Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
birkof86
Gaduła
Gaduła

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: birkof86 »

Witam
Mam takie pytanie czy jest tu ktoś powiązany z tym usługodawcą i byłby w stanie odpowiedzieć na dwa pytania dotyczące rejestracji.
1 czy mając obecnie tylko jeden dokument ( dowód osobisty ) można otworzyć konto z racji uzyskania niedawno pełnoletności posiadam tylko w/w dokument, prawka ani paszportu jeszcze nie było mi dane otrzymać :)
2 czy można dokonać wpłaty z innego konta niż te na które spływać maja wypłaty ?

-- 19 sty 2014, 19:14 --
birkof86 pisze:Witam
Mam takie pytanie czy jest tu ktoś powiązany z tym usługodawcą i byłby w stanie odpowiedzieć na dwa pytania dotyczące rejestracji.
1 czy mając obecnie tylko jeden dokument ( dowód osobisty ) można otworzyć konto z racji uzyskania niedawno pełnoletności posiadam tylko w/w dokument, prawka ani paszportu jeszcze nie było mi dane otrzymać :)
2 czy można dokonać wpłaty z innego konta niż te na które spływać maja wypłaty ?
PS kolega z konta ktorego pisze posiada konto w Bossie, moze to tam lepiej zaczać przygode?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

birkof86 pisze:Witam

PS kolega z konta ktorego pisze posiada konto w Bossie, moze to tam lepiej zaczać przygode?
Witaj,

Ad.1) Potrzebny jest jeden dokument potwierdzający tożsamość i drugi potwierdzający adres zamieszkania. Pierwszym może być właśnie dowód więc problem z głowy. Drugim może być wyciąg z rachunku lub potwierdzenie transakcji bankowej. Takie konto na pewno też posiadasz więc wystarczy z panelu banku wygenerować plik w PDF i to wystarczy.
Ad.2) Tak, konto może być inne jednak musi ono należeć do właściciela rachunku w Armadzie. Nie są akceptowane wpłaty i wypłaty na konta bankowe osób trzecich.
Ad.3) Bossa jest brokerem MM, mniejszy lewar i wyższy depozyt początkowy, a to dla początkującego chyba nie są plusy :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ANGAWE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANGAWE »

Witam

Czy ktos z was ma jakąkolwiek umowe po otwarciu konta real w AM?

Dzisiaj się dowiedziałem, że na moje życzenie mogę otrzymać takową w formie pliku .pdf w jezyku estońskim.
Jakoś to mnie nie przekonuje do otwacia w AM konta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Umowę akceptujesz on-line, jak u większości zagranicznych brokerów. Armada nie jest tu żadnym wyjątkiem. Możesz się z nią zapoznać i na życzenie mogą wystawić ją w formie fizycznej, tak jak Ci zaproponowano. To oszczędza przede wszystkim czas (nie trzeba czekać na przesyłkę dokumentów i ich zwrot) oraz jest zgodne z regulacjami UE.

W Polsce brokerzy (ze względu na KNF?) muszą mieć od razu podpisane dokumenty w formie fizycznej, co wydłuża czas otwarcia rachunku o kilka dni. Jeśli komuś fizyczne posiadanie dodatkowych papierów da spokój wewnętrzny to OK, ale poza tym wg mnie nie ma żadnej różnicy...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ANGAWE
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANGAWE »

W Polsce brokerzy (ze względu na KNF?) muszą mieć od razu podpisane dokumenty w formie fizycznej
Umowę z Alior Trader mam zawartą wyłacznie drogą elektroniczną. NIe ma żadnych odręcznych podpisów. Więc Można.

Umowa papierowa jest konieczna w przypadku wezwania do US. Rozumiem, że po podpisaniu umowy bedzie mozna ją sobie wydrukować?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

No proszę, czyli Alior przoduje ;). Reszta polskich brokerów ma (lub miała) wymóg wymiany dokumentów z fizycznym podpisem.

Możesz ją sobie wydrukować w dowolnym momencie. Jest dostępna przy zakładaniu rachunku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

beyond

Nieprzeczytany post autor: beyond »

raposo pisze:No proszę, czyli Alior przoduje ;). Reszta polskich brokerów ma (lub miała) wymóg wymiany dokumentów z fizycznym podpisem.
Skoro Alior to ma, to jest to pewnie legalne. Reszta jest pewnie sparaliżowana korporacyjnymi procedurami i może za 5 lat coś się zmieni :mrgreen:

Od jakiegoś czasu testuje Armade i muszę przyznać, że jestem bardzo mile zaskoczony. Jak na razie wszystko ładnie działa egzekucja zleceń jak należy, spready jak w LMAX. Jedyne, co mi przeszkadza to brak jakiegoś elektronicznego systemu/panelu klienta, gdzie można by się zalogować, zobaczyć stan konta, zlecić przelew na zdefiniowany rachunek (np. zapisany w szablonie), wysłać jakieś dyspozycje.

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Nowy update terminala MT4: http://forex-nawigator.biz/forum/mt4-up ... 24532.html

-- 24 sty 2014, 18:51 --
This is to inform you that we will be upgrading our price feeder, aggregation engine and liquidity bridge tonight at around 21:00 GMT (January 24). Some minor disconnects are expected during the upgrade process. We intend to finalize the upgrade process within an hour.

Please plan your trading and manage your risks accordingly.

The upgrade will allow us to manage our different liquidity relationships and liquidity pools more effectively.

Thank you.

Best regards,

Armada Markets
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
michosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: michosz »

Witam!
Chciałbym pobrać od was MT4. Ale gdy już pobiorę to wyskakuje mi jakiś błąd. Nie mam instalki. Czy jest możliwość, abyście podesłali mi instalkę? Pobieram tylko plik, z którego następnie będzie pobrana instalka. Ale wyskakuje błąd i nie mogę do końca zainstalować MT4.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

michosz pisze:Witam!
Chciałbym pobrać od was MT4. Ale gdy już pobiorę to wyskakuje mi jakiś błąd. Nie mam instalki. Czy jest możliwość, abyście podesłali mi instalkę? Pobieram tylko plik, z którego następnie będzie pobrana instalka. Ale wyskakuje błąd i nie mogę do końca zainstalować MT4.
Podeślij mi na PW maila to Ci podrzucę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