Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Midas pisze:Hehe dzięki. Cholera mam poczucie jakbym się zestarzał mocno.. Co raz mniej mi się chce przy tym siedzieć i co raz mniej czasu i chęci w to wkładam a wyniki są co raz lepsze :mrgreen:
Coś w tym jest. Ja mam tak, że nim się bardziej staram tym gorzej mi to wychodzi. Moje konta kaleczy szukanie trejdów zamiast czekanie na trejdy :D Dołuje mnie fakt, że problem leży w mojej głowie a ja nie jestem w stanie nic z tym zrobic.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

bfx pisze:
Midas pisze:Hehe dzięki. Cholera mam poczucie jakbym się zestarzał mocno.. Co raz mniej mi się chce przy tym siedzieć i co raz mniej czasu i chęci w to wkładam a wyniki są co raz lepsze :mrgreen:
Coś w tym jest. Ja mam tak, że nim się bardziej staram tym gorzej mi to wychodzi. Moje konta kaleczy szukanie trejdów zamiast czekanie na trejdy :D Dołuje mnie fakt, że problem leży w mojej głowie a ja nie jestem w stanie nic z tym zrobic.

Problem tkwi w głowie. To prawda. I jest w stanie wiele zrobić, by uczynic forex źródłem stałego dochodu. Jego wysokość będzie zależała od środków jakimi dysponujesz, czasu i determinacji. Zazwyczaj udaje sie tym, którzy traktują to jako jedyne źródło zarobku i prace zawodową.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

W piątek trochę zaszalałem i parę głupot zrobiłem, dzisiaj 1 pozycja na ejku +33p, sl początkowy 9.5p

pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

wczoraj strasznie mulili, liczyłem na korektę na ujku w dół, ale jak widać się przeliczyłem :D Na szczęście tylko 1 sl 8p

Dzisiaj jak na razie szybko +20.5p, idealne wejście ruch praktycznie od razu po wejściu z minimalną cofką. Zamknąłem po zamuleniu ceny na m5-m1, moim zdaniem cena poleci z 30p jeszcze wyżej, ale jakoś mam szacunek do kabla, bo potrafi cofnąć cały ruch w 2x krótszym czasie...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Oszukują strasznie..

be i -8, wskaźnik podpowiada, że dzień na +13.4p.

pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ujek +12.8p, niestety zamknąłem idealnie na dołku. Będę próbował ponowić longa jeśli cena zachowa się tak jak narysowałem na czarno.

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Kac mnie męczy po wypadzie z kolegami na kręgle wczoraj... Zapomniałem o danych :D W ogóle grać nie powinienem, bo łeb mi pęka ale jakoś tak ładnie wyglądało.. Normalnie pewnie bym puścił pozycje i zostawił na sl/tp a tak to nie wiedziałem co to za dane i zamknąłem na małym plusie.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Midas wyleczyles kaca? Jak trading? Dajesz rade?
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Czas na małe podsumowanko...

Grudzień zamykam na +11.57%, tak samo działanie na małym koncie realnym przez ostatnie 5 miesięcy zamykam na +11.57%.

Sierpień: +30%
wrzesień + październik: -30%
listopad: 0%
grudzień: +11.57%

Praktycznie w ogóle nie wrzucam screenów z gry, bo po pierwsze jest tego mało, a po drugie mimo, że jest co raz lepiej z każdym tygodniem to nadal nie jestem zadowolony ze swojej gry. Celem na przyszły rok jest osiągnięcie średnio 10-20% miesięcznie zysku przy DD nie przekraczającym 20-30% konta.

Jednak najważniejszym celem jest ograniczenie do zera dni, kiedy w psychice się coś przestawia i zaczynam świrować. Praktycznie w każdym miesiącu 2-3 dni takie były gdzie zamiast skończyć po 3sl'ach, których przeważnie nie powinno w ogóle być (albo przynajmniej 1 czy 2 z tych 3), potrafiłem złapać jeszcze drugie tyle. Coś takiego jest nie dopuszczalne i muszę to zwalczyć do zera, a myślę że wtedy cel wyżej napisany czyli 10-20% miesięcznie zostanie bez większych problemów osiągnięty.

Wszystkim czytającym dziennik z minusowym stanem konta życzę wytrwałości przede wszystkim, bo jeśli się czegoś naprawdę chce i wystarczająco dużo temu poświęci to musi się w końcu udać. A tym, którzy mają plusowy stan konta, żeby taki stan rzeczy się utrzymywał do końca ich kariery forexowej :D

Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku :564:
Midas

ps. A jeszcze wrzucę ostatnie zagranie w tym roku (z wczoraj). Trend up + 3lt + podwójne dno, zamknięte do dupy ale widziałem parę razy taki układ ceny, po którym schodzili poniżej dołków, dlatego wolałem 23p niż liczyć na więcej.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Uhuhu swietny wynik 11% w 5 miesiecy. Cale 1100zl przy depo 10k!
Szczesiwego nowego, midas bracie moj niech wszystkie zlosliwosci ida w ch.. :564:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