IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Arkadiusz-IronFx
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: Arkadiusz-IronFx »

HanSolo1 pisze:a czy ten broker moze miec rachunek PLN?
i wysyłają PIT-a 8c?
Witam,

tak, posiadamy rachunek w PLN.

Jeśli chodzi o PIT 8C jest on tylko wystawiany przez firmy zarejestrowane i znajdujące się w Polsce.
Jako broker zagraniczny nie mamy obowiązku wysyłać informacji do Urzędu Skarbowego.
Jednakże do rozliczenia wszelkich zysków/strat służy raport, który generuje się bezpośrednio na platformie. Dane z tego raportu wpisuje się do PIT 38. Tego raportu nie trzeba wysyłać do Urzędu Skarbowego, natomiast należy go zachować w formie elektronicznej bądź papierowej do wglądu US w przypadku inspekcji (Potwierdzałem tę informację bezpośrednio w Urzędzie Skarbowym w Polsce).

W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu na PW.

Pozdrawiam,

Arkadiusz Bujalski | Account Manager IronFx

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

Arkadiusz-IronFx pisze:Jeśli chodzi o PIT 8C jest on tylko wystawiany przez firmy zarejestrowane i znajdujące się w Polsce.
Jako broker zagraniczny nie mamy obowiązku wysyłać informacji do Urzędu Skarbowego.
Jednakże do rozliczenia wszelkich zysków/strat służy raport, który generuje się bezpośrednio na platformie. Dane z tego raportu wpisuje się do PIT 38. Tego raportu nie trzeba wysyłać do Urzędu Skarbowego, natomiast należy go zachować w formie elektronicznej bądź papierowej do wglądu US w przypadku inspekcji (Potwierdzałem tę informację bezpośrednio w Urzędzie Skarbowym w Polsce).
Skoro jest Pan gotów odpowiadać na pytania związane z rozliczeniem podatkowym to będę wdzięczny za informację sposobie rozliczenia się z Państwa bonusu. Wpłaciłem 3500zł, otrzymałem 3500 bonusu, a saldo na koniec roku wyniosło 5000, czyli straciłem 2000 ( 1000 z własnego kapitału i 1000 z bonusu ). Czy w takim razie mam wykazać 1000zł bonusu i od tego odprowadzić podatek?

Dodam, że trochę się dubluję, bo to samo pytanie zadałem w innym dziale, ale niestety nikt nie był w stanie odpowiedzieć http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... ml#p642254

Nie piszę do Pana na PW bo myślę, że jest to istotna kwestia i może się przydać także innym forumowiczom

Awatar użytkownika
salenij
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: salenij »

Arkadiusz-IronFx pisze:
salenij pisze:Chciałbym wypowiedzieć się o promocji IronFX (60% bonus do depo).
Witam,

dziękuję za wypowiedzenie się nt. promocji w IronFx.
Co do Pana rozmowy z konsultantem: czy może mi Pan podać w PW z kim Pan rozmawiał? Ponieważ jeśli takie informacje Pan uzyskał na Live Chat na naszej stronie, musimy porozmawiać z tą osobą i zapytać, czemu podawała inne informacje niż są u nas w regulaminie.
Niestety nie zanotowałem nazwiska osoby z którą rozmawiałem, ale nazywam się Tobiasz H., zwracano się do mnie po imieniu więc zapewne istnieję w Państwa CRMie. Rozmawiałem przez telefon. Po zadaniu pytania przez livechat otrzymałem odpowiedź: "Proszę podać numer telefonu a oddzwonimy".
można powiedzieć, że cała strata odejmowana jest z pieniędzy, które mamy na koncie, tylko że na koncie mamy sumę depozytów i bonusów, ja zawsze tłumaczę, że według regulaminu jeśli ktoś ma stratę to jest ona odejmowana proporcjonalnie, czyli 37,5% straty jest pokrywane z bonusu, 62,5% z własnych środków. Więc żadnego haczyka nie ma. - proszę przeczytać punkt 11 (jest tam co prawda napisane o wycofaniu środków, ale praktycznie tyczy się to również strat na koncie). Więc proszę nie mówić o żadnym kruczku.
Żałuje zatem że to nie z Panem rozmawiałem ponieważ otrzymałem odpowiedź że całość odejmowana jest z wpłaconego depozytu a bonus służy do zwiększenia marginu. Może warto umieścić procentowe rozliczenie strat w regulaminie promocji?

Oto jaką odpowiedź jaką otrzymałem od konkurencji (przekonała mnie ona do wybrania ich oferty pomimo tego że bonus jest wielokrotnie mniejszy):
W dniu 2014-01-18 18:53, Tobiasz H. pisze:
Witam.

Chciałbym zapytać czy w przypadku wpłaty przeze mnie 5000zł i otrzymaniu bonusu 500 zł, poniesienia straty w wysokości np. 200 zł będzie ona odliczana od bonusu czy od pieniędzy rzeczywistych?

Pozdrawiam - Tobiasz H.

