AUDCHF - http://www.mql5.com/en/charts/1341094/a ... klerski-bz
tj. z obecnej konsolidacji - wykona mocny spadek. (Co dałoby także paliwo do dalszych wzrostów na EURAUD )

* Dałoby także wzrosty na USDJPY - co przeniosłoby się pozytywnie na wzrosty na EURJPY.
[była plotka o konferencji Kurody... i nadal czekam na ewentualne osłabienie JPY - (obecnie imho akumulacja).]

EURUSD - wygląda dziś dość mocno - ewentualnie lepsze dane z USA - powinny co co najwyżej dać korektę... - ale nigdy nie wiadomo...
Są pewne oczekiwania - co do EURUSD, że będzie spadać (nie moja analiza więc nie publikuje), ale po takich danych dzisiejszych - ciężko będzie zbić...
Natomiast - patrząc na EURGBP - powinien rosnąć w stosunku do GBP. więc jak już to szukać krótkiej na GBP.... aczkolwiek - bez pośpiechu.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Zablokowany