Złoty graal
Re: Złoty graal
Niestety nie było mnie przy kompie, możliwe że bym zamknął około 90p na plusie. Jak było około 70-75 to liczyłem na odbicie od sr'a lokalnego + 3lt i dalszą jazdę up (tam gdzie dołożyłem). Niestety nie wyszło
A co do przekombinowania to właśnie bałem się, że zamknę i potem będę żałował, ze przekombinowałem, bo szczerze mówiąc byłem pewien, że przebiją i pójdą spokojnie up tak jak mają w zwyczaju na ejku.

Wczoraj bez gry, dziś prawdopodobnie też nic nie zagram. Nie za bardzo podoba mi się to co się dzieję, nie widzę żadnych sensownych setupów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jednak może będzie pozycja, chociaż pewnie już nie dziś. Buy limit ejek 141.283
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ehh
Limit zdjęty.
Limit zdjęty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moze jeszcze zrobia cofke w okolice 141.360, jak nie to beda kolejne okacje.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
Cofnąć może cofną, ale dla mnie to już za duży SL by był, tutaj i tak miało być 12p przez co zmniejszona pozycja do 3/5 wielkości. Szkoda, bo zabrakło paru dziesiątek pipsa. Szczerze mówiąc to gdyby to weszło to liczyłbym na dłuższy ruch, ładny w miarę układ jest, chociaż szkoda że nie zrobili go trochę niżej na fibo 38.2 całego dużego ruchu up z d1.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Kimkolwiek
- Pasjonat
Sluchaj co mowi wuza moze sie czegos nauczysz. Staly ciasny sl to bzdura. Twoj problem polega na tym ze jak widzisz lekki dd to masz pelne portki tak nie moze byc
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Bzdurą jest powtarzanie czyichś słów wyrwanych z kontekstu. Nie widzisz czy nie chcesz widzieć, że miejsce SL powinno być negacją scenariusza strategii? Że Wuza cały czas to mówił, a nie to, że nie lubi często zmieniać majtek, dlatego taki SL?Kimkolwiek pisze:Sluchaj co mowi wuza moze sie czegos nauczysz. Staly ciasny sl to bzdura. Twoj problem polega na tym ze jak widzisz lekki dd to masz pelne portki tak nie moze byc![]()
Pozdrawiam
Dla niektórych "lekki" DD to 5% dla innych i 50% to norma w strategii. Ale za to i przy DD 99% nie mają pełnych gaci... taka "strategia".
Załóż swój n-ty żurnal i tam pokaż n-ty raz jak zarabiać 1000% w godzinę z mentalnym SL

Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
A ty dalej trzymasz poziom intelektualnej ameby.Kimkolwiek pisze:Sluchaj co mowi wuza moze sie czegos nauczysz. Staly ciasny sl to bzdura. Twoj problem polega na tym ze jak widzisz lekki dd to masz pelne portki tak nie moze byc![]()
Pozdrawiam
Dla jednego stały ciasny sl to rzecz święta a dla drugiego coś co mu tylko przeszkadza.Każdy ma swój własny styl,ważne jest tylko to aby wyciągać pewne wnioski i stale coś dopasowywać pod siebie.
Jak dla mnie Midas w każdym bądź razie na siłę próbujesz być zbyt "książkowy" co ci ewidentnie nie pasuje.
Sl dostosowujesz do strategii więc akurat w ciasnym Stopie nie ma nic złego, jeżeli ktoś zarabia z Sl rzędu kilku pipsów to po co ma to zmieniać ?Kimkolwiek pisze:Sluchaj co mowi wuza moze sie czegos nauczysz. Staly ciasny sl to bzdura. Twoj problem polega na tym ze jak widzisz lekki dd to masz pelne portki tak nie moze byc![]()
Pozdrawiam
Moje słowa dosyć mocno wyrywasz z kontekstu tym razem i nie odnoszą się one nigdy do strategii nikogo innego na forum. Dla mnie osobiście STAŁY sl czyli z góry ustalone np 10, 20 czy 100 pipsów jest bez sensu z tego powodu, że nie uwzględnia sytuacji na wykresie, chodzi tutaj tylko o fakt, że często taki właśnie stały sl znajduje się w np. 4 pipy od ważnej strefy oporu i przesunięcie go z uwzględnieniem wykresu o np. 5 pipsów znacznie podnosi szansę ( w teorii) na powodzenie wejścia. Rynek jest dynamiczny i należy się do niego dostosowywać, tylko tyle i aż tyle.
Powodzenia Midas