Czas na małe podsumowanko...
Grudzień zamykam na
+11.57%, tak samo działanie na małym koncie realnym przez ostatnie 5 miesięcy zamykam na
+11.57%.
Sierpień:
+30%
wrzesień + październik:
-30%
listopad: 0%
grudzień:
+11.57%
Praktycznie w ogóle nie wrzucam screenów z gry, bo po pierwsze jest tego mało, a po drugie mimo, że jest co raz lepiej z każdym tygodniem to nadal nie jestem zadowolony ze swojej gry. Celem na przyszły rok jest osiągnięcie średnio 10-20% miesięcznie zysku przy DD nie przekraczającym 20-30% konta.
Jednak najważniejszym celem jest ograniczenie do zera dni, kiedy w psychice się coś przestawia i zaczynam świrować. Praktycznie w każdym miesiącu 2-3 dni takie były gdzie zamiast skończyć po 3sl'ach, których przeważnie nie powinno w ogóle być (albo przynajmniej 1 czy 2 z tych 3), potrafiłem złapać jeszcze drugie tyle. Coś takiego jest nie dopuszczalne i muszę to zwalczyć do zera, a myślę że wtedy cel wyżej napisany czyli 10-20% miesięcznie zostanie bez większych problemów osiągnięty.
Wszystkim czytającym dziennik z minusowym stanem konta życzę wytrwałości przede wszystkim, bo jeśli się czegoś naprawdę chce i wystarczająco dużo temu poświęci to musi się w końcu udać. A tym, którzy mają plusowy stan konta, żeby taki stan rzeczy się utrzymywał do końca ich kariery forexowej
Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku
Midas
ps. A jeszcze wrzucę ostatnie zagranie w tym roku (z wczoraj). Trend up + 3lt + podwójne dno, zamknięte do dupy ale widziałem parę razy taki układ ceny, po którym schodzili poniżej dołków, dlatego wolałem 23p niż liczyć na więcej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.