Średni termin zasięgu to i stop losy wysoko (małe pozycje do kapitału)

To jest możliwe będzie to po mojemu fala 4 w korekcyjnej fali, po osiągnięciu tego poziomu chyba warto pakować się w SKundziu pisze:Witajcie,
Na Edka mam coś takiego. Żółta kreska do zrobienia. Biała - wątpliwa sprawa, ale nigdy nie mów nigdy
Jak długi termin to fundamenty - skracając do jednego zdania to Turcja ma poważne problemy gospodarcze i zaczyna dotykać ja bardzo trudne zjawisko jakim jest stagflacja. Jest to jednoczesne wytracanie dynamiki PKB oraz zwiększanie dynamiki inflacyjnej. Problem polega na tym że spowolnienie wzrostu PKB sprawia że sytuacja jest coraz gorsza (mniej miejsc pracy, mniejsze wpływy z podatków, pogarszanie jakości życia) przy zwiększonej dynamice inflacji rząd ma związane ręce i nie może pobudzać gospodarki poprzez cięcie stóp czy dodruk pieniądza ponieważ groziło by to katastrofą w tym kraju. Jest to sytuacja podobna do Grecji kilka lat temu. Jedynym rozwiązaniem są bardzo dotkliwe cięcia budżetowe.MowmiSasiad pisze:tak w ogóle to jak ktoś się zna na tej lirze to proszę podpowiedzieć ciemnemu czemu ona tak cały czas traci? Nie tyle, że dziś ale praktycznie od zawsze...
dodaj do tego jeszcze sytuacje polityczna, która również przypomina beczkę prochu i już wiadomo czemu kapitał stamtąd woli się wynieść, nie bez znaczenia jest również bezsilność banku centralnego, którego interwencje nie pomogły w powstrzymaniu osłabiania tureckiej walutyyeahman pisze:Jak długi termin to fundamenty - skracając do jednego zdania to Turcja ma poważne problemy gospodarcze i zaczyna dotykać ja bardzo trudne zjawisko jakim jest stagflacja. Jest to jednoczesne wytracanie dynamiki PKB oraz zwiększanie dynamiki inflacyjnej. Problem polega na tym że spowolnienie wzrostu PKB sprawia że sytuacja jest coraz gorsza (mniej miejsc pracy, mniejsze wpływy z podatków, pogarszanie jakości życia) przy zwiększonej dynamice inflacji rząd ma związane ręce i nie może pobudzać gospodarki poprzez cięcie stóp czy dodruk pieniądza ponieważ groziło by to katastrofą w tym kraju. Jest to sytuacja podobna do Grecji kilka lat temu. Jedynym rozwiązaniem są bardzo dotkliwe cięcia budżetowe.
Jak dla mnie kabel w wyjątkowym miejscu (na d1), lepiej nie dotykać bo:krzychu3_1989 pisze:a co na kablu panowie widzą ??