Stabilny portfel "konika"
-
- Maniak
Re: Stabilny portfel "konika"
Wracając do merytoryki. Dzisiaj sporo danych makro z Europy jak i zza mroźnego oceanu. Europejskie dane w sumie już za nami. Została jeszcze godz. 14 i Niemcy. USA da "popalić" o godz. 16.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Ooo a to mnie zaciekawiło. Możesz podać jakieś konkretne przykłady tegoż wyróżnienia ?beyond pisze: Myślę, że czas zakończyć negatywne patrzenie na polaków (pisze tu o ogólnej tendencji wśród nas), bo w historii żadna z wymienionych przez Ciebie cech nie ma potwierdzenia. Ludzie jak ludzie, w każdym narodzie są tacy, a polacy jednak wyróżnili się pozytywnie w historii świata, choćby honorem i odwagą.

Panowie co do konkursu sprawa jest prosta:
- jest forum comparic a kolega Akhh przyjmie zapewne taką inicjatywę z dużą radością
Jeśli comparic jest rozwiązaniem, które nadal komuś nie pasuje - to można założyć zupełnie nową stronę, postawić tam np. WordPressa czy też skrypt obsługi forum.
Inicjatywa ciekawa - i jeśli dojedziecie do jakiś sensownych ustaleń to mogę pomóc w wypadku konieczności rozwiązania jakiś technicznych problemów (podpięcie się pod myfxbook, czy też forexfactory, założenie strony, forum itd.) Łącznie z tym, że jeśli będziecie chcieć iść w kierunku założenia nowej strony dla celu konkursu to mogę to technicznie obsłużyć i shostować na swój koszt.
-
- Maniak
green7 pisze:Ooo a to mnie zaciekawiło. Możesz podać jakieś konkretne przykłady tegoż wyróżnienia ?beyond pisze: Myślę, że czas zakończyć negatywne patrzenie na polaków (pisze tu o ogólnej tendencji wśród nas), bo w historii żadna z wymienionych przez Ciebie cech nie ma potwierdzenia. Ludzie jak ludzie, w każdym narodzie są tacy, a polacy jednak wyróżnili się pozytywnie w historii świata, choćby honorem i odwagą.
Panowie co do konkursu sprawa jest prosta:
- jest forum comparic a kolega Akhh przyjmie zapewne taką inicjatywę z dużą radością
Jeśli comparic jest rozwiązaniem, które nadal komuś nie pasuje - to można założyć zupełnie nową stronę, postawić tam np. WordPressa czy też skrypt obsługi forum.
Inicjatywa ciekawa - i jeśli dojedziecie do jakiś sensownych ustaleń to mogę pomóc w wypadku konieczności rozwiązania jakiś technicznych problemów (podpięcie się pod myfxbook, czy też forexfactory, założenie strony, forum itd.) Łącznie z tym, że jeśli będziecie chcieć iść w kierunku założenia nowej strony dla celu konkursu to mogę to technicznie obsłużyć i shostować na swój koszt.
Super. I jak tu nie twierdzić, że jest wiele osób, które bezinteresownie pomogą. Green sam konkurs ma być rozegrany po tym jak zbiorę odpowiednią kasę (2-3 miesiące na innym koncie). Tylko to zbieranie kasy miało toczyć się w trakcie "pojedynku" z Masterem. Ale nie ma problemu. Jeśli do połowy stycznia nie przystanie na moje warunki to na jednym z kont, które będę tutaj publikował uzbieram cash na nagrody. I teraz najtrudniejsze, o czym mam marne pojęcie:
- wspólne opracowanie zasad konkursu na najbezpieczniejszy portfel (czyli określony niski dd i co jeszcze?)
- będzie możliwość grania tylko na jednym koncie, a nie tak jak w innych konkursach, że po wyzerowaniu będzie można ponownie rozpocząć rywalizację
- dodatkowe warunki, których złamanie wykluczy z konkursu np. przekroczenie dd pow 5-10%
- co zrobić by dać szansę największej ilości uczestników w starcie konto demo i każdy startuje na tych samych warunkach z takim samym kapitałem, czy konta real, ale wtedy wielu nie będzie mogło sobie na to pozwolić, dysponując mniejszymi środkami i na wstępie łamiąc wszelkie zasady money managment
- pod co podpiąć ff, myxbook, czy skorzystać z twojej propozycji
- co z prawnymi aspektami
Z Wuzą na PW mamy jeszcze kilka innych patentów, które mogłyby uatrakcyjnić cały konkurs. Teraz jeszcze deklaracja pomocy ze strony Greena.

