Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Cyb pisze:Taki test też nic nie da, bo jedno zlecenie wykona się szybciej niż drugie.
Chyba że na dwóch kontach :D
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

To też nic nie da. Te zlecenia będą miały dwa różne tickety. A więc wykonają się w zupełnie innym czasie. Również nie masz pewności, czy powędrują do jednego i tego samego LP. A więc taki test jest nic nie warty. Musiałbyś mieć sytuację, gdzie cena się nie zmienia (co jest nierealne), zlecenia wędrują do tego samego LP i w tej same milisekundzie (co również jest nierealne). Na dodatek liczba zleceń, czy też wolumen w obydwie strony musiałby być identyczny. Aby się nie okazało, że na zamknięcie zlecenia nr1 musiałeś czekać kolejne x milisekund, bo nie było chętnych na odkupienie lub właśnie przed tobą ktoś wszystko odkupił.
I pewnie jeszcze do tego by doszło parę innych zmiennych.

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

Cyb pisze:To też nic nie da. Te zlecenia będą miały dwa różne tickety. A więc wykonają się w zupełnie innym czasie. Również nie masz pewności, czy powędrują do jednego i tego samego LP. A więc taki test jest nic nie warty. Musiałbyś mieć sytuację, gdzie cena się nie zmienia (co jest nierealne), zlecenia wędrują do tego samego LP i w tej same milisekundzie (co również jest nierealne). Na dodatek liczba zleceń, czy też wolumen w obydwie strony musiałby być identyczny. Aby się nie okazało, że na zamknięcie zlecenia nr1 musiałeś czekać kolejne x milisekund, bo nie było chętnych na odkupienie lub właśnie przed tobą ktoś wszystko odkupił.
W pełni się z Tobą zgadzam, normalna sytuacja rynkowa. Ale zgodzisz się tylko, że przy 50/50 skuteczności i dużej próbie, wynik powinien dążyć do 0 pips poślizgów?

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

KrostosWW pisze:
Cyb pisze:To też nic nie da. Te zlecenia będą miały dwa różne tickety. A więc wykonają się w zupełnie innym czasie. Również nie masz pewności, czy powędrują do jednego i tego samego LP. A więc taki test jest nic nie warty. Musiałbyś mieć sytuację, gdzie cena się nie zmienia (co jest nierealne), zlecenia wędrują do tego samego LP i w tej same milisekundzie (co również jest nierealne). Na dodatek liczba zleceń, czy też wolumen w obydwie strony musiałby być identyczny. Aby się nie okazało, że na zamknięcie zlecenia nr1 musiałeś czekać kolejne x milisekund, bo nie było chętnych na odkupienie lub właśnie przed tobą ktoś wszystko odkupił.
W pełni się z Tobą zgadzam, normalna sytuacja rynkowa. Ale zgodzisz się tylko, że przy 50/50 skuteczności i dużej próbie, wynik powinien dążyć do 0 pips poślizgów?
Nieprawda, a wyjaśniłem to w moim wcześniejszym poscie tutaj.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

DanielFX pisze: Nieprawda, a wyjaśniłem to w moim wcześniejszym poscie tutaj.
Chodzi Ci o ten post z sesjami azjatyckimi itp???

To nic nie wyjaśnia, dlatego, że napisałem, że wynik powinien się wyrównywać przy odpowiednio DUŻEJ próbie. Nie ma reguły kiedy mi wchodzą czy nie wchodzą pozycje. Zdaję sobie sprawę, że między 15:30 a 17:30 płynność jest najwyższa toteż szarpnięć będzie najmniej, ale jak wspomniałem nie ma kompletnie reguły kiedy mi wchodzą po TP i SL.

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

KrostosWW pisze:
DanielFX pisze: Nieprawda, a wyjaśniłem to w moim wcześniejszym poscie tutaj.
Chodzi Ci o ten post z sesjami azjatyckimi itp???

To nic nie wyjaśnia, dlatego, że napisałem, że wynik powinien się wyrównywać przy odpowiednio DUŻEJ próbie. Nie ma reguły kiedy mi wchodzą czy nie wchodzą pozycje. Zdaję sobie sprawę, że między 15:30 a 17:30 płynność jest najwyższa toteż szarpnięć będzie najmniej, ale jak wspomniałem nie ma kompletnie reguły kiedy mi wchodzą po TP i SL.
To jest jeden z czynników które powinieneś wsiąść pod uwagę, jest mnóstwo innych.

Sam napisałeś, nie ma reguły kiedy Ci wchodzą TP/SL, więc tym bardziej poślizgi się nie wyrównają.

A najważniejszym czynnikiem jest to, że forex nie ma żadnych reguł, jest to rynek bardzo zmienny, więc nawet przy dużej liczbie pozycji się nie wyrówna.

A sama statystyka mówi, aby badać jakieś zjawiska, matematycznie, statystycznie, muszą one spełniać te same kryteria, tutaj tego nie będzie, ponieważ forex jest zbyt zmienny.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

DanielFX pisze:
Sam napisałeś, nie ma reguły kiedy Ci wchodzą TP/SL, więc tym bardziej poślizgi się nie wyrównają.

A najważniejszym czynnikiem jest to, że forex nie ma żadnych reguł, jest to rynek bardzo zmienny, więc nawet przy dużej liczbie pozycji się nie wyrówna.

A sama statystyka mówi, aby badać jakieś zjawiska, matematycznie, statystycznie, muszą one spełniać te same kryteria, tutaj tego nie będzie, ponieważ forex jest zbyt zmienny.

Co to znaczy, że jest zmienny? Co przez to rozumiesz. Bo ja tu widzę właśnie idealną sytuację ceteris paribus. Jak mówię, jedynym faktorem jest płynność. Spróbuj mi wymienić jakieś inne czynniki? Oczywiście poza tymi śmiesznymi typu "nie ma reguły kiedy zamykasz" (właśnie dlatego przy dużej próbie 50% skuteczności wynik poślizgów powinien oscylować wokół zera)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Panowie, dyskusja się rozpędza, że trudno za nią nadążyć, a wciąż wałkowane jest to samo.

KrostosWW - czy jest szansa żebyś wysłał mi statement z Twojego rachunku na PW? Przejrzę te transakcje i zobaczę w czym może leżeć rzecz. Będzie wyłożona kawa na ławę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:Panowie, dyskusja się rozpędza, że trudno za nią nadążyć, a wciąż dotyczy tego samego. KrostosWW - czy jest szansa żebyś wysłał mi statement z Twojego rachunku na PW? Przejrzę te transakcje i zobaczę w czym może leżeć rzecz. Będzie wyłożona kawa na ławę.
Skontaktował się już ze mną gość z Armady, także okej. Ja chcę tylko jednej odpowiedzi, jednej, jedynej. Czy poślizgi tak samo powinny działać na Tp i Sl. To jest fundamentalne pytanie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Teoretycznie tak samo natomiast ich skala może być różna w dwie strony. Ze statystyką jest tak, że jak pójdę z psem na spacer to statystycznie mamy po trzy nogi. Tyle, że faktem jest, że mój pies ma cztery, a ja dwie. Nie można tego stwierdzić ot tak w tak banalny sposób. Skoro nie chcesz mi wysłać statementu to też nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć o Twoich transakcjach, a skoro nie jestem w stanie nic dodać to dla mnie temat jest zamknięty.

Pozdrawiam i sugeruję wszystkim zimne piwo na rozluźnienie :564:
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