Stabilny portfel "konika"
-
- Maniak
Re: Stabilny portfel "konika"
Dlatego prośba do wszystkich. Jakie według was kryteria powinien spełniać tzw. bezpieczny portfel prócz DD?
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Moja propozycja:
- kwota startowa na rachunku: 5.000 zł - jest to minimum by założyć konto ECN u większości brokerów
- czas trwania: minimum 3 miesiące, ale lepiej 6 lub nawet 12
- ranking ustawiamy wg współczynnika bezpieczeństwo portfela, który proponuję by obliczać następująco: współczynnik obsunięcia WO = Zysk/Max DD
- proponuję nie ograniczać max DD do konkretniej wartości bowiem może się zdarzyć, że ktoś minimalnie przekroczy założoną wartość i wypadnie z rywalizacji
- kwota startowa na rachunku: 5.000 zł - jest to minimum by założyć konto ECN u większości brokerów
- czas trwania: minimum 3 miesiące, ale lepiej 6 lub nawet 12
- ranking ustawiamy wg współczynnika bezpieczeństwo portfela, który proponuję by obliczać następująco: współczynnik obsunięcia WO = Zysk/Max DD
- proponuję nie ograniczać max DD do konkretniej wartości bowiem może się zdarzyć, że ktoś minimalnie przekroczy założoną wartość i wypadnie z rywalizacji
- Kimkolwiek
- Pasjonat
Adriano zaplaciles 2000zl za klocki lego??? Juz wiem dlaczego nazywa sie gwiazda smierci. To jest smierc dla portfela. Mojego 

Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Przez skórę czułem, że wyjedziesz właśnie dokładnie z czymś takimbeyond pisze:Nie, ale mogę Ci polecić przeglądniecie historii Polski - na pewno znajdziesz to, o czym piszegreen7 pisze: Ooo a to mnie zaciekawiło. Możesz podać jakieś konkretne przykłady tegoż wyróżnienia ?![]()
Na tle Brytyjczyków (tchórzy i kłamców), Francuzów (jeszcze większych tchórzy), Niemców (tu bez komentarza, bo kto normalny wybiera Hitlera na wodza?), Rosjan (dziczy totalnej) wypadamy bardzo dobrze.

Chcesz mi powiedzieć, że tu cytat:
w czasie drugiej wojny światowej ? Sorry ale po pierwsze jedziesz strasznymi stereotypami i ogólnikami. A po drugie nie miało to żadnego znaczenia dla historii świata. Baa ! rzekłbym, że gdybyśmy zamiast sercem wykazali się rozumem - i szanowali krew naszych żołnierzy oraz ludności to historia dla nas potoczyłaby się dużo lepiej. I być może np. miałby kto poprzeć Węgrów w 1956 ....beyond pisze: polacy jednak wyróżnili się pozytywnie w historii świata, choćby honorem i odwagą.
Jak powiedział Churchill: w czasie drugiej wojny nie było takiego błędu, którego by Polacy nie popełnili.
Do Twojej wyliczanki honoru i odwagi (niewątpliwe i liczne przykłady wśród żołnierzy, które niestety w większości przypadków nic nie znaczyły dla interesów naszego państwa) dodałbym jeszcze jedną: nieskończoną głupotę i zupełny brak zrozumienia polityki u większości naszych elit rządzących (oczywiście mówię tu cały czas o II w).
Sorry za offtop - no ale akurat trafiłeś w okres gdy jestem świeżo po lekturze książek akurat w tym temacie (świetne książki P. Zychowicza, polecam!) więc powstrzymać mi się ciężko.
No pamiętam, pamiętam.... jeśli już w tematach historycznych siedzimy to fakt - trzeba z historii wyciągać wnioski. No ale oczywiście mam nadzieję, że tym razem historia się nie powtórzy....daromanchester pisze:Green pamiętasz wcześniejszy konkurs nawigatorowy? Cała ta sytuacja z masterem przypomina mi weronikę.Weronika uciekła/uciekł na drugi dzień waląc przy tym focha. Jak się okazało potem było to tylko kreowanie swojego wizerunku, a potem nawet przy pomocy tego próba obalenia GModa na forum. Jak to się skończyło na samym końcu to nieliczni na forum wiedzą którzy stracili sporo kasy.
Ha - no to pytanie jak policzyć, który portfel jest lepszy. Była taka kategoria w konkursach Bossy. I jak wiadomo sposób obliczenia portfela najbardziej stabilnego powodował, że nie miało to wiele wspólnego z rzeczywistym tradingiem. Rzecz się sprowadzała do zarabiania ..... jak najmniej ale za to co godzinęAdrianoforex pisze: - wspólne opracowanie zasad konkursu na najbezpieczniejszy portfel (czyli określony niski dd i co jeszcze?)