Nie, ale mogę Ci polecić przeglądniecie historii Polski - na pewno znajdziesz to, o czym piszegreen7 pisze: Ooo a to mnie zaciekawiło. Możesz podać jakieś konkretne przykłady tegoż wyróżnienia ?![]()

Bez sensu robić taką fragmentacje. Tak jak pisał Ink - sprawa jest bardzo prosta - albo tu bez Mastera, albo gdzieś indziej z nim. Comparic jest bardziej komercyjny niż to forum, ja bym osobiście nie wspierał ich, bo niby dlaczego?green7 pisze: Panowie co do konkursu sprawa jest prosta:
-
- Maniak
Słuchajcie ale problemu nie ma. Konkurs i tak sie odbędzie i to na tym forum. Jako stary dziadek tutaj słowo rzekłem i tutaj będzie konkurs. Współzawodnictwo między mną i Masterem ma tylko kłopot z lokalizacją. Ale jeśli nadal nie będzie chciał przystać na dobre warunku, które mu zaproponowałem to kasę zarobię samodzielnie i konkurs i tak się odbędzie. Teraz głównym zadaniem jest:
- określenie warunków, którym miałby sprostać najbezpieczniejszy portfel
- ustalenie czy demo, czy real, jeśli real to chyba tylko rachunki z nanolotami zostają aby sprostać dd i mm
- kwestie prawne
- czy automaty i manuale razem, czy osobno
- i pod co podpiąć uczestników, aby można było obserwować wszystkie zagrania
Po korespondencji z jednym z forumowiczów może być tak, że nagród będzie więcej.
Taki konkurs, czyli najbezpieczniejszy portfel być może pomoże kilku forumowiczom w zbudowaniu bezpiecznej strategii, dającej regularne zyski z forex.
- określenie warunków, którym miałby sprostać najbezpieczniejszy portfel
- ustalenie czy demo, czy real, jeśli real to chyba tylko rachunki z nanolotami zostają aby sprostać dd i mm
- kwestie prawne
- czy automaty i manuale razem, czy osobno
- i pod co podpiąć uczestników, aby można było obserwować wszystkie zagrania
Po korespondencji z jednym z forumowiczów może być tak, że nagród będzie więcej.

