S/D tak to widzę

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: S/D tak to widzę

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

freakout pisze:Jarku, na jakiej zasadzie ten robot który gra w oparciu o strefy S/D zamyka pozycje? Po pojawieniu się semafora czy nowej strefy S/D?
Żeby robot zagrał "S" cena musi się znaleźć w strefie Supply (inaczej mówiąc wejść do prostokąta od dołu). Jednocześnie w tej strefie musi się znajdować "największe kółko" wskaźnika Semafor. Robot otwiera pozycję dopiero wtedy kiedy cena opuszcza prostokąt dołem. Dokładnie odwrotna zasada obowiązuje dla pozycji "L". Te zamknięte pozycje to efekt przestawienia SL na BE w sytuacji kiedy cena pójdzie w dobrą stronę o minimum 50 pipsów. Właściwie teraz widzę, że przydałaby się lekka modyfikacja kodu ponieważ aktualnie jeśli np. cena na tej samej swiecy wejdzie i nawet jednym tickiem na chwilę wyjdzie ze strefy Supply i jednoczesnie Semafor będzie w strefie to robot otwiera "S". To powinno raczej mieć miejsce dopiero po zamknięciu takiej "przechodzącej" swiecy.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

a nie myślałeś o tym żeby dodać do robota kroczącego SL'a by zabezpieczał zyski? czasami lepsze kilka pipsów profitu niż nic ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

freakout pisze:a nie myślałeś o tym żeby dodać do robota kroczącego SL'a by zabezpieczał zyski? czasami lepsze kilka pipsów profitu niż nic ;)
Traling Stop przecież jest. ;) Widać to nawet na screenie. Inna sprawa, że nie "zdanżał" się aktywować.

Zaryzykowałem zagranie Buy na kiwi widząc ogromną przewagę popytu przy rosnących obrotach. Problem z tym, że nie bardzo jest gdzie postawić SL ze względu na znajdujące się poniżej kolejne strefy wsparcia (dla H4 i D1).
Obrazek
фото хостинг

Zdecydowałem postawić oczekującą SellStop (licząc, że cena nie wyjdzie dołem z obecnej strefy) i będę czekał na rozwój wypadków.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Jarku, a posiadasz może w swoich zasobach wskaźnik S/D z alarmem po pojawieniu się nowej strefy? przydatne by to było do gry na niższych interwałach :)

JAREK67
Maniak
Maniak

freakout pisze:Jarku, a posiadasz może w swoich zasobach wskaźnik S/D z alarmem po pojawieniu się nowej strefy? przydatne by to było do gry na niższych interwałach :)
Ten wskaźnik, który tu zamieściłem w dzienniku ma funkcję: alert on.
Nie korzystałem z niej ale zapewne to działa tak, że kiedy cena wchodzi w strefę to jest to sygnalizowane dźwiękiem.
http://forex-nawigator.biz/forum/s-d-ta ... ml#p635108

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

no właśnie tak to działa, a przydałby się alarm gdy strefa dopiero co się pojawia, bo czasami np. na wykresie H1 następuje to po kilku-kilkunastu minutach od momentu otwarcia świecy i trzeba siedzieć non-stop przed wykresem żeby tego nie przegapić...

JAREK67
Maniak
Maniak

Wejście w "S" na podbiciu na podstawie rosnącego popytu na CAD przy rosnących obrotach.
Obrazek
фотохостинг
Na yenie podobna sytuacja. Wejście pod rosnący popyt. Tylko frajerskie zakończenie. Zbyt szybko cena zaczęła wracać do góry i zamknąłem nie czekając na TP.
Obrazek
залить картинку
Na edku. Zagranie pod inną koncepcję, którą testuję. Jeśli cena osiąga lokalne ekstremum ( w tym przypadku High) przy obrotach sięgających dziennego maksimum i popycie również maksymalnym możliwe że będzie to miejsce lokalnego przesilenia i początek odwrotnego ruchu.
Obrazek
куда залить картинку

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Jarek
mam zaległości w Twoim dzienniku
dlaczego na wykresie masz spadek co było główną przyczyną broker czy co ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

JAREK67
Maniak
Maniak

Jones pisze:Jarek
O, który wykres pytasz?

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

JAREK67 pisze:
Jones pisze:Jarek
O, który wykres pytasz?
M1 124
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

ODPOWIEDZ