Historia nie kończy się na II wojnie światowej, rok 1920? Bitwa pod Wiedniem? Dwa razy Europa uratowana, a to tylko dwa wydarzenia z wielu.green7 pisze: w czasie drugiej wojny światowej ?
W jaki sposób nie szanowano krwi naszych rodaków? Jestem bardzo ciekawy. Bo jak na razie sam walisz ogólnikami, ale żadnego konkretu jeszcze nie napisałeś.green7 pisze: Sorry ale po pierwsze jedziesz strasznymi stereotypami i ogólnikami. A po drugie nie miało to żadnego znaczenia dla historii świata. Baa ! rzekłbym, że gdybyśmy zamiast sercem wykazali się rozumem - i szanowali krew naszych żołnierzy oraz ludności to historia dla nas potoczyłaby się dużo lepiej. I być może np. miałby kto poprzeć Węgrów w 1956 ....
Ten sam Churchill, który sprzedał nas na Jałcie?green7 pisze: Jak powiedział Churchill:
Jasne, fajnie się tak piszę, ale konkrety proszę.green7 pisze: w czasie drugiej wojny nie było takiego błędu, którego by Polacy nie popełnili.
Do Twojej wyliczanki honoru i odwagi (niewątpliwe i liczne przykłady wśród żołnierzy, które niestety w większości przypadków nic nie znaczyły dla interesów naszego państwa) dodałbym jeszcze jedną: nieskończoną głupotę i zupełny brak zrozumienia polityki u większości naszych elit rządzących (oczywiście mówię tu cały czas o II w).
P. Zychowicz nie ma monopolu na historię a jego teorie są co najmniej kontrowersyjne. Napisz proszę wiecej konkretów zamiast głodnych kawałków, to chętnie podyskutuje z Tobą, nawet na PWgreen7 pisze: Sorry za offtop - no ale akurat trafiłeś w okres gdy jestem świeżo po lekturze książek akurat w tym temacie (świetne książki P. Zychowicza, polecam!) więc powstrzymać mi się ciężko.

- Kimkolwiek
- Pasjonat
Panowie dajcie spokoj to nie miejsce na tego typu zagadnienia, ja nie jestem wielkim fanem historii co bylo to bylo. Trza sie skupic na terazniejszosci I przyszlosci.
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Pewnie wspominasz o "wykładzie" jednego z uczestnika konkursu, mina przedstawicieli Bossy była wtedy bezcennagreen7 pisze: Ha - no to pytanie jak policzyć, który portfel jest lepszy. Była taka kategoria w konkursach Bossy. I jak wiadomo sposób obliczenia portfela najbardziej stabilnego powodował, że nie miało to wiele wspólnego z rzeczywistym tradingiem. Rzecz się sprowadzała do zarabiania ..... jak najmniej ale za to co godzinę

