Stabilny portfel "konika"

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Stabilny portfel "konika"

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Leonardo pisze:Kabelkiem i pochodnym GBP też powinno pobujać jutro niby :roll:

Mam taką nadzieję bo ten tydzień jak na razie jest bardzo spokojny i zmienności jak na lekarstwo. od razu widać to w moim wyniku netto za styczeń. :(
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Pary z yenem chodziły dzisiaj całkiem całkiem ;)

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Po ejku tego nie widać, dzienna niemal doji, ale nie ma się co dziwić we wtorki lubią testować open W1 i odbić.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

No fakt,zalezy jaki TF.Mi w każdym bądź razie chodziło o te najniższe :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nemojimmy pisze:Pary z yenem chodziły dzisiaj całkiem całkiem ;)

Co fakt to fakt. Dzisiaj większość transakcji robiłem właśnie na ujku.

Obrazek

Informuję zainteresowanych, że w dziale systemy i strategie opisałem i "oscrinowałem" swój system sprzed lat oparty na średnich kroczących, wykresie świecowym.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Adrianoforex pisze:
Nemojimmy pisze:Pary z yenem chodziły dzisiaj całkiem całkiem ;)

Co fakt to fakt. Dzisiaj większość transakcji robiłem właśnie na ujku.

Obrazek

Informuję zainteresowanych, że w dziale systemy i strategie opisałem i "oscrinowałem" swój system sprzed lat oparty na średnich kroczących, wykresie świecowym.
adrianx.png
Podobna zabawa )

Nie "męczy" Cię Adrian w pewien sposób taki a nie inny sposób gry ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Wszyscy mnie o to pytają. A ja dzięki takiej grze właśnie żyję i dobrze funkcjonuję. Gdy stosowałem inny profitowy system (wrzuciłem go do działu systemy i strategie) męczyłem się każdego dnia. brrr aż nie chcę wracać wspomnieniami do tamtych czasów. :lol:

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

beyond pisze:Ja biorę odpowiedzialność tylko za to, co sam napisałem. To co sobie myślisz i jak to odbierasz to Twoja prywatna sprawa.
Dobra .... niech będzie po Twojemu ... czemu by nie. Zawsze jakaś rozrywka ...
beyond pisze: Oj przestań, bo jak chcesz rozpocząć wojnę gramatyczną to mogę Ci wyłuszczyć Twoje "łamańce" :)
Zupełnie nie o gramatykę mi chodziło. Nie zrozumiałeś aluzji.

beyond pisze: Nie ma polityki bez moralności. Przekonasz się o tym za paręnaście lat, jak muzułmanie przejmą kontrolę nad Europą.
Świat nie jest binarny. Coś może być moralne ale jednak niekoniecznie dobre. Zabicie człowieka nie jest dobre, ale może być moralne jeśli np. bronimy przed nim rodziny i nie ma innego wyjścia. Jak tego nie rozumiesz to nie potrafię już prościej wytłumaczyć.
Chcesz przenieść dyskusję na tematy filozoficzne ?
Bo jak bardzo chcesz iść w tym kierunku to chętnie zadam Ci parę pytań - bo widzę, że mamy tu zwolennika utylitaryzmu. Jak nie wiesz o co chodzi to zajrzyj do Wikipedii - ulubionego źródła wiedzy gimbusów.

A co do Twojego przykładu: zupełnie mieszasz różne pojęcia. Moralność to zbiór przyjętych zasad i reguł. Fakt zabójstwa w naszym społeczeństwie uznaje się za niemoralny. Zabójstwo będzie nadal aktem niemoralnym nawet jeśli zabijesz w obronie. Czyn ten może być natomiast moralnie usprawiedliwiony - na mocy zasady obrony własnej. Ale nigdy nie będzie on "dobry".

Podstawy z filozofii masz takie jak i z historii - nie bardzo wiesz o co kaman.
beyond pisze: Talibowie są terrorystami, nie stanowią oficjalnych sił krajów arabskich i ich celem wcale nie jest obrona kraju. Tak jak Owsiaka pomoc dzieciom.
Św. pamięci Stanisław Lem (jeśli nie wiesz kto to zajrzyj do Wikipedii - ulubionego źródła wiedzy gimbusów)
napisał kiedyś, kiedyś tak:
"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem Internetu.". Sądzę, że nie sposób się z nim nie zgodzić ...

beyond pisze: Tak i znowu sobie bajasz :) Japonia znała przecież siłę bomby atomowej, była wcześniej testowana i nie było to tajemnicą że Ameryka może jej użyć.
A wyjaśnij mi prostemu człowiekowi - jakim cudem Japonia mogła znać siłę bomby atomowej jeśli nikt wcześniej takiej nie skonstruował ?? Japończycy rozumiem wiedzieli więcej od konstruktorów bomby, którzy mieli spory problem z oceną jej siły ? Zdajesz sobie sprawę, że projekt Manhattan był tajny i nie wiedział o nim nawet wiceprezydent stanów ? Jakim więc cudem nie było to tajemnicą dla Japończyków ?
beyond pisze: No przecież zrzucili jedną bombę, czy Japonia skapitulowała? Nie, zatem trzeba było poprawić sprawę. Poznaj trochę kulturę Japonii i ich mentalność, to lepiej to zrozumiesz.
Historię piszę zwycięzcy. A Ci którzy są leniwi, i nie chce im się użyć narządu, który mają pomiędzy uszami ślepo w to wierzą. By Japonia skapitulowała amerykanie nie musieli robić zupełnie nic.

