DayTrading: Poniedziałek 20.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 sty 2014, 00:00

Wzrost
21
55%
Bez zmian
4
11%
Spadek
13
34%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
darek1991
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Poniedziałek 20.01.2014

Nieprzeczytany post autor: darek1991 »

[USD/TRY]
Średni termin zasięgu to i stop losy wysoko (małe pozycje do kapitału) :).

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

tak w ogóle to jak ktoś się zna na tej lirze to proszę podpowiedzieć ciemnemu czemu ona tak cały czas traci? Nie tyle, że dziś ale praktycznie od zawsze...

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Witajcie :)
Moim zdaniem jesteśmy w trakcie korekcyjnej fali C... I chyba będzie to przedłużona fala. Można zaryzykować i wejść w L ale z wąskim SL. Możliwe że zejdziemy w okolice 1,3400. Ale proszę się nie wzorować na mojej opinii. Każdy ma swoją analizę. Pozdrawiam.

-- Dodano: pn 20-01-2014, 8:44 --
Kundziu pisze:Witajcie,
Na Edka mam coś takiego. Żółta kreska do zrobienia. Biała - wątpliwa sprawa, ale nigdy nie mów nigdy 8)
To jest możliwe będzie to po mojemu fala 4 w korekcyjnej fali, po osiągnięciu tego poziomu chyba warto pakować się w S
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Kundziu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kundziu »

To jest możliwe będzie to po mojemu fala 4 w korekcyjnej fali, po osiągnięciu tego poziomu chyba warto pakować się w S[/quote]

Jest taka opcja w moim planie ale najpierw niech zrobią lekki podjazd, później zobaczymy co wymyślą na tym poziomie i kolejna decyzja.
:564:

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

MowmiSasiad pisze:tak w ogóle to jak ktoś się zna na tej lirze to proszę podpowiedzieć ciemnemu czemu ona tak cały czas traci? Nie tyle, że dziś ale praktycznie od zawsze...
Jak długi termin to fundamenty - skracając do jednego zdania to Turcja ma poważne problemy gospodarcze i zaczyna dotykać ja bardzo trudne zjawisko jakim jest stagflacja. Jest to jednoczesne wytracanie dynamiki PKB oraz zwiększanie dynamiki inflacyjnej. Problem polega na tym że spowolnienie wzrostu PKB sprawia że sytuacja jest coraz gorsza (mniej miejsc pracy, mniejsze wpływy z podatków, pogarszanie jakości życia) przy zwiększonej dynamice inflacji rząd ma związane ręce i nie może pobudzać gospodarki poprzez cięcie stóp czy dodruk pieniądza ponieważ groziło by to katastrofą w tym kraju. Jest to sytuacja podobna do Grecji kilka lat temu. Jedynym rozwiązaniem są bardzo dotkliwe cięcia budżetowe.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

yeahman pisze:Jak długi termin to fundamenty - skracając do jednego zdania to Turcja ma poważne problemy gospodarcze i zaczyna dotykać ja bardzo trudne zjawisko jakim jest stagflacja. Jest to jednoczesne wytracanie dynamiki PKB oraz zwiększanie dynamiki inflacyjnej. Problem polega na tym że spowolnienie wzrostu PKB sprawia że sytuacja jest coraz gorsza (mniej miejsc pracy, mniejsze wpływy z podatków, pogarszanie jakości życia) przy zwiększonej dynamice inflacji rząd ma związane ręce i nie może pobudzać gospodarki poprzez cięcie stóp czy dodruk pieniądza ponieważ groziło by to katastrofą w tym kraju. Jest to sytuacja podobna do Grecji kilka lat temu. Jedynym rozwiązaniem są bardzo dotkliwe cięcia budżetowe.
dodaj do tego jeszcze sytuacje polityczna, która również przypomina beczkę prochu i już wiadomo czemu kapitał stamtąd woli się wynieść, nie bez znaczenia jest również bezsilność banku centralnego, którego interwencje nie pomogły w powstrzymaniu osłabiania tureckiej waluty
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

a co na kablu panowie widzą ??

Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

dzięki yeahman i ciapul za odpowiedź! Nigdy nie interesowałem się tym krajem, a zdziwiła mnie taka silna deprecjacja ich waluty zważywszy na dobry 2012 i połowę 2013 dla indeksu ise100.

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

krzychu3_1989 pisze:a co na kablu panowie widzą ??
Jak dla mnie kabel w wyjątkowym miejscu (na d1), lepiej nie dotykać bo:
-jesteśmy na wzrostowej LT (dołki 9.7.13 + 12.11.13)
-jesteśmy blisko spadkowej lt (od szczytu 2 stycznia)
-mamy opór 645-648 i to wg mnie max gdzie możemy dojechać, na więcej bym nie liczył
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

EDZIU korekta spadków i na oporze S

Zablokowany