Dajcie link do tego proszę 

In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829
mysl samodzielnie a nie lykaj kazda propagande, przed 2ws, w ciagu 20 lat nie zbudowalismy zadnych umocnien na zachodniej granicy, moblilizacje ogloszono dopiero 1 wrzesnia, ciagle liczono na tych mitycznych sojusznikow ( po wojnie zachodnia granice zagwarantowal nam stalin, brytyjczycy, chcieli polski w granicach ksiestwa warszawskiego, ale z granica wschodnia na linii curzona), w czasie powstania warszawskiego zginelo 220 tysiecy polakow i azbeyond pisze:W jaki sposób nie szanowano krwi naszych rodaków? Jestem bardzo ciekawy. Bo jak na razie sam walisz ogólnikami, ale żadnego konkretu jeszcze nie napisałeś.green7 pisze: Sorry ale po pierwsze jedziesz strasznymi stereotypami i ogólnikami. A po drugie nie miało to żadnego znaczenia dla historii świata. Baa ! rzekłbym, że gdybyśmy zamiast sercem wykazali się rozumem - i szanowali krew naszych żołnierzy oraz ludności to historia dla nas potoczyłaby się dużo lepiej. I być może np. miałby kto poprzeć Węgrów w 1956 ....

INK zloz w koncu samokrytyke, Master pewnie ci wybaczy i wszystko bedzie gralo, jesli przyznasz sie do bledow to ci nie ubedzie

Skąd pewność, że tego nie robię?sureshot pisze: mysl samodzielnie
Zobacz, co wtedy działo się w przemyśle, gospodarce...sureshot pisze: a nie lykaj kazda propagande, przed 2ws, w ciagu 20 lat nie zbudowalismy zadnych umocnien na zachodniej granicy,
Były zapewne błędy w dowództwie, ale jak one się mają do honoru i odwagi żołnierzy/ludności?sureshot pisze: moblilizacje ogloszono dopiero 1 wrzesnia, ciagle liczono na tych mitycznych sojusznikow ( po wojnie zachodnia granice zagwarantowal nam stalin, brytyjczycy, chcieli polski w granicach ksiestwa warszawskiego, ale z granica wschodnia na linii curzona),
Tak, wieczny mit błędów powstania. Gdyby powstanie nie wybuchło, Ci ludzie prawdopodobnie i tak by zginęli z rąk zwierzęcej Armii Czerwonej. Potwierdzeniem tej wersji jest bierność, kiedy czekali za Wisłą, aż Niemcy wyrżną wszystkich. Gdyby ruszyli od razu, straty byłyby prawdopodobnie małe. Lepiej jest zginąć jak bohater niż jak tchórz.sureshot pisze: w czasie powstania warszawskiego zginelo 220 tysiecy polakow i az2 tysiace niemcow, w kazdym innym kraju, ten kto wydal tak glupi rozkaz bylby osadzony i rostrzelany, ale w polsce promuje sie nieudacznictwo i przegrywanie, wpolsce nigdy nie osadzono nawet zaocznie osob odpowiedzialnych za 2ws, niemcy nie swietuja bohaterskiej przegranej pod stalingradem, a von paulus, mogl liczyc tylko na pogarde, francuzi premiera rozstrzelali a bohatera 1ws skazali na dozywocie, dla ciebie niemcy to hitler, dla mnie schiller, goethe, bach, bethoven, to tak poza tematem, a w temacie
Racja, taki prof. Bauman prowadzi teraz wykłady, a powinien dawno w wiezieniu siedzieć, razem z "ludźmi honoru" pokroju Jaruzelskiego i Kiszczaka. I to są prawdziwe kanalie, a nie dowódcy z 2 WS.
Ale INK nie jest reprezentantem całego forum, jeśli mają na pieńku, to niech załatwiają to między sobą na PW, dlatego nie rozumiem fochów Mastera.sureshot pisze: INK zloz w koncu samokrytyke, Master pewnie ci wybaczy i wszystko bedzie gralo, jesli przyznasz sie do bledow to ci nie ubedzie