Witam,

Bonus dopisywany jest do Pana środków. A więc jeżeli spełni Pan wszystkie warunki promocji i bonus przejdzie na Pana własność, wtedy można uznać że strata została poniesiona z kwoty bonusowej. Natomiast jeżeli przykładowo dokona Pan wypłaty przed wykonaniem obrotu w wysokości 20 lot, bonus zostanie anulowany, a więc i strata zostanie poniesiona ze środków własnych.
Eksperyment: Gra przeciwna do nastrojów graczy
Temat na forum:
http://forex-nawigator.biz/forum/eksper ... 24663.html
Konto Forex Factory:
http://www.forexfactory.com/salenij#14

Awatar użytkownika
Arkadiusz-IronFx
Stały bywalec
Stały bywalec

salenij: Jedyne co mogę w tej chwili powiedzieć to że już odnaleźliśmy z kim rozmawiałeś i będziemy z tą osobą rozmawiać.
Również będę rozmawiał czy można takie informacje zamieścić w regulaminie.

Jeszcze raz potwierdzam moje wytłumaczenie bonusu. Strata jest traktowana jako "wypłata" czyli bonus pokrywa straty wprost proporcjonalnie (37,5% z bonusu, 62,5% z własnego kapitału).

rafino: Jutro skontaktuję się z moją znajomą osobą, która pracuje w US i zapytam ją w jaki sposób jest brany pod uwagę bonus do rozliczenia PIT.

-- 28 sty 2014, 13:33 --

Starałem się uzyskać informacje w jaki sposób jest brany pod uwagę bonus. Jednakże nie uzyskałem żadnej konkretnej odpowiedzi. Moja znajoma powiedziała, że trzeba wysłać zapytanie bezpośrednio do odpowiedniego Urzędu Skarbowego z prośbą o interpretację przepisów prawa podatkowego w konkretnym przypadku.

Pozdrawiam.

-- 29 sty 2014, 13:37 --

Nowy Bonus Powitalny 100% w IronFx!

Promocja ważna do 7 lutego 2014!

Więcej informacji znajduje się tutaj:

https://www.ironfx.com/pl/wb-register?u ... onFX_Sales

Zapraszam do skorzystania z oferty,

Pozdrawiam,

Arkadiusz Bujalski | Account Manager

piotrekbc
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: piotrekbc »

Witam. Jeśli chodzi o nowy bonus 100%, to nie mogę doszukać się informacji dotyczącej możliwości wypłaty bonusu. Przypuszczam, że trzeba wykonać jakiś obrót na rachunku?

for-ex
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: for-ex »

Witam szanownych kolegow

Prosze o kontakt kogos kto jest IB ironFX
chetnie podepne konto pod niego
robie kilkadziesiat lotow miesiecznie i prosze o propozycje wspolpracy

Awatar użytkownika
Arkadiusz-IronFx
Stały bywalec
Stały bywalec

piotrekbc pisze:Witam. Jeśli chodzi o nowy bonus 100%, to nie mogę doszukać się informacji dotyczącej możliwości wypłaty bonusu. Przypuszczam, że trzeba wykonać jakiś obrót na rachunku?
Witam,

nie ma możliwości wypłaty bonusu. Bonus służy do zwiększenia ilości otwieranych pozycji jak również pokrywa 50% strat na koncie (dotyczy to środków do maksymalnej kwoty bonusu 2000USD. Przy większych depozytach zmienia się odpowiednio wartość procentowa pokrywanych strat. W celu obliczenia dokładnej wartości proszę o kontakt).

Pozdrawiam,

Arkadiusz Bujalski | Account Manager

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rafino »

Arkadiusz-IronFx pisze:Starałem się uzyskać informacje w jaki sposób jest brany pod uwagę bonus. Jednakże nie uzyskałem żadnej konkretnej odpowiedzi. Moja znajoma powiedziała, że trzeba wysłać zapytanie bezpośrednio do odpowiedniego Urzędu Skarbowego z prośbą o interpretację przepisów prawa podatkowego w konkretnym przypadku.
Szkoda. Mimo że bonus jest bardzo fajną propozycją brokera to zapowiada się już nie taka fajna zabawa z US. Nie wiem jak jest u pracowników US ze znajomością Forexu, ale ta sytuacja z bonusem jest i tak ciężka do zrozumiałego opisania w jakimkolwiek zapytaniu. Nadal mam nadzieję, że odezwie się na forum ktoś, kto już w zeszłym roku miał podobną sytuację. Panie Arkadiuszu, jeśli Pan nie miał takich doświadczeń to może zna Pan kogoś w Polsce kto korzystał z bonusu rok temu( a w zasadzie dwa lata temu )?
for-ex pisze:Witam szanownych kolegow

Prosze o kontakt kogos kto jest IB ironFX
chetnie podepne konto pod niego
robie kilkadziesiat lotow miesiecznie i prosze o propozycje wspolpracy
for-ex, napisałem do Cb na priv. Mówię bo do tej pory nie odczytałeś, może nie zauważyłeś

optimus128
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: optimus128 »

Zróbcie coś ze zleceniami oczekującymi na 50 pipsów. To już przesada, nie da się ustawić ani TP ani SL.

Malathiel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Malathiel »

optimus128 pisze:Zróbcie coś ze zleceniami oczekującymi na 50 pipsów. To już przesada, nie da się ustawić ani TP ani SL.
A to nie jest czasem źle przetłumaczone na ich platformie i chodzi o 50 pipet, czyli 5 pips? Bo tak mi się kojarzy, że kiedy ustawiałem stopa na ich platformie na 50 pips, to wyświetlało mi to jako 500.

ODPOWIEDZ