Weź sobie zajrzyj do Wikipedii - ulubionego źródła wiedzy gimbusów - i zobacz no daty zrzucenia bomb, kiedy Rosja zaatakowała Japonię, oraz datę kapitulacji. Ponad 1 600 000 rosyjskich żołnierzy wylądowało w Mandżurii gdzie w 8 dni rozbili 800 tysięczną armię Kwantuńską a 600 tys. Japończyków dostało się do niewoli. Japonia była skończona - niezależnie czy amerykanie zrzucali by bomby czy też nie, zresztą chcieli się poddać już wcześniej.
Bomby spadły bo jak się już wydało parę mld $ na badania to trzeba te wydatki jakoś usprawiedliwić. A przy okazji
warto by się przekonać jaką wartość bojową mają zabawki, oraz co najważniejsze: ostrzec Stalina. By przypadkiem nie przyszło mu do głowy coś głupiego.
beyond pisze: Bzdura totalna - NIE ma polityki bez moralności, NIE ma również biznesu bez moralności.
Einstein stwierdził: "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota"
Jak nie wiesz kto to zajrzyj do ulubionego źródła wiedzy gimbusów. Szukaj pod Albert. Przy okazji możesz poszukać co Albert zwany "ojcem bomby atomowej" sądził o przyczynach zrzucenia tej drugiej bomby i jaki miał stosunek do tych faktów. Może da Ci to do myślenia.

beyond pisze: Czy podałeś mi w zamian choć jeden KONKRETNY argument, że nie mam racji ?
To jak rozumiem odnosi się do pomysłu, że Francuzii mogli wygrać z Niemcami ....Oczywiście argumentów nie zauważyłeś jak zwykle. To zerknij sobie na koniec mojego postu tu:
http://forex-nawigator.biz/forum/stabil ... ml#p642594
i tu gdzie piszę o linii Zygfryda: http://forex-nawigator.biz/forum/stabil ... ml#p643451
Nie chce mi się powtarzać.
A jak już to przeczytasz to pokaż mi post w którym do tych argumentów się odnosisz i je obalasz.
beyond pisze: Wykazywałem je, ale jak widać nawet ich nie zauważyłeś :mrgreen:
No to pomóż moim starym oczom : pokaż mi cytaty z Twoich postów gdzie odnosisz się do faktów i danych historycznych jakie podaje i wykazujesz, że się mylę, popierając to kontrargumentami, lub jakimiś źródłami. Własne gimbusowskie "widzi mi się" nie liczy się.

beyond pisze: Wszystkie Twoje generalizacje. Od paru "warszawiaków", którzy rzucali w powstańców kamieniami do kilku żołnierzy "Polskich" maszerujących z Wermachtem. Ilu tych ludzi było? Czy oni byli reprezentacją naszego narodu?
Po pierwsze primo masz chyba jakąś sklerozę. Pokaż mi gdzie ja pisałem coś o Warszawiakach i kamieniach.
Po drugie co do wojsk polskich i wermachtu znowu jak zwykle nie pojąłeś aluzji.
Cóż można komuś powiedzieć, że jest jak osioł - ale skoro on nie wie co to osioł i czym się charakteryzuje to przecież nie zrozumie .... A Tobie do zrozumienia o czym piszę brakuje znajomości faktów podstawowych.

Wyjaśniam: zajrzyj do ulubionego źródła wiedzy gimbusów i poszukaj hasła Zaolzie 1938

beyond pisze:No i trudno. Gdybyś stosował mnie emocji w swoich wypowiedziach
Jeśli sądzisz, że potrafisz ocenić dzięki wpisom czyjś stan emocjonalny to może powinieneś zatrudnić się w TV jako następca Kaszpirowskiego ? Nie wiesz kto to - ale domyślisz się chyba już gdzie szukać .... :) (Emotka dodaje specjalnie byś znowu nie pobłądził w ocenach mojego stanu emocjonalnego)

Koledzy mam nadzieję wybaczą ten przydługo ciągnący się offtop.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Przestancie, dosc tej wojny pogielo was? Idzcie na forum historyczne tam ludzie w 5 sekund obala wasze teorie typu co by bylo gdyby
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

:idea:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Zablokowany