Taki konkurs, czyli najbezpieczniejszy portfel być może pomoże kilku forumowiczom w zbudowaniu bezpiecznej strategii, dającej regularne zyski z forex.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Green pamiętasz wcześniejszy konkurs nawigatorowy? Cała ta sytuacja z masterem przypomina mi weronikę.green7 pisze:Jeśli comparic jest rozwiązaniem, które nadal komuś nie pasuje - to można założyć zupełnie nową stronę, postawić tam np. WordPressa czy też skrypt obsługi forum.
Weronika uciekła/uciekł na drugi dzień waląc przy tym focha. Jak się okazało potem było to tylko kreowanie swojego wizerunku, a potem nawet przy pomocy tego próba obalenia GModa na forum. Jak to się skończyło na samym końcu to nieliczni na forum wiedzą którzy stracili sporo kasy.
Mnie osobiście dziwi jak jakiś megaloman potrafi porwać ludzi pisząc kilka postów w necie.
Masterowi chodzi o to żeby gonić króliczka a nie go złapać, dlatego nikt nigdy nie będzie w stanie zweryfikować jego wyników.
Chyba że jak ten co jego nazwy nawet nie chcę wymieniać żeby tu znowu się nie zjawił, weźmie zwinie się na jakieś forum zamknięte gdzie da dostęp tylko kilku pokornym usłużnym i wierzącym.
Ja wiem że chciwość ludzka nie pozwala racjonalnie ocenić niektórym takiej sytuacji (bo może rzeczywiście jest masterem i skapnie na nas część jego błogosławieństwa forexowego) więc zawsze znajdzie się wielu którzy wbrew rozsądkowi będą ślepo podążać za nowym guru. A takich było tutaj na pęczki i kończyło się zawsze tak samo....
@Adriano chcesz coś zrobić to nie oglądaj się na innych tylko to zrób. Bo tak to utkniesz w regulaminach i sporach a nic z tego nie wyjdzie. Nie daj sobie wejść na głowę, Twój pomysł, Twoje nagrody, reszta niech się dostosuje albo wypad, tu nie ma miejsca na demokrację.
Pozdro
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Ale chrzanisz głupoty. Gonienie króliczka? a Kto kogo wyzwał na pojedynek? Było nie kasować jego postów i nie banować. Najłatwiej zwalić wine na kogoś. Moze inka zapytaj co miał do niego i jego aktywności na DT. Nie oczekuj ze jak ktos zna swoja wartosc bedzie potulny jak baranek i bedzie przytakiwał pierwszemu lepszemu.daromanchester pisze:
Masterowi chodzi o to żeby gonić króliczka a nie go złapać, dlatego nikt nigdy nie będzie w stanie zweryfikować jego wyników.
Co do weryfikacji wyników było czasem zerknac na Dt co prezentował. Zerknij również na staty jakie wstawiał w tym journalu. Bije nimi na głowe Adriano (z całym szacunkiem dla Adriano).
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
@rafmax w DT każdy prezentuje się jak guru. Jak prognoza się udaje to przez cały wątek jest wychwalanie a jak nie to cisza.
Znam DT od samego początku bo sam ten wątek zakładałem
Mnie się już po prostu mdło robi od tego płakania i fochowania. Nie podoba mu się na forum to droga wolna.
Ale woli się użalać od kilku dni jak to został skrzywdzony i jak to tutaj nie będzie więcej się udzielał.
Niech będzie chłop a nie baba i w końcu dotrzyma słowa bo mnie już mdli.
Znam DT od samego początku bo sam ten wątek zakładałem

Mnie się już po prostu mdło robi od tego płakania i fochowania. Nie podoba mu się na forum to droga wolna.
Ale woli się użalać od kilku dni jak to został skrzywdzony i jak to tutaj nie będzie więcej się udzielał.
Niech będzie chłop a nie baba i w końcu dotrzyma słowa bo mnie już mdli.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
-
- Maniak
Spoko. Ma jeszcze czas. Mieliśmy według założeń pokazać dwa różne podejścia do rynku. Ale to nie było istotą tego wszystkiego. Dlatego Master nie miał tutaj nic do stracenia. Ja jeszcze czekam na niego na PW. Może co dogadamy. Jak nie to od połowy stycznia zaczynam zarabianie na nagrodę. Dostałem na PW ciekawą lekturę dot. organizacji wcześniejszych konkursów. Musze przez to przebrnąć.
A my postarajmy się stworzyć założenia do tego konkursu dla uczestników.
A główna idea to stworzenie najbezpieczniejszego portfela pod względem MM, DD i zysku. A teraz ide układać lego z młodymi STAR WARS Gwiazda ŚMierci
A my postarajmy się stworzyć założenia do tego konkursu dla uczestników.
A główna idea to stworzenie najbezpieczniejszego portfela pod względem MM, DD i zysku. A teraz ide układać lego z młodymi STAR WARS Gwiazda ŚMierci

No pewnie, i dlatego ty zwalasz winę na mnie zapominając kto tu stwarza największe problemy i zachowuje sie jak panienkarafmax pisze:Najłatwiej zwalić wine na kogoś.

Master to juz na szczęście rzecz drugorzędna i nie bedzie to mieć wpływu na konkurs adriano który swoją droga uważam za świetny pomysł czyli walka nie tylko o najwyższa stopę zwrotu ale i najniższy DD. Oczywiscie jesli bedzie taka potrzeba to chętnie pomogę