Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: raposo »

sureshot pisze:mi chodzilo tylko o pewna "uczciwosc", jesli ktos zalozy konto u raposo i nabija mu konto ;);), zagrywa po mikrolocie raz na tydzien i ma 10% rabatu, a ktos kto wczesniej "zaufal" brokerowi, i zasowa jak kombajn, jest karany wyzszymi kosztami to jak to wyglada??, jak skok na kase, jak najwiecej jak najszybciej a potem zamknac interes, nie wszyscy przegrywaja i nie wszyscy rezygnuja po roku, powinni tak jak ducas wprowadzic upust od obrotu, a juz napewno starzy klienci nie powinni miec gorszych warunkow niz nowi, jak wprowadza kolejny upust np15% dla kolejnych dawcow kapitalu, to bedzie to czytelne ostrzezenie przed bankructwem
W Dukascopy wygląda to tak samo. Jak założysz konto bezpośrednio to nawet jak wypracujesz wysoki obrót to nie dostajesz 'upustu' tylko wchodzisz w niższą prowizję, która nadal jest wyższa niż w przypadku otwarcia rachunku przez IB (od niższego progu też jest rabat). Rozproszenie informacji. Jak kupujesz telewizor to też niekoniecznie uda Ci się znaleźć sklep, gdzie oferują go w najlepszej cenie, a nie winisz za to producenta.

Jeszcze mała ciekawostka dot. poślizgów. Średni dzienny wolumen w EBS spadł w grudniu po raz kolejny, czyli płynność była naprawdę marna...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

podobnie jak zdaje sie w admiralu, swieczka godzinna zamyka sie 5 minut pozniej

naprawilo sie

KrostosWW
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrostosWW »

Szwajcar pisze:Masz rację faktycznie jak przed chwilą sprawdzałem to zlecenia wchodzą z niezłymi poślizgami na SL.
Miałem kilka razy w ostatniej godzinie poślizgi po 1-1.5 pips na SL i zleceniach STOP. No co zrobić spread niby mały, ale przeskakuje w zleceniach.
Szwajcar, zajrzyj do swojej skrzynki!!!

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: phungus »

Witam,

Mam proste pytanko: czy możliwe jest złożenie zlecenia z poziomem TP poniżej ceny wejścia (kupna) ? Taka sytuacja miała u mnie miejsce dwa tygodnie temu podczas skalpowanka na danych. Oczywiście w wyniku tego nieszczęśliwego wypadku poniosłem stratę, ale nie oto mi chodzi. Z prostej, chłopskiej logiki wynika, że skoro "weź profit", to go bierz, a nie Take Loss ;-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

phungus pisze:Witam,

Mam proste pytanko: czy możliwe jest złożenie zlecenia z poziomem TP poniżej ceny wejścia (kupna) ? Taka sytuacja miała u mnie miejsce dwa tygodnie temu podczas skalpowanka na danych. Oczywiście w wyniku tego nieszczęśliwego wypadku poniosłem stratę, ale nie oto mi chodzi. Z prostej, chłopskiej logiki wynika, że skoro "weź profit", to go bierz, a nie Take Loss ;-)
Kiedyś też mi się to zdarzyło ale była to dość nietypowa sytuacja i różnica była niewielka (strzelam, że tutaj było podobnie lub zaliczyłeś poślizg). Najlepiej prześlij dane transakcji (ticket ID) do Armady i zobacz co powiedzą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:Kiedyś też mi się to zdarzyło ale była to dość nietypowa sytuacja i różnica była niewielka (strzelam, że tutaj było podobnie lub zaliczyłeś poślizg). Najlepiej prześlij dane transakcji (ticket ID) do Armady i zobacz co powiedzą.
Tak też zrobiłem, lecz oczywiście odpowiedź była ... ? Niestety za mały ze mnie gracz, aby coś ugrać ;-)
Interesuje mnie techniczny aspekt takiego zachowania platformy. Tę stratę jakoś przeżyłem, trudno - trzeba było uważać ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ale to jaka była odpowiedź, bo nic mi nie mówi "..."? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:Ale to jaka była odpowiedź, bo nic mi nie mówi "..."? :)
Odpowiedź była taka, że (ctrl-c - ctrl-v):

Kod: Zaznacz cały

Jak najbardziej
możliwe jest ustawienie poziomu TP poniżej ceny wejścia (tak, że na
zamknięciu przez TP pozycja jest na stracie), nie jest to błąd.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Widzę, że transakcja z grudnia po publikacji FOMC. Właśnie mi się to zdarzyło w podobnej sytuacji, czyli dane makro, zlecenie weszło z poślizgiem i od razu zaliczyłem TP, które było mniejsze niż poślizg. To już jest uwarunkowane samą platformą MT4, bo było jeszcze drugie wyjście, które zdarza się na innych platformach - anulowanie TP i wtedy nie zamyka Ci transakcji wcale, co niekoniecznie musi być lepsze. Szczególnie po FOMC...

Jest jeszcze inna możliwość.

Otworzyłeś pozycję, kurs poszedł w dół, ustawiłeś TP nad ceną aktualną ale poniżej ceny wejścia w longa. I pach, kurs wrócił, a Ty odnotowałeś stratę. Czyli sam zaaplikowałeś sobie Take Loss. I właśnie jak się przyjrzymy wykresowi M1 to takie rozwiązanie jest najbardziej prawdopodobne ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
phungus
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:Widzę, że transakcja z grudnia po publikacji FOMC.
Zgadza się.
raposo pisze:Właśnie mi się to zdarzyło w podobnej sytuacji, czyli dane makro, zlecenie weszło z poślizgiem i od razu zaliczyłem TP, które było mniejsze niż poślizg. To już jest uwarunkowane samą platformą MT4, bo było jeszcze drugie wyjście, które zdarza się na innych platformach - anulowanie TP i wtedy nie zamyka Ci transakcji wcale, co niekoniecznie musi być lepsze. Szczególnie po FOMC...
OK, teraz chyba rozumiem w czym rzecz. Tutaj też miałem czas, żeby odpowiednio przesunąć TP, ale z wrażenia jakoś nie zauważyłem nawet tego, poza tym w ciągu tej chwili wydarzyło się wokół tyle spraw, że się rozproszyłem.
No spoko, moja strata ;-)
Dzięki za wyjaśnienie.

ODPOWIEDZ